Fiat 124 Spider '71

Te koop: Fiat 124 Spider '71

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 124 Spider '71

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 124 Spider '71
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 26.060   Vermogen 90 pk
Bouwjaar 1971   Cilinderinhoud 1438 cc
Kleur exterieur Zilvergrijs metallic   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburateurs
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch Cromodora lichtmetaal
0 - 100 km/u 12,5 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 170 km/u   Productieaantallen 22670
Chassisnummer 124BS10033639   Overig Mooie chroombumper versie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Fiat 124 Sport Spider werd in de ontwerpstudio's van het beroemde designhuis Pininfarina getekend. Niet door iemand met een lekker klinkende Italiaanse achternaam, het was de van oorsprong half Nederlandse Tom Tjaarda die het succesvolle model gestalte gaf. Tjaarda was niet de eerste de beste in de besloten wereld van het autodesign, hij tekende ook de Detomaso Pantera, Saab 900 en zelfs de Ford Fiësta. Motortechnisch werd de auto eveneens door een zeer aansprekende naam tot leven gewekt, niemand minder dan Aurelio Lampredi, een van Ferrari afkomstige ingenieur, ontwierp de motor met dubbele bovenliggende nokkenassen. De 124 Spider werd uiteindelijk zo gewaardeerd en succesvol dat Fiat in 2016 een hernieuwde versie uitbracht. Die was uiteraard niet zo subtiel belijnd als het origineel, modern autodesign heeft nu eenmaal met veel meer facetten rekening te houden dan een mooi ontwerp. Het mooiste en meest gezochte ontwerp van de klassieke 124 Sport Spider is de eerste versie met de bescheiden chroombumpers en dashboard met echt hout. Het 'origineel' kreeg al schijfremmen en vijf versnellingen mee. Een 124 Spider biedt daarmee zeer veel (open) rijplezier voor een, nu nog, zeer redelijk te noemen aanschafprijs. Naar mijn mening komt daar spoedig verandering in..

Uitrusting

In die tijd werd een 124 niet aangeboden met een optielijst. Het echt houten stuur van deze 124 kunt u eventueel vervangen door het meegeleverde originele stuur. Er is ook een keurig passende afdekhoes voor het geopende cabriodak. Dit exemplaar staat op originele cromodora lichtmetalen velgen.

Exterieur

In relatief zeldzaam zilvergrijs metallic is deze 124 Spider een stijlvolle en echt klassieke verschijning. De carrosserie is roest- en schadevrij. Ze heeft correcte passingen. De lakkwaliteit is dankzij garagestalling hoog en heeft een mooie glans. Het chroomwerk is eveneens in topconditie. Alle sierstrips, lamppunits, bumpers en het cabriodak zijn in onbeschadigde staat. Het cabriodak is een aantal jaren terug vernieuwd.

Interieur

Een bijzondere vermelding waard, het interieur van deze Spider is geheel onbeschadigd. Wie er al eens eerder een heeft bekeken weet dat dit zeldzaam is. Het dashboard is niet gekraakt, het hout is mooi, de kachelkranen niet zonder knopjes en de stoelen mooi strak en origineel van vorm. De vloerbekleding heeft geen slijtsporen en is mooi schoon. Deurpanelen, achterbankje en middenconsole alles is in uitmuntende staat.

Interieur Fiat 124 Spider '71

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurig verzorgde motorruimte zonder olie en vetsporen. Ook hier geen roest of beschadigingen. De vier cylinder 90pk motor loopt perfect rond. Geen vervelende rook of vreemde geluiden. De kofferruimte is keurig voorzien van originele matten en lijkt nauwelijks gebruikt. De auto heeft rondom de gezochte Cromodora lichtmetalen velgen waarop uitstekende Michelin banden zijn gemonteerd.

Motor Fiat 124 Spider '71

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in midden Italië waar de auto ook haar gehele leven verbleef. Mede dankzij het landklimaat, garagestalling én goede zorg bleef de auto in de originele staat waarin ze nu nog verkeerd. Uiteraard wel een keer vakkundig nieuw gespoten en goed onderhouden. Tevens recent voorzien van een nieuw cabriodak, de achterruit is mooi transparant. Ik kocht de auto van een oude Italiaanse heer, geboren 1937, die er echt niet meer in- of uit kon stappen. 'Jongeman, doe er je voordeel mee' zei hij in rap Italiaans, 'ik geef het door' antwoordde ik.