Porsche 356 B Coupe '62

For sale: Porsche 356 B Coupe '62

I am interested in this car

Betreft Porsche 356 B Coupe '62

Tell a friend about this car

About Porsche 356 B Coupe '62
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 77,949   Bhp 60 pk
Year 1962   Engine capacity 1598 cc
Exterior colour Ruby Red   Engine configuration 4 cylinders met carburateurs
Interior colour Zwart   Engine number 608741
Upholstery Leer   Rims 15 inch staal met verchroomde wieldop
0 - 100 km/u 11.8 sec   Wheels Michelin
Top speed 163 km/u   Production numbers 15354
VIN number 210757   Other Gerestaureerd en matching numbers.
Export/import service

Model history

Zoals vermeld op het Porsche Datenblatt verliet op 5 juni 1962 deze 356 B Coupe de assemblagelijn in Zuffenhausen. Via de haven van Hamburg werd de auto verscheept naar Amerika om vervolgens op 5 november 1962 in het Amerikaanse Burlingame (San Francisco) overhandigd te worden aan de eerste eigenaar. De altijd al roestgevoelige 356 had in dit geval het geluk tot 1997 in het ideale Californische klimaat te verblijven. Toen ze in 1997 als gevolg van een kleine advertentie in een lokale krant door een Nederlandse liefhebber werd gekocht was de carrosserie dan wel haar glans kwijt, de bij de auto aanwezige foto's laten zien dat ze geen zichtbare roest had. Overigens zijn in de bij de auto aanwezige map met de geschiedenis van de auto zelfs de eerder genoemde advertentie uit de krant en de handgeschreven 'Bill of Sale' aanwezig. Zo ook de namen van de eigenaren in Amerika. In 1998 werd de auto in Nederland gerestaureerd en technisch gereviseerd. De Nederlandse koper was een Haarlemse garagehouder, hij wist waar op te letten en had de juiste contacten om de auto als onderdeel van de restauratie weer van een fraai glanzende laklaag te voorzien. Uiteraard in de originele kleur Ruby Red.
Bekleding en chroom werden vernieuwd. De motor en versnellingsbak gereviseerd. Van 1997 tot zeer recent bleef de auto in Haarlem en nu staat ze niet eens ver daar vandaan in Warmond te koop. Gelet op de huidige marktwaarde van een 356 B Coupe in deze staat durf ik 'objectief' bezien de koopprijs zeer aantrekkelijk te noemen. Deze 356 is volledig 'matching' wat wil zeggen dat de auto conform het aanwezige geboortecertificaat de originele kleur, motor en versnellingsbak heeft. Origineel instructieboekje en een dik dossier met het leven van deze bijzondere 356 op papier en in beeld aanwezig.

Equipment

Aan opties deed Porsche toen nog niet echt, anno 2018 mag u er daar even een dag voor gaan zitten..
Zeer bijzonder in deze 356 is de originele Blaupunkt radio met automatische mechanische zenderzoekfunctie. En de radio werkt ook goed.

Exterior

Een 356 zonder roest en mooie symmetrische passingen is bepaald geen vanzelfsprekendheid. Exemplaren uit een minder gunstige omgeving, vooral Noord Europese, hebben vaak last van roest of hadden dit. Niet altijd is dit goed verwijderd of gerepareerd. Deze carrosserie en bodemplaat zijn roestvrij, strak en gaaf. De auto heeft geen noemenswaardige gebruikssporen of steenslag. Het chroom is prachtig en diep glanzend. Dankzij beperkt gebruik en garagestalling is de auto nauwelijks anders dan net na de restauratie.

Interior

In het interieur van deze 356 is zoveel mogelijk origineel gelaten. Alleen de stoelen werden nieuw bekleed terwijl dat niet direct opvalt, met oog voor detail en begrip gedaan dus. De vorm en steun van de stoelen is origineel en goed. Op de vloer rubbermatten met daarop de beroemde kokosmatten die een 356 in die tijd op verzoek mee kreeg. Het dashboard is compleet, goed werkende klokken en tellers erin, het stuur is origineel en gaaf. De nog originele deurpanelen en achterbankjes zijn mooi onbeschadigd. De sfeer in deze 356 B ademt een en al sixties.

Interieur Porsche 356 B Coupe '62

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Duidelijk zichtbaar is de echt onderhouden staat van de motor in de motorruimte achterin. Zeer verzorgd en schoon. De motor is de originele in 1962 gemonteerde 60pk motor met Zenith carburateurs. De motorrevisie maakt dat deze perfect start, rondloopt en niet rookt. De eveneens gereviseerde versnellingsbak schakelt soepel en accuraat. Voor in de kofferruimte ziet u overduidelijk de nieuwe benzinetank, uit een oude benzinetank komt vaak roest naar de carburateurs met alle gevolgen van dien.
Hier is ook het volwaardige reservewiel en het gereedschap aanwezig.

Motor Porsche 356 B Coupe '62

History file

Getuige de vele aanwezige rekeningen, rapporten, foto's en verslagen werd deze 356 B Coupe altijd met veel zorg en liefde omringd. Ze is dan ook technisch en optisch in een zeer goede staat, direct rijklaar en voorzien van een aantal interessante upgrades waar wij u graag over vertellen. De auto wordt voorzien van nieuwe APK en onderhoudsbeurt perfect rijdend afgeleverd.