Fiat 1500 Cabriolet '63 geheel gerestaureerd

Te koop: Fiat 1500 Cabriolet '63 geheel gerestaureerd

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 1500 Cabriolet '63 geheel gerestaureerd

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 1500 Cabriolet '63 geheel gerestaureerd
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 2.914   Vermogen 80 pk
Bouwjaar 1963   Cilinderinhoud 1451 cc
Kleur exterieur Grigio Scuro   Motor configuratie 4 cylinder lijn met twee Weber carburateurs
Kleur interieur Bordeaux   Motor nummer 115005
Bekleding Skai   Velgen 14 inch staal
0 - 100 km/u 11,5 sec   Banden Vredestein
Topsnelheid 160 km/u   Productieaantallen 22600
Chassisnummer 118H025272   Overig Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Fabbrica Italiana di Automobili Torino was in de jaren vijftig de grootste Europese autofabrikant, direct achter de drie grootste Amerikaanse autobouwers uit Detroit. Dit succes was vooral te danken aan de productie van betaalbare familie auto's. Toch was er ook altijd een sportievere line-up, werden er stijlvolle cabriolet's gebouwd en was er zelfs een actief raceprogramma bij Fiat. Vanuit een samenwerking met PininFarina ontstond de zgn. 118 serie. Een specifiek voor de coupe en cabriolet ontworpen chassis en carrosserie werd voorzien van motoren uit de familie sedan's met 1300cc en 1500cc. PininFarina tekende niet alleen voor het ontwerp, men bouwde ook de 1300 en 1500 cabriolet. Bijna zonder uitzondering was de bemoeienis van de beroemde ontwerper een garantie voor succes. De cabriolet werd dan ook door vriend en vijand gewaardeerd om de stijlvolle, charmante en eveneens sportieve belijning. Details zoals het bijvoorbeeld het prachtige dashboard met zijn twee grote klokken achter het stuur zag men terug in Italiaanse sportwagens die een veelvoud moesten opbrengen in die tijd. Die kwamen immers van dezelfde tekentafels. Deze Fiat 1500 biedt u filmstar-looks voor een bescheiden prijs. Stap in deze 'tijdmachine' en ervaar de romantiek van de jaren vijftig en zestig toen een auto nog een uitbundige sprong naar vrijheid mocht zijn. Rijplezier, vooral open natuurlijk, in de puurste zin met een fantastische beleving. Geniet van uw geld en met een beetje goede zorg wordt het zeker niet minder waard. Waar hoor je dat nog in autoland?

Uitrusting

Veel luxe opties waren er in die tijd nog niet. Vermeldenswaardig is wel dat deze 1500 beschikt over met kunstleer beklede stoelen met contrasterende piping, een bekleed dashboard, bijpassende nieuwe matten op de vloer, een fraaie afdekhoes voor het geopende cabriodak en een tijdcorrecte radio.

Exterieur

In fraai Grigio Scuro uitgevoerde strakke carrosserie die nog geheel gerestaureerd en uiteraard roestvrij is. Mooi geconserveerd, strak en alleen om cosmetische redenen gerestaureerd. Perfect gedaan. Geen detail gemist. Deze 1500 heeft in alle opzichten de uitstraling van een echte verzamelwaardige liefhebbersauto. Mooi chroom, glimmende wieldoppen, een nieuw cabriodak met heldere achterruit en onbeschadigde bumpers.

Interieur

Nieuw bekleed in bordeaux gecombineerd met zwarte accenten. Alles met het correcte materiaal. In één woord prachtig. Het dashboard is fraai in de originele wagenkleur, alle instrumenten als nieuw en goed werkend, origineel dun stuur en al het chroom mooi glanzend. De vloerbekleding en deurpanelen zijn eveneens nieuw. Zie de foto's, een prachtig klassiek ogend geheel.

Interieur Fiat 1500 Cabriolet '63 geheel gerestaureerd

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele en duidelijk verzorgde motor treft u in de keurige motorruimte. Alle details nog origineel.
Geen versleutelde auto, ook onder de motorkap een topper. Kijkt u eens naar de foto's van de motor, oogt zeer origineel en toch is ook die gereviseerd. De schone en roestvrije kofferruimte, die verbazingwekkend groot is voor een cabriolet, is een extra vermelding waard. Om de met fraaie verchroomde wieldoppen afgedekte wielen zijn zeer goede Vredestein Classic banden gemonteerd.

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1963 in door een Zuid Italiaanse Fiat dealer. Afkomstig van de derde eigenaar die de auto 2900km terug liet restaureren en reviseren. De auto oogt en rijdt als nieuw. Deze restauratie heeft vanzelfsprekend meer gekost dan de huidige verkoopprijs. Nergens is op bespaard. Let ook op de originele ongelaste bodem en droogheid van de auto aan de onderzijde. Duidelijk een met liefde verzorgde en gerestaureerde klassieker van een niveau wat fors boven het gemiddelde ligt. Misschien zelfs wel de mooiste in de markt. Kom alleen even kijken en geniet.