Ferrari Testarossa 1991 €89.950,-

Te koop: Ferrari Testarossa 1991 €89.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari Testarossa 1991 €89.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari Testarossa 1991 €89.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 52.992   Vermogen 390 pk
Bouwjaar 1991   Cilinderinhoud 4943 cc
Kleur exterieur Rosso Corsa   Motor configuratie V12 met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 26826
Bekleding Leer   Velgen 15 inch lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,3 sec   Banden Bridgestone S02
Topsnelheid 290 km/u   Productieaantallen 7700
Chassisnummer ZFFAA17B000089436   Overig Technisch geheel up-to-date.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Wie een Italiaanse reisgids koopt ziet op de omslag vaak de typische Italiaanse iconen afgebeeld. De toren van Pisa, een gondel in Venetië, het Colosseum én een Ferrari Testarossa. Een van de bekendste en herkenbare Italiaanse auto-ontwerpen. Dankzij de karakteristieke vormgeving verwierf het boven menig jongensbed een prominente plek aan de muur. Zo'n jongetje zal het zich waarschijnlijk niet realiseren, iedere vorm van de Testarossa heeft ook daadwerkelijk een functie. Het ontwerp als absoluut geheel heeft de functie van rijdende vleugel, de opvallende lamellen zijwaarts geleiden de rijwind naar de hierachter geplaatste koelradiatoren en bijvoorbeeld de luchtinlaten in de voorbumper zorgen voor koeling van de remschijven. Het Pininfarina ontwerp oogst na twintig jaar de waardering die deze fraaie samensmelting van esthetiek en functionaliteit als geen ander verdient. De Testarossa is een indrukwekkende verschijning die zijn gelijke niet kent. Zo breed als een flinke bestelbus, zo krachtig als alleen een atmosferische twaalf cylinder kan zijn. Geen auto biedt haar bestuurder het zicht in de achteruitkijkspiegels van dit unieke Ferrari model. De brede schermen achter zijn vanuit de bestuurdersstoel én van achteren bezien misschien wel de meest in het oog springende delen van de auto.

Uitrusting

Een Testarossa kende nauwelijks opties, standaard waren electrische ramen, centrale deurvergrendeling en airconditioning. Deze auto heeft als interessante extra een originele Tubi Style RVS sportuitlaat.

Exterieur

Er is maar één kleur voor een Testarossa, het wereldberoemde Rosso Corsa past de auto ook zoals geen andere auto zich in rood presenteert. Indrukwekkend, emoties oproepend en zo herkenbaar Ferrari. Deze Testarossa is uiteraard schadevrij, in de originele kleur en geheel vrij van zichtbare beschadigingen of gebruikssporen. Prachtig mooi diep rode lak met een hoge glansfactor. Origineel glas rondom, bumpers onbeschadigd en ook echt geen steenslag. Optisch in nieuwstaat.

Interieur

Het interieur van deze Testarossa is geheel origineel en onbeschadigd. Stoelen in de originele vorm, geen slijtplekken aan de instapzijde, fraaie Ferrari logo's in de hoofdsteunen. Op de vloer mooie diep rode bekleding, niet vies of versleten. Het dashboard heeft geen beschadigingen van ringen of een horloge, schakelaars mooi schoon en alles correct werkend. Zie de foto's voor de details zoals bijvoorbeeld het prachtige stuur zonder een enkel gebruiksspoor.

Interieur Ferrari Testarossa 1991 €89.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Ook de motorruimte is keurig origineel, mooi schoon en onverprutst. Recent werd door een specialist groot onderhoud uitgevoerd, o.a. de distributiesnaren werden vernieuwd. Na het stellen van de kleppen werden de klepdeksels nieuw in de rode krimplak gezet. Samen met de eveneens nieuwe bougieskabels maakt dit het geheel een spektakel om te zien. Met de motorkap open zou je er graag op een krukje naast gaan zitten en een paar uur genieten...wat een indrukwekkend uitzicht! In de kofferruimte is alles mooi origineel, thuiskomer en gereedschap aanwezig. De velgen zijn geheel onbeschadigd en voorzien van zo goed als nieuwe Bridgestone banden.

Motor Ferrari Testarossa 1991 €89.950,-

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1991 door een Duitse Ferrari dealer. Altijd dealer onderhouden. Belangrijker nog dan het verleden is de actuele technische staat van de auto, eind 2017 werd de gehele techniek up-to-date gemaakt. Er werd groot onderhoud aan de motor, versnellingsbak en onderstel uitgevoerd. Rekeningen aanwezig. Mede gezien het uitgevoerde kostbare onderhoud en de algehele conditie van deze Testarossa mag worden gesteld dat de huidige verkoopprijs zeer aantrekkelijk is. De originele boekjes zijn bij de auto aanwezig.