Porsche 911 SC Targa '80 102.000km

For sale: Porsche 911 SC Targa '80 102.000km

I am interested in this car

Betreft Porsche 911 SC Targa '80 102.000km

Tell a friend about this car

About Porsche 911 SC Targa '80 102.000km
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 101,850   Bhp 188 pk
Year 1980   Engine capacity 2998 cc
Exterior colour Petroleum Blue   Engine configuration 6 cylinder boxer met injectie
Interior colour Bruin/beige   Engine number Matching
Upholstery Velours   Rims 15 inch Fuchs velgen
0 - 100 km/u 6.5 sec   Wheels Michelin
Top speed 224 km/u   Production numbers 2410
VIN number 91A0132539   Other Uniek mooie auto.
Export/import service

Model history

Beslist één van de mooiste 911 SC Targa's die ik tot nu toe kon aanbieden! Een rijdende tijdmachine, zo zou je deze Super Carrera ook kunnen noemen. Terwijl ik net voor het eerst was ingestapt zag ik opeens mijn strak getrokken gelaat met flinke bakkebaarden in de achteruitkijkspiegel. Mijn gebloemde, felgekleurde overhemd met forse punten aan de kraag daaronder, gecombineerd met een Bruce Springsteen vest van leer. Ik was terug in de tijd dankzij deze stijlvolle 'Petroleum Blue' gekleurde schoonheid. Totdat de inmiddels zeventig jaar oude eigenaar van de auto aan de andere zijde instapte en mij bruut deed ontwaken uit mijn tijdreis in droomformaat. Ja meneer Odijk zuchtte hij, ik weet nog steeds niet of ik 'haar' wel kan laten gaan. Meer dan dertig jaar samen lief en leed gedeeld en nooit een onvertogen woord gevallen, waar komt dat nog voor? Ze liet me nimmer in de steek en bezorgde me veel momenten van opperste geluk en plezier. Ik had het geduld en ook begrip haar temperament te beteugelen en wanneer ik meer van haar vroeg haar op de juiste manier daarvoor in de stemming te brengen. En nu moet middels uw bemoeienis een voor ons totale vreemde met haar op stap en wellicht de rest van haar leven verder. Ik kan maar niet wennen aan dat idee vertrouwde hij mij weemoedig toe. Toch wist hij ook dat het er op een dag van moest komen. Zodoende verblijft ze nu tijdelijk in het wat frisse Warmond en wacht ze op een date. Want eerlijk is eerlijk, hoeveel ze ook van hem hield, een paar jongere, sterke en liefdevolle handen aan haar stuur daar droomde de laatste jaren steeds vaker van. Haar 188 pk's aan de juiste man, of zou ze ook eens met een vrouw, ter beschikking stellen zou nieuw en zinnenprikkelend leven in haar oproepen.. U de gelukkige?

Equipment

Van de optiehandel moest Porsche het toen nog niet hebben. Wél heeft deze SC Targa het zo gezochte Pascha interieur, een schitterend stuur met leer, elektrische raambediening, een ruitenwisser achter en een minder fraaie radio/cd speler.

Exterior

En dan die bijzondere kleurstelling. De officiële kleurnaam is Petroleum Blue Metallic. Gewoon heel mooi blauw zeg maar. Deze 911 SC heeft een originele schadevrije carrosserie die ik kocht met hier en daar een krasje en wat steenslag. Bij de aankoop wist ik al dat ik de auto nieuw zou laten spuiten in de originele kleur. En met welk resultaat! Prachtig vakwerk wat de auto optisch een blikvanger van hoog niveau heeft gemaakt. Zeer mooi strak plaatwerk, perfecte passingen en uiteraard gespoten op een roestvrije ondergrond. Er is geen stofje in de lak te vinden. Goed sluitend Targadak. Onbeschadigd glaswerk rondom. Alle droge rubbers werden vervangen voor nieuw. De bumpers staan keurig recht op de auto, uiteraard vrij van beschadigingen. Een prachtig en origineel aandoend geheel.

Interior

Wat een combi! Echt terug in de tijd naar het psychedelische Pascha interieur waar Porsche 'patent' op had. En dan is het in deze prachtige conditie. Geheel vrij van gebruikssporen, geen slijtage op te zien. Fraaie combinatie van bruin tinten met het Petroleum Blue van de buitenzijde. Op de vloer nog de originele eerste matten, op de dorpels de eerste bekleding nog. Deurpanelen, dashboard, achterbankjes, etc. alles even mooi. De schakelaars, hendels en klokken fris en correct werkend. Een tijdmachine waarin u plaatsneemt.

Interieur Porsche 911 SC Targa '80 102.000km

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Zie de foto van de onderzijde motor. Zelden zo'n droge boxermotor van dit type en leeftijd gezien. En er zit toch echt elf liter olie in. Mooi origineel ogende motorruimte waarin de 'matching' motor. De luchtpomp die in sommige landen de uitstoot wat moest drukken is om vermogensverlies te voorkomen ontdaan van de aandrijvingssnaar. Kan desgewenst weer in gebruik worden genomen. Alles in de motorruimte is mooi schoon, onbeschadigd en origineel. De kofferruimte is voorzien van een bekledingen die optioneel werd aangebracht. Veel mooier dan het standaard materiaal en voorzien van praktische opbergruimte. Voorin ook een gereedschapsset, thuiskomer, krik en compressor. De vier Fuchs velgen zijn door ons voorzien van nieuwe Michelin banden.

Motor Porsche 911 SC Targa '80 102.000km

History file

Nieuw verkocht in 1980 door een Zwitserse Porsche dealer. Sindsdien slechts drie eigenaren gehad. Altijd schade- en roestvrij gebleven. Keurig onderhouden, er is zelfs een onderhoudsboekje. De motor draait daarom ook mooi rustig rond, rookt niet, lekt niet en klinkt zoals het hoort. Een fraai en mooi ouder geworden exemplaar in een conditie die ver bovengemiddeld is. Lastig te vinden in het woud van aanbiedingen tegenwoordig. Gelukkig weer eens een gevonden. Wordt geleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.