Ferrari 208 GTS Turbo '85 prima vernice €69.950,-

Te koop: Ferrari 208 GTS Turbo '85 prima vernice €69.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 208 GTS Turbo '85 prima vernice €69.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 208 GTS Turbo '85 prima vernice €69.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 56.152   Vermogen 220 pk
Bouwjaar 1985   Cilinderinhoud 1991 cc
Kleur exterieur Rosso Corsa   Motor configuratie V8 met injectie en Turbo
Kleur interieur Zwart/antraciet   Motor nummer Matching
Bekleding Skai/stof   Velgen Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,3 sec   Banden Michelin TRX
Topsnelheid 242 km/u   Productieaantallen 250
Chassisnummer ZFFKA11B000059229   Overig Zeldzaam, origineel en mooi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Less is more, een moderne kreet die in de moderne consumptiemaatschappij nog wel eens te horen valt. In het geval van de Ferrari 208 Turbo, om belastingtechnische redenen vooral voor de thuismarkt voorzien van een van de kleinste V8 motoren ooit geproduceerd, gaat het in ieder geval aantoonbaar op. Immers dankzij de op de V8 geschroefde turbo en het lage wagengewicht is de 208 zelfs sneller dan de gelijktijdig voor de meeste overige markten gebouwde 308. Niet echt belangrijk voor u waarschijnlijk, kwaliteit en zeldzaamheid maken deze 208 Turbo al interessanter dan het optisch gelijk ogende zusje. Er werden slechts 250 exemplaren van deze prachtige creatie van Pininfarina gebouwd dus als er dan ook nog een geheel origineel exemplaar in de eerste lak te koop komt grijpt de oplettende liefhebber die kans. Door mij uit een mooie en 'droge' omgeving in Italië gehaald in 2015, verkocht aan de enige Nederlandse eigenaar die de auto technisch geheel up-to-date maakte en nu weer ingeruild wegens aankoop van zijn ultieme jongensdroom. Daar werk ik dan graag aan mee dus met trots kan ik u nu deze 208 GTS Turbo aanbieden. Onverprutst, verzamelwaardig en een groot plezier om mee te rijden.

Uitrusting

Voorzien van airconditioning, elektrische ramen, elektrische spiegelbediening, radio/cd speler en two-tone bekleding op de stoelen.

Exterieur

De carrosserie van deze 208 GTS Turbo is geheel origineel. Nooit aan gewerkt of gespoten. Dus ook schadevrij. De lakstand is hoog, er is een mooi diepe glans in de lak als gevolg van droge garage-stalling. Alle rubbers zijn mooi en niet uitgedroogd. Perfecte passingen. Geen steenslag, deukjes of andere beschadigingen. Al het glaswerk origineel en onbeschadigd. Ook de bumpers zijn vrij van parkeerschade en staan mooi recht op de carrosserie. Het geheel zou de kwalificatie 'concoursconditie' mogen krijgen.

Interieur

Ook het interieur is foutloos. Fraai grijs met zwart gecombineerd op de stoelen en deurpanelen. Dubbel doorgestikte motieven in de originele bekleding van zitting en leuning. De stoelen hebben hun originele vorm en zijn vrij van slijtsporen. De originele vloerbekleding maakt het geheel strak af en is nergens beschadigd of vuil. Het standaard gemonteerde Momo stuur is met leer bekleed en mooi glad. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn schoon en goed afleesbaar.

Interieur Ferrari 208 GTS Turbo '85 prima vernice €69.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de volledig originele motorruimte treft u de 2ltr. V8 die dankzij de toevoeging van de Turbo 225pk op de achterwielen brengt. En natuurlijk die geweldige karakteristieke motorsound. In de motorruimte zijn alle fabrieksplaatjes en stickers nog keurig aanwezig. De kofferruimte achter lijkt ongebruikt. Bekleding origineel, afdekhoes niet kapot. Hier is het complete boordgereedschap en originele krik aanwezig. De fraaie lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade en remstof. Zeer goede Michelin TRX banden hier omheen. De velgen zijn eventueel ook in een kleur naar wens leverbaar.

Motor Ferrari 208 GTS Turbo '85 prima vernice €69.950,-

Service geschiedenis

In 2015 kocht ik deze 208 GTS Turbo van de eerste Italiaanse eigenaar. Destijds had de auto een aantal jaren stilgestaan dus samen met de nieuwe Nederlandse eigenaar werd de auto weer 'wakker gemaakt' en na uitvoerig groot onderhoud was ze klaar voor veel plezierige kilometers. Best een bijzonder verhaal bij een al even bijzondere en zeldzame auto. Zeker op lange termijn een investering met potentieel. Voldoet voor wat betreft originaliteit en kwaliteit aan de hoogste eisen. Wordt rijklaar afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.