Ferrari 456M GTA '02 39.000km

Te koop: Ferrari 456M GTA '02 39.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 456M GTA '02 39.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 456M GTA '02 39.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 39.126   Vermogen 442 pk
Bouwjaar 2002   Cilinderinhoud 5474 cc
Kleur exterieur Blu Tour de France   Motor configuratie V12 met injectie
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,5 sec   Banden Bridgestone
Topsnelheid 298 km/u   Productieaantallen 139
Chassisnummer ZFFWP50B00128477   Overig Origineel en in nieuwstaat.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De meest comfortabele Ferrari ooit, en één van de allermooiste en stijlvolle. Meer bedoeld om snel en in stijl van Milaan naar Nice te rijden dan het snelste rondje op het circuit in Fiorano neer te zetten. U stapt vervolgens, in tegenstelling tot veel andere Ferrari's, fris en onvermoeid uit. De geweldige 442pk sterke V12 gekoppeld aan een speciale automatische versnellingsbak én de in drie standen instelbare schokdempers maken de 456GTA een hogesnelheidstrein waar men geen peperduur traject voor aan hoefde te leggen. Hoe hoger de snelheid, hoe indrukwekkender het rijcomfort en de wegligging wordt. De automatische versnellingsbak die een van de belangrijkste componenten van de 456GTA is verdient een bijzondere vermelding. Immers welke bak kan het vermogen en koppel van de V12 langdurig aan en schakelt daarbij zoals je in een destijds zeer kostbare Ferrari mag verwachten? De ingenieurs van Ferrari namen als basis een General Motors automatenbak die in een echte muscle car niet zou misstaan, lieten de versnellingsbakken experts van Ricardo in Engeland (ook een Bugatti Veyron heeft er een) hun gang gaan en lieten de besturing over aan elektronica van Bosch. Een unieke samenwerking die resulteerde in een immer soepel schakelende en zeer sterke automatische versnellingsbak die men nauwelijks voelt schakelen. Bovendien laat de versnellingsbak toerentallen tot 7000rpm toe voor er geschakeld wordt. In die tijd werd de versnellingsbak uitgeroepen tot de beste in een snelle GT gebruikt tot dan toe. Snel ook ja, op het testcircuit van Ferrari zelfs sneller dan een middenmotor F512 met gelijk vermogen. De voorin ver naar het midden geplaatste V12 maakt de besturing voorspelbaarder en het onderhoud eenvoudiger. Om de bekende distributiesnaren te vervangen hoeft men bijvoorbeeld niet meer de motor uit te bouwen. Overigens werden bij dit exemplaar de snaren in 2015 nog vervangen. Deze 'Gentlemen' Ferrari is een unieke combinatie van rijbeleving op zeer hoog niveau, praktische waarde dankzij de kofferbak en vier zitplaatsen plus het stijlvolle Pininfarina ontwerp. Een ontwerp wat zelfs uw vier cylinder rijdende Prius buurman niet kan negeren. Mooiste GT ooit? U beslist. Dit exemplaar is als gevolg van de lage kilometerstand in ieder geval de mooiste in haar soort. Het is tevens één van de laatst gebouwde 456's en dan ook nog eens uit de verbeterde M serie (Modificato) die tot 2003 in productie was.

Uitrusting

Compleet uitgevoerd met o.a. automatische climat control, elektronisch instelbare schokdempers, volledig elektrisch verstelbare stoelen met instelbare lendesteun, speciaal voor deze auto ontwikkelde Becker radio met CD wisselaar, verstelbaar stuur, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, volledig in leer uitgevoerd interieur, airbags, etc.

Exterieur

In fraai Blu Tour De France uitgevoerde carrosserie zonder ook maar één krasje of deukje. Werkelijk in nieuwstaat zou de 'autoverkoper' zeggen. Ik schrijf het hier op dus kom gerust kijken of het zo is…
Deze 456 is schadevrij. Ook de meegespoten bumpers zijn vrij van parkeervegen. Origineel glaswerk rondom zonder beschadigingen of steenslag. De auto heeft als geheel een zeer fraaie en stijlvolle uitstraling met een mooi glanzende hoge lakkwaliteit.

Interieur

Het interieur is geheel origineel en onbeschadigd. Beige leer op de stoelen, dashboard en deurpanelen. Bovenop het dashboard zwart leer om hinderlijke spiegeling van een lichte kleur in de voorruit te voorkomen. Overal mooi dubbel doorgestikt leer. De in Daytona stijl uitgevoerde stoelen hebben nog volledig de originele vorm en bieden ook die steun. Geen instapsporen aan de buitenzijden van de stoelen. Originele onbeschadigde velours vloerbekleding. Het met leer beklede stuurwiel is mooi glad en onbeschadigd. Er is nooit gerookt in deze 456. De schakelaars, hendels en klokken zijn allen onbeschadigd en goed werkend. Het gehele interieur is conform de lage kilometerstand.

Interieur Ferrari 456M GTA '02 39.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De indrukwekkende motorruimte herbergt de originele V12 die mooi diep tussen de wielkasten en naar het midden toe geplaatst is. Er zijn geen gebruikssporen zichtbaar. Een schoon en fabrieksorigineel geheel. Alle plaatjes en stickers zijn keurig aanwezig. Geen weggebrande lak of vochtigheidssporen.
De kofferbak lijkt ongebruikt, geheel onbeschadigd. Hier het Ferrari boordgereedschap. De 17 inch lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade en remstof. Er zijn recent vier nieuwe Bridgestone banden gemonteerd.

Motor Ferrari 456M GTA '02 39.000km

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 2002 door een Duitse Ferrari dealer. De auto is altijd door een officiële Ferrari dealer onderhouden. De originele Ferrari boordmap met alle boekjes en afgestempeld serviceverleden is present.
In 2015 werden de distributiesnaren nog vervangen bij 37.500km. In 2016 werd door een bekende Nederlandse Ferrari specialist een algehele controle uitgevoerd en werden daar o.a. de vier banden vernieuwd. Factuur met alle details aanwezig. Een zeer verzorgde 456 Modificato in liefhebbers conditie.