BMW 1802 Touring '73 geheel gerestaureerd €24.950,-

Te koop: BMW 1802 Touring '73 geheel gerestaureerd €24.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft BMW 1802 Touring '73 geheel gerestaureerd €24.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft BMW 1802 Touring '73 geheel gerestaureerd €24.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 63.376   Vermogen 90 pk
Bouwjaar 1973   Cilinderinhoud 1766 cc
Kleur exterieur Inka   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Grijs   Motor nummer Matching
Bekleding Skai en velours   Velgen 13 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11,8 sec   Banden Continental Sport Contact
Topsnelheid 165 km/u   Productieaantallen 976
Chassisnummer 3410700   Overig Geheel nieuw opgebouwd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Vorm maakt functie, functie maakt vorm. Een BMW met een 'derde' deur, voorzien van de inmiddels iconische naam Touring kreeg dankzij die zo schuin liggende achterklep de klassiekerstatus die het nu tot gezochte auto's maakt. De reputatie van het Karmann plaatwerk maakt dat wanneer de auto dan ook nog eens hard en roestvrij is we over een zeldzame en lastig te vinden auto spreken. In het geval van de hier aangeboden 1802 zelfs nóg zeldzamer te noemen, er werden slechts 975 exemplaren gebouwd. Zie de detailfoto's, met grote zorg en liefde werd deze 1802 geheel gerestaureerd en nieuw opgebouwd. Er werd zonder financieel voorbehoud naar het eindresultaat toegewerkt, en zoals ze eruit ziet zo rijdt ze ook. Optisch 'als nieuw', zeker in deze voor Nederlanders zo aansprekende kleur. Niet om de 'zoveelste' overwinning van het Nederlandse elftal, de BMW 1802 Touring werd tot in de jaren tachtig op het Circuit van Zandvoort ingezet als reddingswagen, wie herinnert zich die beelden niet? Snel en betrouwbaar is de 1802 nog steeds, in deze staat uitermate zeldzaam. Voor wie zich een min of meer 'nieuwe' 1802 Touring wenst een uitgelezen kans.

Uitrusting

Opties bood BMW destijds nauwelijks. Hoofdsteunen, zou dat een optie geweest zijn in die tijd?

Exterieur

Prachtig strak en origineel plaatwerk. Na de restauratie vakkundig gespoten door een topper in zijn vak. Geweldig mooi perfect stofvrij spuitwerk. De deuren sluiten mooi symmetrisch aan op de carrosserie. Bodem gaaf en ongelast. Uiteraard werd de carrosserie geheel kaal gehaald en gestript, alle rubbers werden daarna vernieuwd. Werkelijk alles voelt aan en ziet er als nieuw uit. De gehele restauratie heeft vanzelfsprekend meer gekost dan waar de auto nu voor te koop is.

Interieur

Schitterend origineel interieur. Volledig in nieuwstaat. Wat er vervangen moest worden is vakkundig uitgevoerd met origineel materiaal. De stoelen zitten ook echt als nieuw. Het stuur is mooi glad en is evenals alle schakelaars en klokken mooi onbeschadigd.

Interieur BMW 1802 Touring '73 geheel gerestaureerd €24.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Het meest spectaculair is helaas een ruimte waar niet veel blikken op zullen vallen, de motorruimte. Brandschoon en eveneens geheel in nieuwstaat. Originele fabrieksstickers en chassisnummerplaatje keurig aanwezig. Ook visueel wordt duidelijk dat de auto technisch geheel up-to-date is. De velgen zijn onbeschadigd, banden nieuw.

Motor BMW 1802 Touring '73 geheel gerestaureerd €24.950,-

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in Duitsland in 1973. Uit de eerste serie '02 modellen dus met de fraaie ronde achterlichten. In Duitsland vakkundig gerestaureerd. Heeft Duitse papieren. Zeer lastig in deze conditie een vergelijkbare auto te vinden. Niet de goedkoopste, wel de mooiste.