Porsche 911 T 2.2 Coupe '70

For sale: Porsche 911 T 2.2 Coupe '70

I am interested in this car

Betreft Porsche 911 T 2.2 Coupe '70

Tell a friend about this car

About Porsche 911 T 2.2 Coupe '70
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 48,243   Bhp 125 pk
Year 1970   Engine capacity 2198 cc
Exterior colour Marine Blauw   Engine configuration 6 cylinder boxer met carburateurs
Interior colour Zwart   Engine number 6115574
Upholstery Skai   Rims 15 inch Fuchs velgen
0 - 100 km/u 9.5 sec   Wheels Bridgestone
Top speed 215 km/u   Production numbers 4126
VIN number 9110102392   Other Prachtige kleurstelling.
Export/import service

Model history

Een zeldzaamheid, een 911 T uit 1970 waar zelfs het originele onderhoudsboekje en de volledige eigenaren historie van bekend is. Dat maakt een toch al zeer fraaie en technisch goede klassieke 911 extra interessant. Bovendien zijn de vroegere eigenaren beroemde mensen uit de Californische filmindustrie en dat maakt het ook weer nét iets leuker. Nieuw werd de auto in 1970 verkocht aan de producer van de beroemde televisie serie Cheers genaamd Richard Villarino. De tweede eigenaar was de ook bij het grote publiek bekende acteur Kevin Corcoran. Nu gaat de auto geen steek beter functioneren of minder roesten van een mooi eigenaren dossier, genoemde zaken zijn los daarvan in uitstekende staat. Dit mede dankzij aantoonbaar goed verricht onderhoud wat middels facturen en het onderhoudsboekje teruggaat tot de jaren zeventig. Ze rijdt dan ook geweldig en dankzij de droge Californische herkomst is de carrosserie mooi droog en hard. Begin jaren zeventig werd de 911 in Californie al geleverd met het stijlvolle getinte glas en de veilige hoofdsteunen, dat geeft deze klassieker ook net weer een streepje meer. Wetende dat hard rijden in Californië uit den boze is maakt dit de kans op een 'leeggetrapte' motor echt zeer klein. Schakelen kunnen ze dan weer wat minder goed die Amerikanen, waarschijnlijk is met die reden in 2012 de versnellingsbak gereviseerd. Opgeteld een zeer compleet lijstje wat de serieuze koper graag afgevinkt ziet.

Equipment

Opties waren er destijds niet echt. Deze 911 T heeft getint glas, hoofdsteunen, een sportstuur, originele Fuchs velgen, een originele en mooi ingebouwde radio en een hoofdstroomschakelaar.

Exterior

De carrosserie van deze 911 T Coupe is om roestvrij en gaaf. Altijd schadevrij gebleven waardoor alle passingen nog mooi symmetrisch en goed sluitend zijn. Volgens het aanwezige taxatierapport is de auto om cosmetische redenen éénmaal vakkundig nieuw gespoten en is de lak anno 2017 nog in uitstekende staat. De 2.2 versie van de 911T kreeg van Porsche de fraaie goudkleurige letters en cijfers mee alsmede de verchroomde luchtroosters aan de voorzijde. Dit alles is dus geheel tijdcorrect. Alle verchroomde trim op de auto is in een diep glanzende en onbeschadigde staat. Een prachtige verschijning deze 911T met de iconische daklijn.

Interior

Het interieur verdient een bijzondere vermelding. Het is namelijk geheel origineel en dat komt weinig voor. Het zegt veel over het geringe gebruik van de auto. De stoelen hebben nog de correcte en originele vorm, geen slijtplekken. De vloerbekleding is eveneens origineel. Het dashboard heeft bovenop geen hittesporen in de vorm van scheuren of iets dergelijks. Alle meters en schakelaars zijn goed afleesbaar en functioneren naar behoren. In de deuren zelfs nog de originele panelen en deurbakken, echt bijzonder. Het originele stuur is bij de auto aanwezig.

Interieur Porsche 911 T 2.2 Coupe '70

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Niet alleen de flinke stapel onderhoudsfacturen overtuigen van zorgvuldig onderhoud. Ook visueel is duidelijk dat hier niet bespaard is. De motorruimte is mooi schoon en de originele fabrieksstickers zijn keurig aanwezig. Ook de isolatieplaat tussen carrosserie en motor is niet uitgedroogd of weg. In de kofferruimte is een volwaardig Fuchs reservewiel aanwezig en een originele gereedschapsset. Ook hier voorin geen roest of vuil. De originele, en inmiddels veel waard geworden, Fuchs velgen zijn in onbeschadigde staat en mooi glanzend. De Bridgestone banden zijn zo goed als nieuw.

Motor Porsche 911 T 2.2 Coupe '70

History file

Nieuw verkocht in 1970 door de officiële Porsche dealer in Culver City, Californië. Na van een aantal beroemde Amerikanen geweest te zijn kwam de auto in 2013 naar Nederland. De Amerikaanse onderhoudsfacturen voeren ook terug tot 2013. De auto werd dus nimmer technisch 'in de steek gelaten'. Ook hier in Nederland werd door bekende Porsche specialisten aan de auto gewerkt. Inmiddels zijn door de jaren heen de versnellingsbak gereviseerd, de volledige wielophanging gereviseerd, de wiellagers vervangen en werden onderhoudszaken als banden en vloeistoffen tot zeer recent goed bijgehouden. In eigen beheer hebben wij de motor geheel van nieuwe pakkingen voorzien zodat uw garagevloer voorlopig ook mooi schoon blijft. Deze 911 T Coupe is nu dan ook klaar voor de start en gaat u veel rij- én kijkplezier brengen. Wat een schoonheid!