Bentley Arnage Red Label '00 83.000km €39.950,-

For sale: Bentley Arnage Red Label '00 83.000km €39.950,-

I am interested in this car

Betreft Bentley Arnage Red Label '00 83.000km €39.950,-

Tell a friend about this car

About Bentley Arnage Red Label '00 83.000km €39.950,-
Fields marked with '*' are required

Specifications

Mileage 83.100   Bhp 405 pk
Year 2000   Engine capacity 6716 cc
Exterior colour Silver Tempest   Engine configuration 8 cylinder met injectie en turbo's
Interior colour Portland   Engine number Matching
Upholstery Volledig leer   Rims 18 inch Bentley lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,9 sec   Wheels Pirelli PZero
Top speed 260 km/u   Production numbers 8560
VIN number SCBLC32E4YCX05475   Other Zeer verzorgde originele auto.
Export/import service

Model history

De strijd om Bentley, geleverd in de jaren negentig door BMW en Volkswagen, verliep te gecompliceerd om hier te beschrijven. Feit is dat, ondanks dat Bentley nu in handen is van het Volkswagen concern, er ook een aantal jaren Bentley's zijn geproduceerd met BMW techniek. Terwijl de Arnage in 1998 geintroduceerd werd, waren het een aantal jaren later dan weer ingenieurs van VW die de Arnage onder handen namen en haar krachtiger, schoner en carrosseriestijver maakte. Indrukwekkend veel beter, zo zou je het ook kort kunnen omschrijven. Ondanks de niet geringe 2,5 ton aan auto schiet een Arnage Red label dankzij de 6,75ltr motor met 405pk vooruit als is het een Golf GTi. Dankzij een verfijnd en zelfs elektronisch gedempt onderstel houd men dat vermogen ook nog ontspannen op de weg, zelfs op bochtige binnenwegen. Niet dat u dat van uw Arnage en de mensen op de grote achterbank verwacht, in stijl heerlijk snel naar de Keyserlei of Königsallee is meer haar habitat. De wetenschap dat ze het kan en uit al dat vermogen haar souplesse en comfort haalt is al voldoende. Destijds mocht u voor meer dan €300.000,- ook wel iets verwachten. Techniek van het allerhoogste (Duitse) niveau die zich harmonieus laat combineren met Engels vakmanschap, sfeer en materiaalgebruik alsof u het Britse Lagerhuis bezoekt. Vanzelfsprekend vol met luxe voorzieningen en de leukste mensen op de achterbank.

Equipment

Zeer compleet werd een Arnage standaard geleverd met volledig elektrische stoelbediening, elektrisch verstelbaar stuur, automatische climat control, cruise control, radio/cd met navigatie, stoelverwarming, automatische niveauregeling, boordcomputer, xenon verlichting, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, parc distance control, etc.

Exterior

Prachtig originele carrosserie in nieuwstaat. Fraaie zilvergrijze lak waar vorm en lijnvoering mooi tot hun recht komen. Uiteraard schadevrij. Ook de in de wagenkleur gespoten bumpers zijn vrij van beschadigingen of steenslag.

Interior

Het sfeervolle interieur van deze Arnage verdient een bijzondere vermelding. Werkelijk alles is in originele en zichtbaar nauwelijks gebruikte staat. Alles dik bekleed met dubbel doorgestikt leer, van dashboard tot hemelbekleding. Wortelnotenhout op het dashboard en middenconsole. De vorm van de stoelen, de vloerbekleding, schakelaars en stuur, werkelijk alles is in prachtige onbeschadigde conditie. Nooit in gerookt.

Interieur Bentley Arnage Red Label '00 83.000km €39.950,-

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Mooi schoon en zuiver origineel. Zoals de liefhebber haar wenst. Ook de kofferruimte heeft haar onbeschadigde en originele bekleding. Boordgereedschap, navigatielezer en gereedschap hier aanwezig. De 18 inch lichtmetalen velgen zijn onbeschadigd en de Pirelli PZero's zijn in uitstekende staat.

Motor Bentley Arnage Red Label '00 83.000km €39.950,-

History file

Nieuw geleverd in 2000 door een Bentley dealer in Zwitserland. In 2003 naar Nederland gekomen en als vanzelfsprekend sluitend onderhouden. Alle boekjes en complete sleutelset aanwezig. De auto wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.