Ferrari Mondial Coupe 3.2 '87 46.000km A1-conditie

Te koop: Ferrari Mondial Coupe 3.2 '87 46.000km A1-conditie

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari Mondial Coupe 3.2 '87 46.000km A1-conditie

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari Mondial Coupe 3.2 '87 46.000km A1-conditie
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 46.000   Vermogen 270 pk
Bouwjaar 1987   Cilinderinhoud 3184 cc
Kleur exterieur Blu Chiaro Metallic   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Avorio   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 16 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,3 sec   Banden Michelin TRX
Topsnelheid 250 km/u   Productieaantallen 987
Chassisnummer ZFFWD21B000069557   Overig Concours conditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Met de Mondial beoogde Ferrari een ook praktisch bruikbare auto in de markt te zetten. De unieke layout maakte het mogelijk een middenmotor concept te combineren met vier zitplaatsen en een serieuze kofferbak. Geen enkele andere productie auto biedt dit in theorie ideale concept van een centraal geplaatste motor. En al helemaal niet voorzien van de wereldberoemde V8, in dit geval dwarsgeplaatst, met het ultieme sportieve motorgeluid wat alleen een Ferrari V-motor voortbrengt. De wat hogere daklijn maakt dat de Mondial meer dan genoeg ruimte biedt aan zelfs de langste medemens. En dan is het ook nog eens een sportauto waarin u eventueel uw kinderen kunt meenemen. Dit mede dankzij de sterk naar voren geplaatste voorstoelen. Het besturen van een Mondial is een zeer bijzondere ervaring. U zit ver voorin waarbij dankzij de korte afstand van het stuurwiel tot de voorwielen de besturing zeer direct is. Het hier aangeboden exceptioneel fraaie exemplaar is een Mondial 3.2. Deze tweede restyling kreeg een geheel nieuw ontworpen interieur met aanzienlijk meer binnenruimte en zeer goed zittende stoelen mee. Kijk eens naar de vormgeving van de stoelen, dashboard en bijvoorbeeld deurpanelen…kunst! De Mondial 3.2 met dwarsgeplaatste middenmotor maakt het grote onderhoud zeer betaalbaar. Bijvoorbeeld het vervangen van de distributieriemen kan eenvoudig na alleen het demonteren van het rechter achterwiel en een kunststof binnenscherm. Bovendien rijdt men een Ferrari vanuit het hart, niet berekenend. Toch?

Uitrusting

Een Ferrari is uiteraard voorzien van het mooiste Connolly leer, airconditioning, elektrische ramen en centrale deurvergrendeling. Ook is er een originele Blaupunkt Memphis radio/cassette speler, een elektrische antenne, een verstelbaar stuur en meer.

Exterieur

Het zal u niet verbazen dat 90% van de Mondial productie in rood werd besteld. Hoe bijzonder én fraai is dan een alternatieve en stijlvolle kleurstelling als dit Blu Chiaro op deze auto? Zeer zeldzaam in ieder geval en dat maakt de auto gewild. De originele en strakke carrosserie is werkelijk als nieuw. Geen krasje of steenslag op te vinden. De lak heeft een mooi diepe glans en is zelfs op de meegespoten bumpers onbeschadigd. De auto heeft als geheel een 'als nieuw' uitstraling. Het glaswerk is rondom onbeschadigd. Alle rubbers perfect, lampen mooi transparant en de diverse logo's onbeschadigd en origineel.

Interieur

Het interieur is een uniek en zeer ruimtelijk ontwerp. De vormgeving is een kunstwerk op zich. Zie de vorm van de stoelen en het dashboard. De kwaliteit van dit specifieke interieur is ronduit fantastisch te noemen. Geen enkele beschadiging in het lichte en tevens schone interieur. Fraai dubbel doorgestikt Connolly leer op de stoelen, dashboard en deurpanelen. Ivoorkleurig in combinatie met donkerblauw. De diep donkerblauwe vloerbekleding is de originele en is onbeschadigd. Alle schakelaars, hendels en knoppen zijn duidelijk afleesbaar, goed functionerend en onbeschadigd. Er is nooit gerookt in de auto.
De hemelbekleding is dan ook schoon en onbeschadigd. Alles top!

Interieur Ferrari Mondial Coupe 3.2 '87 46.000km A1-conditie

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De keurig verzorgde motorruimte biedt plaats aan de originele 270pk sterke V8 met Bosch K-jetronic injectie. Het geheel is origineel, schoon en onbeschadigd. De motor loopt zeer mooi rond met de zo herkenbare motorsound, perfecte oliedruk zonder rokende uitlaat. De kofferruimte is schoon en onbeschadigd voorzien van de originele bekleding. In de ruimte voorin treft u een volwaardig reservewiel ,het originele en complete boordgereedschap en de krik. Op de 16inch lichtmetalen velgen zitten zeer goede Michelin TRX banden.

Motor Ferrari Mondial Coupe 3.2 '87 46.000km A1-conditie

Service geschiedenis

Nieuw verkocht door Ferrari dealer Pietro Masino in Sala Consilina, diep in het zuiden van Italië. tegenwoordig een Lancia dealer. Na twintig jaar in het zuiden vertoefd te hebben verhuisde de auto met een Italiaanse familie mee naar de omgeving van Alessandria. Het was aldaar dat ik de auto vond en kon kopen van feitelijk de eerste eigenaren. Daardoor was ook het originele onderhoudsboekje in de complete boordmap bij de auto aanwezig. Instructieboekje in drie talen eveneens aanwezig. Deze Ferrari Mondial leveren wij af inclusief Nederlands kenteken, nieuwe APK en onderhoudsbeurt waarbij ook de distributieriemen vervangen worden.