Alfa Romeo Giulia 1300 Super '75

Te koop: Alfa Romeo Giulia 1300 Super '75

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo Giulia 1300 Super '75

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo Giulia 1300 Super '75
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 26.414   Vermogen 89 pk
Bouwjaar 1975   Cilinderinhoud 1290 cc
Kleur exterieur Blu Olandese   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch staal
0 - 100 km/u 9,8 sec   Banden Vredestein
Topsnelheid 165 km/u   Productieaantallen 75000
Chassisnummer AR115090026452   Overig Mooi en origineel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Hoe bijzonder is dat, een gebruiksauto zoals de Giulia ooit bedoeld was, in deze onverprutste staat. Inmiddels uitgegroeid tot een iconische klassieker voor het beroemde merk is een gave en roestvrije Giulia geen vanzelfsprekendheid. Hoewel zeker niet slecht geconstrueerd werden ze meestal ingezet als dagelijks vervoer met alle gevolgen van dien. In onze omgeving ging een auto uit de jaren zeventig die dagelijks buiten verbleef als vanzelfsprekend roesten. Van Alfa tot Rolls Royce. Om een roestvrij en gaaf exemplaar te vinden moeten we naar de bron, en dan nóg is het lastig om geen afgereden exemplaar te vinden. Ze rijden geweldig en waren vanwege het geraffineerde ontwerp al vroeg favoriet bij liefhebbers, de meeste echt goede exemplaren zijn steeds vaker in handen van liefhebbers die er geen afstand van willen doen. En waarom zou men ook nu ze aanzienlijk meer waard zijn geworden, hoe langer in bezit des te moeilijker neemt men afscheid. En wat moet je met de centen op de bank? Wanneer er dan weer eens zo'n eerlijk en exemplaar op mijn pad komt wat de tijd goed doorstaan heeft kan ik het niet laten. Gekocht! Niet om te houden, dat deed ik al te vaak. Even een feestje na zo'n vondst en dan is ze ook voor u te koop. Mijn redelijke inkoopprijs vertaald zich in de eindprijs. Een echt goede en goed rijdende Giulia voor een aantrekkelijke prijs, in alle opzichten een zeldzaamheid.

Uitrusting

Optielijsten waren er destijds nauwelijks. Deze Giulia heeft mooi kunstleer op de stoelen, hoofdsteunen, houten stuur en versnellingspookknop.

Exterieur

Op alle kritische punten is deze Giulia hard en origineel. Geen roest of plamuur aanwezig. Fraai uitgevoerd in Blu-Olandese. Perfecte en volledig symmetrische passingen. Het chroom en roestvrijstaal is overal keurig en vol glans. De lakkwaliteit is hoog, er is een mooi diepe glans in de lak. De foto's overdrijven niet, een zeer fraaie Giulia 1300 Super.

Interieur

Het interieur is bijzonder, het is namelijk geheel origineel. De bekleding is nergens vervangen. Het dashboard, waarin echt hout, is onbeschadigd en heeft ook geen hittesporen. De vloerbekleding is niet stuk en nog origineel. Alle klokken, het stuur, schakelaars en hendels zijn mooi en werken naar behoren.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurig verzorgd is de motorruimte waarin de originele vier cylinder met twee carburateurs. We hebben de carburateurs schoon gemaakt en gereviseerd waardoor de motor weer perfect rondloopt en mooi doortrekt. Alles is mooi donkerblauw, niet vet of roestig. Ook in de kofferbak is het mooi droog en origineel. Ook rond de benzinetankrand en in de reservewielbak geen roest of sporen hiervan. Boordgereedschap en reservewiel compleet aanwezig. De bekende velgen met kleine dopjes in het centrum zijn roestvrij en gaaf. Er zijn uitstekende Vredestein banden aanwezig.

Motor Alfa Romeo Giulia 1300 Super '75

Service geschiedenis

Gekocht van de derde eigenaar in het zuiden van de provincie Marche in Italië. De auto kwam sporadisch onder het huis van de liefhebbende eigenaar vandaan en dat alleen bij goed weer. We hadden er wel wat schoonmaak en onderhoudswerk aan de techniek door, structureel werk was er niet. Gewoon een mooie en originele auto met nauwelijks te vermelden sporen van gebruik. Echt zo'n 'tijdmachine' die u meeneemt naar het begin van de jaren zeventig. Wat deed u toen?