Porsche 996 Carrera 4S Coupe Manual '06 65.000km NL-auto special order €39.996,-

For sale: Porsche 996 Carrera 4S Coupe Manual '06 65.000km NL-auto special order €39.996,-

I am interested in this car

Betreft Porsche 996 Carrera 4S Coupe Manual '06 65.000km NL-auto special order €39.996,-

Tell a friend about this car

About Porsche 996 Carrera 4S Coupe Manual '06 65.000km NL-auto special order €39.996,-
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 65,441   Bhp 320 pk
Year 2006   Engine capacity 3598 cc
Exterior colour L999 Silver Metallic   Engine configuration 6 cylinder boxer met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 18 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 4.8 sec   Wheels Continental Sport Contact
Top speed 295 km/u   Production numbers 8500
VIN number WP0ZZZ99Z4S601955   Other Interessante opties voor de rijders!
Export/import service

Model history

U vraagt zich wellicht af waarom die vermelding 'special order'? Of in goed Nederlands 'speciale bestelling'... De eerste eigenaar van deze in Nederland nieuw geleverde 996 Carrera 4S had zich goed ingelezen en verdiept in de voor- en nadelen van de 911. Hij had een aantal voornemens op basis van de opgedane kennis en combineerde die wijselijk in de voor hem ultieme 996. Bent u net zoals hij een rijder, met een streep onder rijden, dan begrijpt u zijn keuzes en valt u wellicht ook voor deze bovengemiddeld goed sturende 911. Sportiviteit én veiligheid stonden bovenaan bij de samenstelling van deze Carrera 4S. Zo is er natuurlijk de permante vierwielaandrijving, de auto onder alle omstandigheden maximale tractie en grip biedend. De 4S hééft al het onderstel van de Turbo, dit exemplaar kreeg nog eens de optiecode X73 mee waardoor de auto nog eens 20mm lager kwam te staan. Verder is er een zgn. verkorte schakelweg waarmee men directer en sneller schakelt. Een schuifdak met bijbehorend extra gewicht hoort natuurlijk niet in een ultieme rijmachine. De wél optioneel bestelde sportstoelen met de fraaie kunststof schalen bieden u extra contact met de auto waardoor de beleving én controle van de auto nog beter wordt. Als kleurcode is op de optiesticker L999 vermeld, dit houdt in dat de auto een zgn. 'Sonderwünsch' kleur meekreeg. In dit geval een persoonlijk geselecteerde kleur die zich het beste laat omschrijven als donker zilver. Veiligheidsvoorzieningen als het Porsche Stability Management (een combinatie van ABS en Traction Control), zes airbags en grote remmen zoals de Turbo die ook had zijn standaard aanwezig. Zo staat hier een van de meest bijzondere 4S'en ooit, bovendien ook nog eens met een uniek lage kilometerstand en volledig origineel. Nieuw verkocht door Porsche Rotterdam als wereldwijd een van de laatst uitgeleverde auto's van dit type. In alle opzichten een unieke Porsche voor de echte liefhebber.

Equipment

Zoals beschreven voorzien van een verlaagd (en zeer goed dagelijks te gebruiken) onderstel, Porsche Stability Management, Porsche radio/cd speler met afneembaar front, automatische climat control, elektrisch verstelbare sportstoelen, cruise control, boordcomputer, verstelbaar stuur, klasse 3 alarm, etc.

Exterior

Geheel originele carrosserie zonder zichtbare gebruikssporen. Eerste lak dus geheel schadevrij. Bumpers, glas en velgen, echt nergens is een beschadiging op te zien.

Interior

Ook het interieur is foutloos. Strak zwart leer op de fraaie sportstoelen, deurpanelen en dashboard. Mooi frisse schakelaars, hendels en stuurwiel. Optioneel zijn de zilvergrijze accent-ringen om de klokken. Op de vloer originele Porsche matten in zeer goede staat. Mooie alcantara hemelbekleding.

Interieur Porsche 996 Carrera 4S Coupe Manual '06 65.000km NL-auto special order €39.996,-

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Alles keurig en uiteraard in nieuwstaat. Velgen foutloos, banden met ruim voldoende profiel.

Motor Porsche 996 Carrera 4S Coupe Manual '06 65.000km NL-auto special order €39.996,-

History file

Nieuw verkocht door Porsche Centrum Rotterdam. Als een van de laatste 4S modellen in 2006 uitgeleverd aan de eerste eigenaar. Keurig voorzien van originele service- en onderhoudsboekjes, codekaarten en complete sleutelset. Perfect onderhouden en verzorgd als een echte liefhebbers auto. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.