Alfa Romeo 1300 Spider '71

Te koop: Alfa Romeo 1300 Spider '71

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo 1300 Spider '71

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo 1300 Spider '71
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 118.798   Vermogen 89 pk
Bouwjaar 1971   Cilinderinhoud 1290 cc
Kleur exterieur Blu Scuro   Motor configuratie 4 cylinders met carburateurs
Kleur interieur Bordeaux   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch staal
0 - 100 km/u 13 sec   Banden Vredestein Sprint Classic
Topsnelheid 165 km/u   Productieaantallen 4557
Chassisnummer AR1842742   Overig Prachtige kleurcombinatie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Liefde op het eerste gezicht..en zeg dan maar eens 'nee'. De klassieke Alfa Spider heeft al de uitstraling van een bescheiden topactrice waar iedereen bewondering voor heeft, in deze kleurstelling zou je zomaar plots verliefd op haar kunnen worden. Inmiddels een icoon in het toch al niet kleine oeuvre van Alfa Romeo, de Spider. Alfa's benaming voor de net zo Engels klinkende aanduiding Roadster. Dat staat dan weer voor 'motor voorin, aandrijving achter'. En juist dat maakt de Alfa Spider zo kenmerkend in gebruik. De beroemde, in miljoenen aantallen geproduceerde 4 cylinder lijnmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen met die heerlijke souplesse en dito klank, brengt haar kracht over op de achterwielen. Het recht afgesneden kontje, ook wel aangeduid als 'Coda Tronca', waggelt net zo kenmerkend door oneffenheden in de weg. Kortom een Italiaanse schoonheid met een sterk karakter.
Niet in alle opzichten perfect, dat zou haar minder interessant maken, wel prachtig en veel rijplezier biedend. Naar hedendaagse maatstaven zeer beperkt gebouwd dus wanneer er dan een mooi, roestvrij en goed rijdend exemplaar voor je staat, zeg dan maar eens 'nee'.

Uitrusting

Opties had een Alfa Romeo in die tijd niet of nauwelijks.

Exterieur

Deze Spider is uitgevoerd in prachtig donkerblauw zoals alleen een Italiaan 'Blu Scuro' weet te maken. Deze kleur komt op de Spider ook niet veel voor, dat maakt de auto in combinatie met de klassieke en stijlvolle interieurkleur bijzonder. De carrosserie is roest- en schadevrij. Een tiental jaren terug om cosmetische redenen eenmaal nieuw gespoten, nog steeds heeft de lak een mooie glans en zijn er geen beschadigingen zichtbaar. De cabrioletkap heeft geen beschadigingen en een mooie transparante achterruit.

Interieur

Wat een mooi en onbeschadigd interieur! De combinatie met het donkerblauw maakt dit een stijlvolle klassieker met nét dat beetje uitstraling meer. De stoelen, deurpanelen, dashboard en vloermatten zijn allen zonder beschadigingen. Mooie zuivere klokken, stuur en schakelaars. Geen scheur in het dashboard. Niet nieuw, alles is origineel en 'mooi oud' geworden.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte verdient een bijzondere vermelding. Zeer schoon en alles nog mooi blauw zonder oliesporen. Zou ze dan toch maar 18.000km gereden hebben? Heel even denk je dat bij de aanblik van de motor en directe omgeving. Ook hier geen roest. De kofferbak is keurig droog. Ook de dieper gelegen rand van de benzinetank heeft geen roest of vochtsporen. Achterin aanwezig een originele krik, gereedschap en reservewiel.

Motor Alfa Romeo 1300 Spider '71

Service geschiedenis

Gevonden bij een oudere liefhebber in midden Italië. Hij had de auto al meer dan tien jaar in zijn droge garage onder het huis staan. Keurig door een lokale Alfa specialist laten onderhouden, laatste onderhoudsbeurt slechts 1000 kilometer terug nog in mei 2017 laten uitvoeren. De auto rijdt dan ook fantastisch, start direct, loopt mooi rond en rookt in het geheel niet wanneer de motor enigszins warm wordt. De gehele auto is optisch en technisch in zeer goede staat en biedt probleemloos open klassieker plezier in het vooruitzicht. Wordt afgeleverd inclusief Nederlands kenteken in 'oud blauw', nieuwe APK en onderhoudsbeurt.