Alfa Romeo Giulia 1600 Super '66 €29.950,-

Te koop: Alfa Romeo Giulia 1600 Super '66 €29.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo Giulia 1600 Super '66 €29.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo Giulia 1600 Super '66 €29.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 24.430   Vermogen 96 pk
Bouwjaar 1966   Cilinderinhoud 1570 cc
Kleur exterieur Blu Olandese   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Lichtblauw   Motor nummer Matching
Bekleding Stof   Velgen 15 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 8,4 sec   Banden Vredestein Classic
Topsnelheid 177 km/u   Productieaantallen 85000
Chassisnummer AR327100   Overig Goedkoper bestaat, mooier niet.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Raffinement in autodesign. De Giulia, opvolger van de vriendelijk klinkende naam Giulietta, werd in 1962 gepresenteerd. Een ontwerp dat voor die tijd zeer revolutionair door o.a. gebruikmaking van de windtunnel tot stand kwam. Een Giulia heeft ondank zijn rechtopstaande voorruit een Cw waarde van 0,34 en dat is ook nu nog laag te noemen. Zelfs lager dan een 911 uit die tijd. En dan is er het raffinement van het ontwerp, kijk eens naar de vorm van de achterruit bij de C-stijl, de kofferklep, de vorm van de knipperlichten voor, het prachtige front en de in het staal van de flanken geperste 'stootlijsten' op de deuren die zo kenmerkend doorlopen in het achterscherm. Nee dat is geen doosvormig ontwerp, het is een meesterlijk disegno zoals alleen een Italiaan iets functioneels tot een sierlijke vorm weet te maken. Het hier aangeboden exemplaar is een Giulia Super uit 1966 uit de 105.26 serie, de eerste met dubbele carburateurs en een van de meest bekende Giulia verschijningen. Over de conditie van deze auto kan ik kort zijn, in één woord geweldig! Afkomstig bij de bron en bijna de enige voorwaarde om een echt hard en origineel exemplaar te vinden, midden-Italië. Een totaal roestvrije, strakke, harde en gave 1600 Super in een fraaie kleurstelling. Blu Olandese is de aansprekende kleurnaam. In deze staat zeer zeldzaam, voor wie de auto op waarde weet te schatten een goede gelegenheid om een bijna compromisloze Giulia te verwerven. Uit 1966 dan wel te verstaan.

Uitrusting

Opties had een Giulia destijds niet echt. Deze auto heeft een tijdcorrecte radio.

Exterieur

In origineel Blu Olandese uitgevoerde carrosserie met een foutloze laklaag. Geen gebruiksspoor of beschadiging op te vinden. Al het plaatwerk en bodem zijn hard en roestvrij. Schadevrij en nooit aan gelast of iets vervangen. Perfecte passingen. De deur- en kofferbakrubbers hebben we inmiddels vernieuwd. Al het plaatwerk is mooi dun op de randen en hoeken, puntlassen goed zichtbaar en flensranden overal voelbaar. Een Giulia zoals de liefhebber haar wenst.

Interieur

Het interieur is in de spreekwoordelijke nieuwstaat. Prachtige lichtblauwe stof op de stoelen. Alles in het interieur is onbeschadigd en mooi. Correcte vorm en steun in de stoelen. Het hout van het dashboard is mooi en heeft de originele glans nog. Dashboard bovenop heeft geen hittesporen. Stuur, schakelaars en alle hendels zijn onbeschadigd en functioneren naar behoren.

Interieur Alfa Romeo Giulia 1600 Super '66 €29.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte is een lust voor het (technische) oog. Alles origineel, schoon en zichtbaar zeer verzorgd. Een bewijs ook voor het geringe gebruik van deze Giulia en de zorg waarmee de auto omringd werd. Zie de zuiverheid van de regengoten, schutbord en chassisbalken. De kofferbak biedt een al even zuivere aanblik. Keurige Alfa matten op de vloer, geen gebruikssporen of echte beschadigingen. Onbeschadigde 15 inch stalen velgen met verchroomde wieldoppen die wat deukjes hebben, deze zijn eenvoudig te vervangen. Goede Vredestein Classic banden hier omheen.

Motor Alfa Romeo Giulia 1600 Super '66 €29.950,-

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1966 aan Pietro Vallardi geboren in 1928 uit de omgeving van Milaan. Pas in 2008 deed hij afstand van zijn Giulia. De auto bleef tot recent in handen van een vader en zoon die de auto uiteindelijk aan mij verkochten. Slechts drie eigenaren vermelden het kenteken dus formeel. De lokale Alfa Specialist onderhield de auto keurig en ook wij gaan de auto afleveren inclusief nieuw Nederlands kenteken in 'oud blauw', nieuwe APK en onderhoudsbeurt.