BMW 320i Cabriolet E30 '90 89.000km

Te koop: BMW 320i Cabriolet E30 '90 89.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft BMW 320i Cabriolet E30 '90 89.000km

Deze auto doorsturen

Betreft BMW 320i Cabriolet E30 '90 89.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 87.687   Vermogen 129 pk
Bouwjaar 1990   Cilinderinhoud 1990 cc
Kleur exterieur Alpinweis   Motor configuratie 4 cylinder
Kleur interieur Antrazit   Motor nummer Matching
Bekleding Stof   Velgen 14 inch staal met BMW wieldop
0 - 100 km/u 10,6 sec   Banden Good Year
Topsnelheid 197 km/u   Productieaantallen 32686
Chassisnummer WBABA11000AB43687   Overig Zeer origineel en mooi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Inmiddels heeft de E30 serie van BMW de status van klassieker verworven. Originele en gave exemplaren zijn gezocht en dat gegeven stuwt de waardeontwikkeling op. Met name de zeldzamere exemplaren als Coupe's en Cabriolet's met lage kilometerstanden zijn inmiddels verzamelwaardig. De populariteit van het model dankt het met name aan de beroemde bouwkwaliteit en het nog echt pure BMW rijden wat deze auto biedt. Geen computers, elektronische ingrepen of een ontwerp wat vriendelijker voor een geschepte voetganger is dan voor het auto-minnende oog. Gemiddeld werden ze uiteraard verkocht als dagelijks vervoersmiddel, een lage kilometerstand en onverprutste originaliteit is dus lastiger te vinden dan wanneer het een exclusieve sportwagen betreft. Overigens werden er een relatief bescheiden aantal 320i Cabriolet's gebouwd (32.000) en daar rijden er niet bijzonder veel meer van rond. Zeker niet met een origineel en onbeschadigd interieur zoals dat ook in de beroemde M3 werd geleverd. In fraai ruitjesstof, immers op leer verbrandt men bij het open rijden in de zon al snel de billen. Het hier aangeboden exemplaar is een fraai originele auto met een eveneens origineel interieur. Zelfs de zwarte cabriokap is nog de eerste uit 1990. Zeer bijzonder. Vanzelfsprekend rijdt deze 320i Cabriolet als nieuw.

Uitrusting

Deze 320i Cabriolet heeft vier elektrische ramen, stuurbekrachtiging, centrale deurvergrendeling, fraaie multi verstelbare sportstoelen en een tijdcorrecte Sony radio die inmiddels weer mooi sluitend in het dashboard zit.

Exterieur

De carrosserie is volledig origineel, roest- en schadevrij. In Alpinweis fraai gecombineerd met een zwarte cabrioletkap. Alle plaatwerkdelen sluiten perfect en licht sluitend aan. De bumpers in carrosseriekleur zijn onbeschadigd en staan mooi recht op de auto. Een fraai rustig en origineel geheel zoals BMW haar in de folder aanbood.

Interieur

Het interieur is een bijzondere vermelding waard. Geheel origineel en onbeschadigd. Zelfs de instapzijden van de perfect zittende sportstoelen hebben geen slijtageplekken. Dankzij het geringe gebruik is de steun nog als nieuw. De vloerbekleding is onbeschadigd en mooi schoon. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn mooi schoon en functioneren zoals het hoort. Er is nooit gerookt in deze 320i.

Interieur BMW 320i Cabriolet E30 '90 89.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De 129pk sterke 6 cylinder lijnmotor is mooi schoon en loopt zijdezacht rond. Geen oliesporen, vreemde geluiden of sterk rokende uitlaat. Zichtbaar goed onderhouden. Alles origineel. In de kofferruimte is eveneens alles mooi schoon en onbeschadigd. Onder de laadvloer een volwaardig ongebruikt reservewiel.
In de kofferklep is de gereedschapsset compleet en ongebruikt. De velgen zijn vrij van beschadigingen, zeer goede banden van Good Year.

Motor BMW 320i Cabriolet E30 '90 89.000km

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1990 door een Italiaanse BMW dealer. Afkomstig van de tweede eigenaar. De auto is altijd garage gestald geweest en alleen voor mooi weer gelegenheden gebruikt. De originele instructie- en onderhoudsboekjes zijn bij de auto aanwezig. De sleutelset is eveneens compleet. Een mooie, roestvrije E30 Cabriolet met een aantrekkelijke kilometerstand is een zeldzaamheid die u desgewenst nog veel betrouwbaar rijplezier gaat bezorgen. Wordt keurig rijklaar inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt afgeleverd.