Iso Rivolta IR 300

Te koop: Iso Rivolta IR 300

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Iso Rivolta IR 300

Deze auto doorsturen

Betreft Iso Rivolta IR 300
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 81.922   Vermogen 300 pk
Bouwjaar 1969   Cilinderinhoud 5359 cc
Kleur exterieur Donkerblauw   Motor configuratie Chevrolet V8 met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen Borrani
0 - 100 km/u 8,4 sec   Banden Roadstone
Topsnelheid 218 km/u   Productieaantallen 797
Chassisnummer IR830778   Overig Met Borrani's.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Isothermos was een Italiaanse koelkasten fabriek, opgericht voor de Tweede Wereldoorlog door Renzo Rivolta, na de oorlog begon zijn bedrijf met de productie van scooters onder de naam Iso. Hij was ook de geestelijk vader van de driewieler miniauto met de naam 'Bubblecar'. Deze mini-auto was dermate succesvol dat Renzo het zich kon veroorloven om privé een sportwagen te kopen. Op zijn zoektocht naar een voor dagelijks gebruik geschikte, snelle en betrouwbare Italiaanse auto voldeed in zijn ogen geen enkele kandidaat. Trots als hij als Italiaan was, technisch voldoende onderlegd en ervaren met serieproductie besloot hij zelf over te gaan tot productie van een sportwagen die voldeed aan al zijn eisen. Voor het ontwerp kon hij uiteraard in eigen land het beste terecht, een betrouwbare krachtbron vond hij was een ongecompliceerde Amerikaanse V8 zoals men in de Chevrolet Corvette succesvol gebruikte. Het ontwerp kwam uiteindelijk van de tekentafel bij Bertone waar niemand minder dan Giorgietto Giugiaro tekende voor de fraaie lijnen van de Rivolta. Uiteindelijk zou het dankzij het prachtige ontwerp en de supercar-prestaties het meest succesvolle model van Iso worden. Er hing destijds natuurllijk wel een serieus prijskaartje aan een Rivolta, de marketing was toch niet zo op orde als bij de mannen in Modena, dus zijn er relatief gezien bijzonder weinig Rivolta's gebouwd. Hoeveel er van de oorspronkelijk gebouwde 797 exemplaren nog bestaan is niet met zekerheid vast te stellen, een echt zeldzame auto is het zeker wel. En zeldzaamheid is een belangrijke voorwaarde bij een klassieke auto die men ook als investering beziet. Pas in 2013 kwam deze Rivolta naar Nederland nadat ze deel uitmaakte van een Italiaanse collectie klassiekers die door familie-omstandigheden verkocht werd.

Uitrusting

Een Iso Rivolta kreeg een luxe uitrusting mee destijds. Zo is er leer op de stoelen en de overige interieurdelen, houtinleg op het dashboard, elektrische ramen, stuurbekrachtiging en airconditioning.

Exterieur

In fraai diep donkerblauw uitgevoerde originele carrosserie. In 2010 nieuw gespoten in Italië op een roestvrije basis. Het chroom is mooi diep glanzend en rondom compleet aanwezig. Correcte passingen, licht sluitende deuren, rubbers in zeer goede staat.

Interieur

Het originele interieur, met leer op de stoelen, deurpanelen en dashboard, werd recent gereconditioneerd door een gespecialiseerd bedrijf. Dit met met als doel de originaliteit van het interieur zoveel mogelijk te behouden. Er is een fraai fotoboek aanwezig waarin uitgebreid en gedetailleerd verslag wordt gedaan van alle werkzaamheden. Het interieur is als zodanig dan ook een bijzondere vermelding waard. Zie de foto's. De stoelen zijn nog voorzien van het originele leer, het dashboard eveneens terwijl het hout nieuw werd ingelegd. Ook de vloerbekleding is nieuw. Kortom met respect voor de originaliteit een prachtig geheel.

Interieur Iso Rivolta IR 300

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurige motorruimte, schoon en zichtbaar ook recent nog verzorgd. De krachtige V8 bezorgd de auto een bijzonder indrukwekkende acceleratie die ook nu nog echt snel genoemd mag worden. Motor loopt perfect rond, geen rook, geen vreemde geluiden. Soepel en relatief licht schakelend ook. De op de foto's aanwezige accu wordt nog vervangen voor een correct exemplaar. In de kofferruimte is alles mooi origineel, alleen de matten zijn vernieuwd. De auto is voorzien van de fraaie en originele Borrani spaakvelgen. Uitstekende banden hier omheen.

Motor Iso Rivolta IR 300

Service geschiedenis

In 1969 werd deze Rivolta nieuw verkocht in Italië. De auto had in Italië drie eigenaren alvorens de auto naar Nederland kwam in 2013. Ze is reeds voorzien van een Nederlands kenteken en APK daar de auto deel uitmaakte van een collectie klassieke auto's waarbij de nadruk werd gelegd op bruikbaarheid en soms zelfs dagelijkse inzetbaarheid. Deze Rivolta zal daarom geen concours winnen, de auto is een gezond en zeer goed rijdend exemplaar, uitermate geschikt voor iemand die ze ook gebruiken wil. Voorzien van een uitermate interessante prijs-kwaliteit verhouding.