Ferrari 400i manual '81 41000km

Zu verkaufen: Ferrari 400i manual '81 41000km

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Ferrari 400i manual '81 41000km

Dieses Auto weiterleiten

Modell Ferrari 400i manual '81 41000km
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 41.000   Leistung 310 pk
Baujahr 1981   Hubraum 4823 cc
Farbe Exterieur Grigio Scuro   Motor V12 met injectie
Farbe interieur Beige   Motornummer Matching
Polsterung Leer   Felgen 15 inch
0 - 100 km/u 6,6 sec   Reifen TRX
Höchstgeschwindigkeit 232 km/u   Produktionszahlen 422
Fahrgestellnummer F101CL37605   Übriges Concoursconditie.
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

In 1976 was de 400 de eerste Ferrari die werd uitgevoerd met een automatische versnellingsbak. Helaas werd hiervoor een 3 traps automaat van General Motors gebruikt die de auto haar sportieve rijbeleving grotendeels ontnam. Omdat het de eerste als zodanig uitgevoerde Ferrari was werden er hoofdzakelijk automaten verkocht. Inmiddels weten de liefhebbers dat de handbak de leukste 'rijders' variant is. Van die versie echter werden slechts 422 exemplaren gebouwd. In deze uitvoering een zeer zeldzame auto dus. Het prachtige PininFarina ontwerp is door de jaren heen omgeven door een steeds groter wordende groep bewonderaars. Wellicht ook omdat niet alleen tal van wereldsterren als bijvoorbeeld Elton John en Pete Townshend er in rondreden, het was één van Enzo's favoriete auto's waar hij zich mee verplaatste. Inmiddels is de 400 opgenomen in de rij der iconische klassiekers van Ferrari. Dit is duidelijk terug te zien in de wereldwijde prijsontwikkeling van het model. Uiteraard bepaald door de conditie van de auto. Ze kunnen roest hebben en flink achterstallig onderhoud. Dit exemplaar heeft een carrosserie die het predikaat 'concoursstaat' verdient. De 400i was in zijn tijd technisch vooruitstrevend, sportief en comfortabel tegelijk. Dit maakt dat de techniek gevoelig is voor matig onderhoud. In dit geval is die geheel up-to-date. Slechts 3000km terug werden bijvoorbeeld alle zes (geen schrijffoutje) de schokdempers vernieuwd, de TRX banden vernieuwd, groot onderhoud aan de motor gepleegd, de complete ophanging gereviseerd en een RVS uitlaat gemonteerd. Dat e.e.a. zich duidelijk merkbaar manifesteert in het geweldige rijgedrag moge duidelijk zijn. De stijlvolle kleurstelling, de kwaliteit van het interieur en niet te vergeten het niveau van alle details die uiteindelijk een klassieker écht afmaken spat van de foto's af. Leuk werk hoor die foto's maken!

Ausstattung

Veel opties waren er in die tijd niet beschikbaar. Vanzelfsprekend kreeg je voor zoveel geld wel een interieur wat volledig met leer was bekleed en voorzien van echt hout. Airconditioning was standaard evenals de fraaie lichtmetalen velgen en elektrische ramen.

Exterieur

Perfecte carrosserie, gaaf en strak. Slechts eenmaal om cosmetische redenen nieuw gespoten. Schadevrij en nooit roest gehad. Perfecte passingen, rechte bumpers en chroom delen zonder pitjes of beschadigingen. Geen steenslag, kras of deuk te vinden.

Interieur

Volledig origineel interieur in topconditie. Zeker op lichtere leerkleuren zijn vuil en slijtagesporen snel aan de orde, zo niet in deze 400i. Meestal werd een lichter interieur gecombineerd met een minder fraai bruin dashboard, deze auto heeft het gezochte met zwart leer uitgevoerde dashboard. Het wortelnoten middenpaneel is niet verdroogd of gebarsten en de daarin gebrande symbolen zijn goed af te lezen. Alle schakelaars en hendels onbeschadigd en goed functionerend. Het leer zit overal mooi strak en sluitend om de diverse interieurdelen. Stuur met leer, zonder beschadigingen. Deurpanelen in identieke leersoort en conditie als de stoelen. Hemelbekleding origineel, schoon en niet los.

Interieur Ferrari 400i manual '81 41000km

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

Een lust om naar te kijken, de indrukwekkende motorruimte waar u de originele motor met vier bovenliggende nokkenassen treft. Alles origineel en duidelijk zichtbaar zeer verzorgd. Motorkap isolatie origineel en onbeschadigd. Schoon en alleen door experts in gewerkt. De kofferruimte lijkt ongebruikt. Originele zwarte velours bekleding, geheel onbeschadigd. Origineel reservewiel onder de kofferbakbodem aanwezig. Hier treft u eveneens de gereedschapset en een Ferrari autopyjama. De foutloze lichtmetalen velgen zijn voorzien van correcte en nieuwe TRX banden.

Motor Ferrari 400i manual '81 41000km

Wartungverlauf

Nieuw verkocht in Rome, Italië. Daar tot 2009 onderdeel van een omvangrijke sportwagencollectie geweest.Naar Nederland gehaald door een Ferrari specialist die de auto technisch in de huidige conditie bracht. Sindsdien zeer zelden mee gereden en keurig warm en droog gestald geweest. Recent aantoonbaar onderhoud gehad en bijvoorbeeld voorzien van compleet nieuwe RVS uitlaat. Alles top en rijdend zoals een 400i origineel hoort te rijden. Klaar voor gebruik.