Alfa Romeo GT Junior 1300 '70 geheel gerestaureerd

Te koop: Alfa Romeo GT Junior 1300  '70 geheel gerestaureerd

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo GT Junior 1300 '70 geheel gerestaureerd

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo GT Junior 1300 '70 geheel gerestaureerd
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 41.000   Vermogen 89 pk
Bouwjaar 1970   Cilinderinhoud 1290 cc
Kleur exterieur Grigio Medio Metallic   Motor configuratie 4 cylinder lijn
Kleur interieur Cognac   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 15 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11,1 sec   Banden Firestone
Topsnelheid 170 km/u   Productieaantallen 91195
Chassisnummer AR1248681   Overig Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Scalino, step-front of in goed Nederlands 'brievenbus' zijn de veel gehoorde bijnamen van het beroemde ontwerp wat Bertone voor Alfa Romeo begin jaren zestig ontwierp. Designer Giorgetto Giugiaro was daar net in dienst en vestigde met het zeer succesvolle project definitief zijn naam. Er is werkelijke geen verkeerde lijn in het wonderschone ontwerp te ontdekken. In combinatie met de geweldige rijeigenschappen de belangrijkste redenen voor de hedendaagse populariteit van de GT's uit die jaren. Het hier aangeboden exemplaar biedt u de gelegenheid de sfeer uit die tijd te ervaren zonder in een oud en misschien wel geheel 'opgereden' exemplaar te moeten stappen. Deze in 1970 gebouwde GT Junior werd in 2005 geheel gerestaureerd en waar nodig gereviseerd. De restauratie werd zeer grondig, goed en met oog voor detail uitgevoerd. Het is geen Ferrari Daytona waar je ook zakelijk verantwoord de hoge restauratiekosten weer terugkrijgt, toch is hier zichtbaar fors geïnvesteerd. De auto is na restauratie gebruikt en dat is op een bescheiden manier te zien, de conditie van de carrosserie bevestigd tien jaar later dat het werk structureel goed is uitgevoerd. Daarom is deze GT Junior, mede dankzij de stijlvolle kleurstelling, een zeer fraaie verschijning die u nog heel veel jaren zal laten genieten van die unieke Alfa-sfeer van weleer. Kom even kijken, voelen, ruiken én horen.

Uitrusting

Opties kende men nauwelijks in die tijd. Metallic lak misschien..

Exterieur

In Grigio Medio gespoten carrosserie die mooi hard, strak en roestvrij is. Mooie passingen, correcte dorpels. Roestvrijstalen bumpers waar grote verstralers op waren gemonteerd aan de voorzijde. Vond ik wat minder mooi, u krijgt ze bij de auto. De auto heeft geen noemenswaardige gebruikssporen of beschadigingen. De rubbers zijn soepel en sluiten overal goed af. Onbeschadigd glas rondom.

Interieur

Destijds nieuw aangebracht interieur met origineel materiaal. Keurige stoelen, onbeschadigde vloerbedekking en deurpanelen, mooie hemel en fraai dashboard. Origineel onbeschadigd stuur. Alle schakelaars en klokken in zeer goede en functionerende staat. Wat een sfeer!

Interieur Alfa Romeo GT Junior 1300  '70 geheel gerestaureerd

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Zeer fraaie en schone motorruimte. Hier treft u de originele 89pk sterke motor met twee Weber carburateurs. Geen vette of olie te bespeuren, duidelijk netjes ook recent nog onderhouden. Geen roest. Alles mooi verzorgd. Ook de kofferruimte is keurig. Bekleding onbeschadigd, volwaardig reservewiel aanwezig. Krik en gereedschap aanwezig. De stalen velgen zijn onbeschadigd en voorzien van de fraaie klassieke Alfa wieldoppen. Goede banden aanwezig.

Motor Alfa Romeo GT Junior 1300  '70 geheel gerestaureerd

Service geschiedenis

Het op de auto aanwezige Milaan kenteken hoort niet bij deze auto. Nieuw verkocht in de buurt van Treviso. Slechts drie eigenaren gehad waarvan de eerste vijftien jaar een Italiaanse schone het stuur vasthield. In 2005 grondig gerestaureerd en ook daarna op mooie dagen zeer zorgvuldig gebruikt. Door ons in Italië aangekocht. Wordt geleverd met Nederlands kenteken in 'oud blauw', nieuwe APK en onderhoudsbeurt.