Daimler Six Century LWB '96 45.000km

Te koop: Daimler Six Century LWB '96 45.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Daimler Six Century LWB '96 45.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Daimler Six Century LWB '96 45.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 44.900   Vermogen 249 pk
Bouwjaar 1996   Cilinderinhoud 3980 cc
Kleur exterieur Spruce Green Metallic   Motor configuratie 6 cylinder lijn met injectie
Kleur interieur Oatmeal   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 16 inch lichtmetaal
0 - 100 km/u 8,2 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 232 km/u   Productieaantallen 100
Chassisnummer SAJDKAND4BJ780453   Overig Nieuwstaat.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 1897 werden in het Engelse Coventry de eerste Daimlers gebouwd. In de jaren ervoor werd op basis van Duitse ontwerpen van de hand van Gottfried Daimler de basis gelegd voor de eerste officieel tot de openbare weg toegelaten automobielen. Het levenspad van een, met name Engelse, autofabrikant kon in de afgelopen eeuw nogal grillig lopen, zo was Daimler in handen van BSA, later van Jaguar en dat kwam in 1990 op haar beurt weer in handen van Ford. In het Ford tijdperk realiseerde zich men in 1996 dat het 'merk' Daimler 100 jaar bestond en dat moest op gepaste wijze worden gevierd. Nu was Daimler niet echt meer een zelfstandig merk, de naam werd gebruikt om de meest luxe Jaguar modellen een label te geven. De op dat moment door Jaguar geproduceerde X300 serie was er daarom eveneens in een Daimler uitvoering. Ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan van Daimler werd dan ook een nóg completer en comfortabeler model gepresenteerd. De Daimler Century. Dit in een zes als ook twaalf cylinder versie. Van beide motorvarianten werden slechts honderd exemplaren gebouwd. De meeste met aparte zetels achterin die ook nog eens volledig elektrisch verstelbaar waren. Uitgevoerd in exclusieve exterieur kleuren, voorzien van een in de hoofdsteunen gestikte 'D' en tal van subtiele verwijzingen in en op de auto naar het honderd jarig bestaan van deze monumentale naam in de autoindustrie. Er is zelfs een speciaal register voor de per motortype slechts honderd eigenaren van een Century. Wanneer zich de gelegenheid voordoet dat een Century met slechts 44.000km op de markt komt durf ik te stellen dat dit een bijzondere en uiterst zeldzame gelegenheid is. Het betreft bovendien een ontwerp met de klassieke belijning waar men in India niet veel meer mee blijkt te hebben. Jammer en tegelijkertijd goed voor wie deze klassieker in zijn of haar collectie heeft.

Uitrusting

Een Daimler Century was uiteraard rijkelijk voorzien van extra's. Zo zijn er o.a. een elektrisch schuifdak, volledig elektrisch verstelbare stoelen met geheugen, elektrisch verstelbare zetels achterin, stoelverwarming voor en achter, cruise control, climat control, Jaguar Audio systeem met Harman Kardon luidsprekers en subwoofer, een CD wisselaar, een elektrisch verstelbaar stuur, boordcomputer, koplampsproeiers, etc.

Exterieur

Deze Century is in een wel zeer fraaie en stijlvolle kleurstelling uitgevoerd, Spruce Green Metallic. Diep donkergroen metallic. Geheel onbeschadigde en mooi hoogglanzende lak. De auto is dan ook schadevrij en geheel origineel. De speciale Century badges zijn op de juiste plaats keurig aanwezig. De in de wagenkleur uitgevoerde bumpers zijn vrij van parkeervegen of steenslag. Als gevolg van het beperkte gebruik en garage stalling is de gehele auto als nieuw. De kwalificatie 'concoursstaat' mag u ze heus toekennen.

Interieur

Prachtig sfeervol en foutloos interieur. Mooi leer met licht contrasterende piping op de stoelen, de grote 'D' in de hoofdsteunen en achterop de stoelen uitklapbare tafels in wortelnoten hout. Op de vloer de extra dikke Daimler matten waar in eveneens het Century logo. Ook in het echte wortelnoten hout van het dashboard treft u dit logo. Geheel conform de lage kilometerstand is het interieur als ware het niet gebruikt. Soepel leer, frisse en stevig aanvoelende schakelaars, een glad en met leer bekleed stuur en een geur zoals een Daimler nieuw rook. Heerlijke auto geschiedenis in meest toepasselijke vorm.

Interieur Daimler Six Century LWB '96 45.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Vanzelfsprekend is de motorruimte mooi schoon en geheel origineel. Behoeft verder geen superlatieven... In de niet gebruikte kofferruimte treft u een CD wisselaar en een thuiskomer. Het complete boordgereedschap bevindt zich in de motorruimte voor. De 16 inch velgen zijn speciaal voor de Century verchroomd uitgevoerd. De velgen zijn onbeschadigd.

Motor Daimler Six Century LWB '96 45.000km

Service geschiedenis

Uit familiebezit afkomstig van de eerste eigenaar. Keurig gestald gestaan en regelmatig door de bedrijfschauffeur gereden. Onderhouden door de dealer. Alle originele boekjes en sleutels aanwezig. Voor de echte liefhebber een belangrijke auto die een Jaguar/Daimler collectie een meerwaarde geeft. Of zo u wilt nog zeer lang dagelijks autocomfort in haar meest klassieke vorm biedt.