Ferrari 400i manual '81 41000km

Te koop: Ferrari 400i manual '81 41000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 400i manual '81 41000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 400i manual '81 41000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 41.000   Vermogen 310 pk
Bouwjaar 1981   Cilinderinhoud 4823 cc
Kleur exterieur Grigio Scuro   Motor configuratie V12 met injectie
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch
0 - 100 km/u 6,6 sec   Banden TRX
Topsnelheid 232 km/u   Productieaantallen 422
Chassisnummer F101CL37605   Overig Concoursconditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 1976 was de 400 de eerste Ferrari die werd uitgevoerd met een automatische versnellingsbak. Helaas werd hiervoor een 3 traps automaat van General Motors gebruikt die de auto haar sportieve rijbeleving grotendeels ontnam. Omdat het de eerste als zodanig uitgevoerde Ferrari was werden er hoofdzakelijk automaten verkocht. Inmiddels weten de liefhebbers dat de handbak de leukste 'rijders' variant is. Van die versie echter werden slechts 422 exemplaren gebouwd. In deze uitvoering een zeer zeldzame auto dus. Het prachtige PininFarina ontwerp is door de jaren heen omgeven door een steeds groter wordende groep bewonderaars. Wellicht ook omdat niet alleen tal van wereldsterren als bijvoorbeeld Elton John en Pete Townshend er in rondreden, het was één van Enzo's favoriete auto's waar hij zich mee verplaatste. Inmiddels is de 400 opgenomen in de rij der iconische klassiekers van Ferrari. Dit is duidelijk terug te zien in de wereldwijde prijsontwikkeling van het model. Uiteraard bepaald door de conditie van de auto. Ze kunnen roest hebben en flink achterstallig onderhoud. Dit exemplaar heeft een carrosserie die het predikaat 'concoursstaat' verdient. De 400i was in zijn tijd technisch vooruitstrevend, sportief en comfortabel tegelijk. Dit maakt dat de techniek gevoelig is voor matig onderhoud. In dit geval is die geheel up-to-date. Slechts 3000km terug werden bijvoorbeeld alle zes (geen schrijffoutje) de schokdempers vernieuwd, de TRX banden vernieuwd, groot onderhoud aan de motor gepleegd, de complete ophanging gereviseerd en een RVS uitlaat gemonteerd. Dat e.e.a. zich duidelijk merkbaar manifesteert in het geweldige rijgedrag moge duidelijk zijn. De stijlvolle kleurstelling, de kwaliteit van het interieur en niet te vergeten het niveau van alle details die uiteindelijk een klassieker écht afmaken spat van de foto's af. Leuk werk hoor die foto's maken!

Uitrusting

Veel opties waren er in die tijd niet beschikbaar. Vanzelfsprekend kreeg je voor zoveel geld wel een interieur wat volledig met leer was bekleed en voorzien van echt hout. Airconditioning was standaard evenals de fraaie lichtmetalen velgen en elektrische ramen.

Exterieur

Perfecte carrosserie, gaaf en strak. Slechts eenmaal om cosmetische redenen nieuw gespoten. Schadevrij en nooit roest gehad. Perfecte passingen, rechte bumpers en chroom delen zonder pitjes of beschadigingen. Geen steenslag, kras of deuk te vinden.

Interieur

Volledig origineel interieur in topconditie. Zeker op lichtere leerkleuren zijn vuil en slijtagesporen snel aan de orde, zo niet in deze 400i. Meestal werd een lichter interieur gecombineerd met een minder fraai bruin dashboard, deze auto heeft het gezochte met zwart leer uitgevoerde dashboard. Het wortelnoten middenpaneel is niet verdroogd of gebarsten en de daarin gebrande symbolen zijn goed af te lezen. Alle schakelaars en hendels onbeschadigd en goed functionerend. Het leer zit overal mooi strak en sluitend om de diverse interieurdelen. Stuur met leer, zonder beschadigingen. Deurpanelen in identieke leersoort en conditie als de stoelen. Hemelbekleding origineel, schoon en niet los.

Interieur Ferrari 400i manual '81 41000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Een lust om naar te kijken, de indrukwekkende motorruimte waar u de originele motor met vier bovenliggende nokkenassen treft. Alles origineel en duidelijk zichtbaar zeer verzorgd. Motorkap isolatie origineel en onbeschadigd. Schoon en alleen door experts in gewerkt. De kofferruimte lijkt ongebruikt. Originele zwarte velours bekleding, geheel onbeschadigd. Origineel reservewiel onder de kofferbakbodem aanwezig. Hier treft u eveneens de gereedschapset en een Ferrari autopyjama. De foutloze lichtmetalen velgen zijn voorzien van correcte en nieuwe TRX banden.

Motor Ferrari 400i manual '81 41000km

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in Rome, Italië. Daar tot 2009 onderdeel van een omvangrijke sportwagencollectie geweest.Naar Nederland gehaald door een Ferrari specialist die de auto technisch in de huidige conditie bracht. Sindsdien zeer zelden mee gereden en keurig warm en droog gestald geweest. Recent aantoonbaar onderhoud gehad en bijvoorbeeld voorzien van compleet nieuwe RVS uitlaat. Alles top en rijdend zoals een 400i origineel hoort te rijden. Klaar voor gebruik.