Alfa Romeo Spider 1600 'Coda Tronca' '72

Te koop: Alfa Romeo Spider 1600 'Coda Tronca' '72

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo Spider 1600 'Coda Tronca' '72

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo Spider 1600 'Coda Tronca' '72
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 79.319   Vermogen 110 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 1570 cc
Kleur exterieur Grigio Chiaro Metalizzato   Motor configuratie 4 cylinder lijn met 2 carbs Weber
Kleur interieur Bordeaux   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch
0 - 100 km/u 10,1 sec   Banden UniRoyal
Topsnelheid 185 km/u   Productieaantallen 13465
Chassisnummer AR115350001122   Overig Stijlvolle kleurcombi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Een 1600 Spider in fraai Grigio Chiaro Metallizzato. Geen grauwe muis, het smaakvol gekozen interieur maakt van deze Alfa Romeo een opvallende en tevens gedistingeerde Italiaan. De Spider biedt tijdloos Italiaans design in combinatie met soepel en desgewenst sportieve rijeigenschappen. Immers 110pk in een cabriolet van net 1000kg is een verhouding die de auto moeiteloos in iedere versnelling doet accelereren. Ze maakt er dan geluid bij alsof ze door die donkere spits van het Italiaanse elftal wordt bemind. En u mag meegenieten, zeker met de kap open doet u dat optimaal. In die tijd al had een Alfa Romeo een vijfbak dus rustig toeren zonder geluidsoverlast is mede dankzij het ruim beschikbare vermogen ook mogelijk. Ergonomisch zelfs on-Italiaans want ook grotere bestuurders passen in deze Alfa Spider en de stand van de versnellingspook en stuur zijn uitermate strategisch gekozen. U rijdt er comfortabel mee naar Toscane, gereedschap kan thuis blijven. Iedere dorpsgarage kan haar hebben.

Uitrusting

Geen airco, airbag of centrale deurvergrendeling. Het mooiste stuur en fijnste pook uit de autoindustrie, dat wel. Er is een fraaie afdekhoes voor het cabriodak en een tijdcorrecte vrij waardeloze radio.

Exterieur

Er is waarschijnlijk geen mooiere kleur voor de klassieke Alfa Spider dan dit Grigio Chiaro Metallizato. Stijlvol en toch ook sportief ogend op de Spider, zeker in combinatie met de fraaie interieurkleur. Om cosmetische redenen werd deze Spider tien jaar terug gerestaureerd op een gezonde, harde en roestvrije basis. De auto is afkomstig uit het droge zuiden van Italië. De carrosserie heeft geen noemenswaardige gebruikssporen en is natuurlijk roestvrij. Alle passingen zijn mooi symmetrisch. Het cabriodak heeft geen beschadigingen, goed doorzichtige achterruit. Het chroom is rondom mooi en diep glanzend. Italiaans fotomodel!

Interieur

Fraai diep donkerrood interieur met nieuw beklede stoelen, deurpanelen en rubber vloermatten. Het geheel is in zeer mooie conditie en heeft nauwelijks gebruikssporen. De stoelen zijn ook van nieuwe vulling voorzien en beiden dus perfecte steun. Voorzien van veilige hoofdsteunen. De bij de auto aanwezige afdekhoes voor het cabriodak is in dezelfde interieurkleur. Origineel stuur van echt hout. De klokken en schakelaars in het dashboard zijn mooi schoon en functioneren zoals het hoort. Alles bij elkaar een fraai, sfeervol en tijdcorrect geheel.

Interieur Alfa Romeo Spider 1600 'Coda Tronca' '72

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele 1,6ltr. en 110pk sterke vier cylinder motor treft u voorin de keurig schone motorruimte. Ook hier geen roest of andere onregelmatigheden. De motor loopt perfect rond, heeft een keurige oliedruk en rookt niet. Alle fabrieksplaatjes netjes origineel aanwezig. De kofferruimte heeft een onbeschadigde rubber mat op de vloer. Hieronder een volwaardig reservewiel en het boordgereedschap. De velgen zijn onbeschadigd en voorzien van uitstekende UniRoyal banden.

Motor Alfa Romeo Spider 1600 'Coda Tronca' '72

Service geschiedenis

Deze Alfa Spider werd in 1972 nieuw verkocht in het Zuid Italiaanse Brindisi. Slechts drie eigenaren kende de auto. In een dergelijke omgeving doet de zon ook minder goed werk waardoor de carrosserie uiteindelijk aan nieuwe lak toe was. Ook het interieur bleek uitgedroogd en werd tegelijk met de cosmetische restauratie van de buitenzijde vakkundig vernieuwd. Het geheel heeft een mooi stijlvolle en tegelijkertijd rustige uitstraling. De auto werd met gevoel voor de originele uitstraling gerestaureerd en bijgehouden. Een uitstekend rijdende 1600 Spider voor een redelijke prijs. Inclusief deze prijs zijn een nieuw Nederlands kenteken in zgn. 'oud blauw', nieuwe APK en een onderhoudsbeurt. Klaar voor zonnig gebruik.