Alfa Romeo 1600 Spider 'Coda Tronca' '78 NL-auto, 1e eig.

Te koop: Alfa Romeo 1600 Spider 'Coda Tronca' '78 NL-auto, 1e eig.

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo 1600 Spider 'Coda Tronca' '78 NL-auto, 1e eig.

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo 1600 Spider 'Coda Tronca' '78 NL-auto, 1e eig.
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 101.811   Vermogen 110 pk
Bouwjaar 1978   Cilinderinhoud 1570 cc
Kleur exterieur Avorio   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Bordeaux   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch staal
0 - 100 km/u 10,1 sec   Banden Vredestein Sprint Classic
Topsnelheid 185 km/u   Productieaantallen 13465
Chassisnummer AR115350002091   Overig Nederlandse auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Coda Tronca? Was dat de eerste eigenaar? Hoor ik u denken. Da's Italiaans voor 'recht afgesneden achterkant'. Of in goed Duits Kamm-Heck. Bent u daar nog? Even verklaren, Wunibald Kamm was een Duitse ingenieur in de autoindustrie gespecialiseerd in aerodynamica. Hij had in de jaren dertig van de vorige eeuw al uitgevonden dat achter een auto als gevolg van vormgeving een voor de wegligging nadelige turbulentie kon ontstaan. Door nu de achterzijde recht af te snijden voorkwam Wunibald's idee turbulentie en werd dus het weggedrag, vooral op hoge snelheid, verbeterd. De voorganger van de Alfa Spider met Coda Tronca had een ronde achterzijde en de nogal revolutionaire kaarsrechte verandering kreeg daarom deze fraaie bijnaam. Later werd daar voor nóg meer neerwaartse druk en om de auto 'moderner' te laten lijken nog een opstaande rubber spoiler aan toegevoegd echter dat maakte de auto bepaald niet mooier. De Alfa Spider uit begin jaren zeventig biedt de ultieme combinatie van sfeer en rijplezier, en dan kan het dak ook nog open. De in het geval van een 1600 pittige 110pk sterke motor, gekoppeld aan een uitermate soepel schakelende vijf-bak, geeft de auto een soepel en sportief karakter mee. Het unieke en zo herkenbare motorgeluid is, vooral met geopende cabriokap, een groot deel van de lol. Een en al Italiaanse sfeer om van te genieten, zo begrepen geraffineerd ook. Ergonomisch, praktisch en technisch uitermate doordacht en slimmer ontworpen dan je in eerste instantie denkt. Daarom rijdt u er zonder problemen zo mee naar Bella Italia! Rondje om de kerk gaat dus zeker goed.

Uitrusting

Geen airco, airbag of centrale deurvergrendeling. Het mooiste stuur en fijnste pook uit de autoindustrie, dat wel. Er is een tijdcorrecte vrij waardeloze radio.

Exterieur

In origineel Avorio (beige/créme) uitgevoerde carrosserie, het geeft de auto een mooi rustige, stijlvolle en klassieke uitstraling. Dit vooral door de combinatie met het fraaie interieur. De auto is altijd schadevrij gebleven en is roestvrij. Nooit uit elkaar gehaald of om redenen van roest gerestaureerd. Er zijn nauwelijks waarneembare gebruikssporen. Perfect sluitende nieuwe cabriokap.

Interieur

Fraai diep donkerrood interieur met originele stoelen, deurpanelen en rubber vloermatten. Het geheel is in zeer mooie conditie en heeft nauwelijks gebruikssporen. De stoelen zijn in het verleden van nieuwe vulling voorzien en bieden dus perfecte steun. Voorzien van veilige hoofdsteunen. Prachtig origineel stuur van echt hout. De klokken en schakelaars in het dashboard zijn mooi schoon en functioneren zoals het hoort. Alles bij elkaar een fraai, sfeervol en tijdcorrect geheel.

Interieur Alfa Romeo 1600 Spider 'Coda Tronca' '78 NL-auto, 1e eig.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele 1,6ltr. en 110pk sterke vier cylinder motor treft u voorin de keurig schone motorruimte. Ook hier geen roest of andere onregelmatigheden. De motor loopt perfect rond, heeft een keurige oliedruk en rookt niet. Alle fabrieksplaatjes netjes origineel aanwezig. De kofferruimte heeft een onbeschadigde rubber mat op de vloer. Hieronder een volwaardig reservewiel en het boordgereedschap. De velgen zijn onbeschadigd en voorzien van uitstekende Vredestein banden.

Motor Alfa Romeo 1600 Spider 'Coda Tronca' '78 NL-auto, 1e eig.

Service geschiedenis

Een bijzondere Alfa Spider is dit. Nieuw verkocht in 1978 door een Nederlandse Alfa Romeo dealer. Tot zeer recent altijd van één eigenaar geweest. Deze eigenaar heeft met liefde en verstand voor de auto gezorgd. Hij begreep al snel wat de grootste vijand van een klassieke Alfa kan zijn. De auto kreeg een professionele Dinitrol behandeling en is derhalve nog steeds roestvrij. Bijzonder voor een in de lage landen verkocht exemplaar. Het cabriodak werd vervangen en nog dit jaar werd de techniek up-to-date gemaakt. De auto rijdt geweldig, geen rokende motor, geen krakende versnellingsbak. Een goed en gezond exemplaar met een mooie geschiedenis.