Bentley Continental GT V8 Mulliner Driving Specification '12 NL-auto 68.000km €119.950,-

Te koop: Bentley Continental GT V8 Mulliner Driving Specification '12 NL-auto 68.000km €119.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Bentley Continental GT V8 Mulliner Driving Specification '12 NL-auto 68.000km €119.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Bentley Continental GT V8 Mulliner Driving Specification '12 NL-auto 68.000km €119.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 68.105   Vermogen 507 pk
Bouwjaar 2012   Cilinderinhoud 3993 cc
Kleur exterieur Dark Sapphire Met.   Motor configuratie V8 met injectie en turbo's
Kleur interieur Newmarket Tan / Blue   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig leer   Velgen 21 inch Bentley lichtmetaal
0 - 100 km/u 4,8 sec   Banden Pirelli PZero
Topsnelheid 305 km/u   Productieaantallen 18900
Chassisnummer SCBFN63W7DC083268   Overig Concoursconditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Het was hét onderwerp van gesprek op de Autosalon van Genéve in 2003. De Duitsers hadden op basis van hun VW Phaeton platform, een ontwerp van de Belg Dirk van Braeckel en gelukkig met respect voor het Engelse Bentley DNA een revolutionair fraaie auto gecreëerd. De Continental GT, met de commerciële bedoeling een groter publiek aan te spreken en dus serieuze productieaantallen te realiseren. Ze wisten maar al te goed dat het 'Made in Germany' label op de belangrijkste onderdelen aanzienlijk meer potentiële kopers over de streep zou trekken. Die onderdelen moesten dan wel gemonteerd worden in een auto die liever niet in Duitsland was getekend en de zo kenmerkende stijl, klasse en sportiviteit waar Bentley patent op had verenigde. Dat is ze 'aardig' gelukt. De auto werd een doorslaand succes. Gebouwd in het Engelse Crew, spreek dat eens uit op z'n Duits.
In 2011 volgde een tweede serie Continental die als gevolg van het grote succes uiterlijk nauwelijks veranderde. Wel werd omwille van de toegenomen milieueisen, en de toch wel forse benzine consumptie van de eerste serie, een door Audi ontwikkelde V8 geintroduceerd. Het motorvermogen ging slechts tien procent omlaag terwijl het verbruik, mede dankzij de automatische uitschakeling van vier cylinders op hogere constante snelheid, bijna halveerde. Bovendien rijdt de auto door het afgenomen gewicht lichtvoetiger. Ook de tweede serie Continental GT werd een doorslaand succes, natuurlijk mede door een verdere verfijning van het onderstel, interieur, comfort en veiligheid. Een succesvol auto ontwerp blijft altijd overeind en door vriend en vijand gewaardeerd. Het tot op de dag van vandaag nauwelijks gewijzigde ontwerp van de GT bewijst dit en maakt dat u nooit in een optisch gedateerde auto rijdt. Een klassieker zal het worden, voorlopig bezorgd deze Continental GT u het gevoel of u een nieuwe rijdt, dat telt voor nu.

Uitrusting

Vanzelfsprekend beschikt een Bentley over alle opties die de hedendaagse autoindustrie te bieden heeft. Automatische climat control, regelbare stoelverwarming, luchtvering, een uitgebreid multifunctioneel Audio systeem met navigatie en stuurbediening, verwarmd stuurwiel, cruise control, volledig electrisch verstelbare stoelen met geheugen, elektrisch verstelbaar stuur, Parc Distance Control, Bentley druppellader, 21 inch lichtmetalen Bentley velgen, dashboard ingelegd met echt wortelnoten houten panelen, Bi-Xenon verlichting, electrisch sluitende kofferklep, etc. etc.

Exterieur

Goede wijn behoeft geen krans, onder dat motto is de beschrijving van de uiterlijke staat eenvoudig, geheel origineel in onbeschadigde nieuwstaat.

Interieur

Het betreft hier een zogenaamde Mulliner uitvoering. Het meest in het oog springende onderdeel van dit pakket is het fraaie diagonaal doorgestikte leer op de stoelen. Het gehele interieur is two-tone uitgevoerd in de kleuren Newmarket en Blue. Het geheel is vrij van zichtbare gebruikssporen. Prachtig gelijkmatig schoon leer, geen instapbeschadigingen, originele dikke Bentley matten op de vloer, bijzonder fraai dubbel doorgestikte deurpanelen en een met twee kleuren leer bekleed dashboard. Zelfs de hemel is geheel uitgevoerd in leer. Geniet van de foto's, die zeggen genoeg. U kunt alleen niet ruiken hoe 'nieuw' deze Bentley is.

Interieur Bentley Continental GT V8 Mulliner Driving Specification '12 NL-auto 68.000km €119.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Vanzelfsprekend zijn motor- en kofferruimte van hetzelfde niveau als de overige beschreven zaken. Wat vooral opvalt is de enorme kofferruimte voor een coupe in dit segment. Er gaan moeiteloos twee golfsets mee achterin. De electrisch sluitende kofferklep voorkomt vette vingers op de lak...
De indrukwekkende 21 inch velgen zijn volledig onbeschadigd. Banden van Pirelli zo goed als nieuw.

Motor Bentley Continental GT V8 Mulliner Driving Specification '12 NL-auto 68.000km €119.950,-

Service geschiedenis

Ook de geschiedenis en het serviceverleden van deze Continental zijn al net zo degelijk als de auto zelf. Nieuw geleverd in Nederland. Slechts twee eigenaren kende de auto. Afkomstig van een serieuze liefhebber van Engelse Premium auto's, hij verkreeg een origineel Heritage Certificaat en leverde een compleet servicedossier bij de auto. Aanwezig zijn het originele en afgestempelde serviceboekje, alle onderhoudsfacturen van Pon Bentley Service, complete sleutelset, druppellader, boordgereedschap en alle bijbehorende boekjes. Deze Bentley Continental GT Mulliner is in concoursconditie én aantrekkelijk geprijsd.