Alfa Romeo Giulia 1600 Super '71 geheel gerestaureerd

Te koop: Alfa Romeo Giulia 1600 Super '71 geheel gerestaureerd

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo Giulia 1600 Super '71 geheel gerestaureerd

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo Giulia 1600 Super '71 geheel gerestaureerd
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 96.632   Vermogen 101 pk
Bouwjaar 1971   Cilinderinhoud 1570 cc
Kleur exterieur Rosso Alfa   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 12345
Bekleding Leer   Velgen 15 inch staal met verchroomde wieldop
0 - 100 km/u 8,2 sec   Banden Vredestein
Topsnelheid 185 km/u   Productieaantallen 85000
Chassisnummer AR1882172   Overig Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Raffinement in autodesign. De Giulia, opvolger van de vriendelijk klinkende naam Giulietta, werd in 1962 gepresenteerd. Een ontwerp dat voor die tijd zeer revolutionair door o.a. gebruikmaking van de windtunnel tot stand kwam. Een Giulia heeft ondank zijn rechtopstaande voorruit een Cw waarde van 0,34 en dat is ook nu nog laag te noemen. Zelfs lager dan een 911 uit die tijd. En dan is er het raffinement van het ontwerp, kijk eens naar de vorm van de achterruit bij de C-stijl, de kofferklep, de vorm van de knipperlichten voor, het prachtige front en de in het staal van de flanken geperste 'stootlijsten' op de deuren die zo kenmerkend doorlopen in het achterscherm. Nee dat is geen doosvormig ontwerp, het is een meesterlijk disegno zoals alleen een Italiaan iets functioneels tot een sierlijke vorm weet te maken. Het hier aangeboden exemplaar is een Giulia Super uit 1971 uit de 105.26 serie, de eerste met dubbele carburateurs en een van de meest bekende Giulia verschijningen. Over de conditie van deze auto kan ik kort zijn, in één woord geweldig! Deze origineel Nederlands geleverde Giulia 1600 Super werd over een periode van bijna twee jaar in Nederland geheel gerestaureerd. Zonder voorbehoud werd door een Alfa liefhebber tot op de laatste schroef de gehele auto gedemonteerd. Voor zover noodzakelijk werd de carrosserie ontroest en geheel strak en gaaf gemaakt. Een uitgebreide fotoreportage hiervan is voorhanden. Technisch werd ook al het mogelijke gedaan om van deze Giulia weer een als nieuw rijdende auto te maken. De versnellingsbak werd gereviseerd, alle remmen werden gereviseerd en vernieuwd, schokdempers nieuw gemonteerd en alle rubbers werden nieuw. Ieder onderdeel is door de handen van de vakkundige restaurateur gegaan. En dat is te zien. Zo'n project komt financieel nooit uit en is dan ook als uit de hand gelopen hobbyproject volbracht. De eigenaar heeft teveel bloed, zweet en tranen in het project om de verkoop zelf ter hand te nemen. Hij wil toch graag weer een nieuw project kopen en daarom ons ingeschakeld bij de verkoop. U begrijpt, hier staan we volledig achter. Voor wie een dergelijk restauratieproject op waarde weet te schatten een goede gelegenheid om een bijna compromisloze Giulia te verwerven. Uit 1971 dan wel te verstaan.

Uitrusting

Opties had een Giulia destijds niet echt. Deze auto heeft een tijdcorrecte radio.

Exterieur

De restauratie is slechts één jaar terug afgerond, u kunt zich voorstellen dat er nog geen enkel gebruiksspoor op de carrosserie is te vinden. Het spuitwerk is zeer vakkundig uitgevoerd op mooi strak plaatwerk. Alle rubbers zijn eveneens nieuw. Details zoals grill, logo's en koplampglazen zijn vernieuwd. Een heerlijke verschijning in een voor velen ultieme Alfa Romeo kleurstelling.

Interieur

Aan de binnenzijde werden de stoelen en achterbank nieuw bekleed. De vloerbekleding is vernieuwd en de vloermatten zijn eveneens nieuw. Het originele stuur, dashboard en houtinleg zijn allen in zeer mooie en onbeschadigde staat. Alle klokken, schakelaars en hendels werken goed. Ook de hemelbekleding werd vernieuwd.

Interieur Alfa Romeo Giulia 1600 Super '71 geheel gerestaureerd

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Vanzelfsprekend is ook de motorruimte helemaal leeg geweest en weer keurig gespoten en afgewerkt. Met gevoel voor originaliteit is alles teruggebouwd. De originele typeplaatjes zijn keurig aanwezig. Na de restauratie werd de auto nauwelijks gebruikt en dat is te zien. De verchroomde wieldoppen zijn nieuw en uiteraard de Vredestein banden ook.

Motor Alfa Romeo Giulia 1600 Super '71 geheel gerestaureerd

Service geschiedenis

Nieuw geleverd in 1971 door een Nederlandse Alfa Romeo dealer. Hoewel de huidige eigenaar weet te melden dat de auto drie Nederlandse eigenaren kende, waarvan één zelfs over een periode van 40 jaar, geeft het Nederlandse kentekenregister van de RDW slechts twee eigenaren aan. Een Nederlands geleverde Giulia 1600 Super is al zeldzaam, in deze goed gerestaureerde staat des te meer. Wordt rijklaar afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.