Fiat 130 Coupe 3200 Automatic '72

Te koop: Fiat 130 Coupe 3200 Automatic '72

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 130 Coupe 3200 Automatic '72

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 130 Coupe 3200 Automatic '72
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 26.951   Vermogen 165 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 3253 cc
Kleur exterieur Blu Scuro   Motor configuratie V6 met carburatie
Kleur interieur Tabacco   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 14 inch Cromodora lichtmet.
0 - 100 km/u 6,8 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 195 km/u   Productieaantallen 4491
Chassisnummer 130BC0004332   Overig Zeer origineel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Voormalig topmodel van een fabrikant die nu oppermachtig is in een segment met zo min mogelijk cylinders. Toen men nog zoveel aanzien had dat een coupe met prestige in de markt werd gezet. Een auto met een vooruitstrevend ontwerp, destijds nog wat 'onbegrepen' en zeer kostbaar, waardoor er uiteindelijk slecht 4.500 exemplaren werden gebouwd. Toch stond de 130 Coupe model voor het latere ontwerp van Pininfarina designer Paolo Martin bij het tekenen van de Peugeot 604 en Rolls Royce Camargue. Ook de Ferrari 365 2+2/400GT/I kreeg een vergelijkbare C-stijl mee. En natuurlijk als een van de eerste Italiaanse auto's een automatische versnellingsbak. De ontwerp- en productiekosten waren niet gering waardoor de nieuwprijs, bijvoorbeeld in Nederland al fl.42.000,- de oplage beperkte. Tot een onwaarschijnlijk laag aantal van één dag Fiat 500 productie. Aan één belangrijke voorwaarde tot een klassieker met waarde-potentieel voldoet de 130 Coupe dan ook maximaal, zeldzaamheid. Als ze dan ook nog eens echt roestvrij is komt hier nog eens een belangrijke plus bij. Dit exemplaar heeft een gezonde en originele basis en is bovendien uitgevoerd in een zeldzame kleurstelling, diep donkerblauw uni lak. Zeer stijlvol in combinatie met het beige leer wat u in foutloze conditie op de stoelen en achterbank aantreft. De 130 Coupe blinkt dankzij de soepele V6 en automatische versnellingsbak uit in comfortabel en soepel autorijden, trap het gaspedaal vervolgens op z'n Italiaans in en mamamia wat is een 'kickdown' in het Italiaans?

Uitrusting

Compleet met elektrische ramen, stuurbekrachtiging, airco, dubbel doorgestikt leer op de stoelen en deurpanelen, centrale deurvergrendeling, etc.

Exterieur

Stijlvol uitgevoerd in diep donkerblauwe uni lak. De carrosserie is roestvrij, hard en gaaf. Niet aan gelast of geplamuurd. Ook de bodem is mooi roestvrij en origineel. Geen zichtbare gebruikssporen. Altijd schadevrij gebleven. Het glaswerk is rondom origineel en onbeschadigd. Ook de bumpers hebben geen parkeerschade.

Interieur

Prachtig onbeschadigd en schoon interieur met beige leer op de stoelen en achterbank. Frisse en vlekvrije vloerbekleding waar ook originele matten voor beschikbaar zijn. Het dashboard heeft geen hitte sporen bovenop. Mooi en echt hout in de middenconsole en dashboard. Stuur en schakelaars mooi schoon en alles keurig werkend. Let op de de bijzondere en mooi schone hemelbekleding.

Interieur Fiat 130 Coupe 3200 Automatic '72

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Schitterende en zeer originele motorruimte. Hier de bijzondere V6 die door de van Ferrari afkomstige ingenieur Aurelio Lampredi speciaal voor de 130 nieuw werd ontworpen. In de 130 sedan was dit nog een 2,9ltr, in de coupe een 3,2ltr met 165 pk vermogen. De motor heeft duidelijk zichtbaar weinig kilometers gedraaid. Het geheel is volledig origineel en niet versleuteld. De kofferruimte heeft nog de originele en onbeschadigde bekleding. Hier een volwaardig reservewiel en het gereedschap en krik compleet. De velgen zijn in uitstekende staat alsmede de Pirelli banden.

Motor Fiat 130 Coupe 3200 Automatic '72

Service geschiedenis

In deze conditie vind men de 130 coupe bijna alleen nog in Italië. Een carrosserie die dankzij het landklimaat en zorgvuldige garagestalling geen roest heeft gehad, een topmodel wat ook als zodanig is onderhouden. Een zeldzame coupe met een zeldzaam mooie uitstraling, afkomstig van de derde eigenaar.