Jaguar E type Series II Roadster '70

Te koop: Jaguar E type Series II Roadster '70

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Jaguar E type Series II Roadster '70

Deze auto doorsturen

Betreft Jaguar E type Series II Roadster '70
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 71.098   Vermogen 265 pk
Bouwjaar 1970   Cilinderinhoud 4235 cc
Kleur exterieur Willow Green   Motor configuratie 6 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Donkergroen   Motor nummer 7D51820-9
Bekleding Leer   Velgen 15 inch verchroomde spaakvelg
0 - 100 km/u 7,2 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 211 km/u   Productieaantallen 7770
Chassisnummer 1R13529   Overig Zeer mooie restauratie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 2011 vierde de Britten met gepaste trots de vijftigste verjaardag van de legendarische Jaguar E type. In 1961 dus werd de eerste serie met 3.8ltr motor geïntroduceerd om uiteindelijk in 1974 te eindigen met een 5.3ltr V12 motor. Een uitermate succesvol model voor de Engelsen, volgens Enzo Ferrari zelfs 'the most beautifull car ever made'. In rap Italiaans uitgesproken dan. Niet alleen het bijna 'sexy' te noemen ontwerp van de auto bepaalde het verkoopsucces, de E type was ook zeer betaalbaar voor een auto met dergelijke prestaties en prestige. Voor een vergelijkbare Ferrari of Maserati betaalde men in die tijd driemaal zoveel. Die lage prijs hield uiteraard ook enigszins verband met de bouwkwaliteit. De motoren en versnellingsbakken hebben een zeer goede reputatie, een E type met volledig symmetrische passingen vinden is bijna een illusie. De ene dag werd het plaatwerk wat mooier afgehangen dan de andere dag. Lakfouten of zelfs een 'zakker' in originele lak komen zelfs voor. Het zijn kleine, feitelijk onbelangrijke, imperfecties die men op meerdere plaatsen in de auto tegenkomt die een oude Jaguar zo charmant maken. En dan was het boven alles al een oogstrelende auto met geweldige rijeigenschappen. Probeer bijvoorbeeld eens een motor te vinden uit die tijd die zo mooi rustig en stil ronddraait. Een Bugatti misschien, verder heeft zo'n Jaguar motor nauwelijks concurrentie. Zet daar dan eens de gemiddelde prijs van een Duitse zes cylinder cabriolet uit die tijd naast en u kiest overtuigd voor de E type. Mijn advies is wel even te komen 'proefzitten' want heel erg lang waren Jaguar klanten in die tijd niet. Dit bijzonder fraaie exemplaar werd eind jaren negentig alleen om cosmetische redenen gerestaureerd. Getuige de huidige conditie van het originele plaatwerk in het speciaal, en de auto in het algemeen, werd deze restauratie niet uitgevoerd om reden van roest. De techniek werd destijds geheel onder handen genomen. Softtop, verchroomde spaarvelgen, interieur, etc. het is allemaal even mooi. Zie de foto's, genomen in fel zonlicht dus niet geheel representatief voor hoe mooi en stijlvol deze E type werkelijk is. Betere foto's volgen, mocht ze niet voor die tijd een nieuwe eigenaar gevonden hebben.

Uitrusting

In de jaren zestig waren de optielijsten van autofabrikanten zeer kort. Hoofdsteunen, spaakwielen, leer op de stoelen, een afdekhoes voor het cabriodak, radio, etc. waren allemaal standaard items. Deze E type heeft als bijzonderheid een zwarte hardtop, combineert zeer mooi met de carrosserie kleur.

Exterieur

In bijzonder en zeldzaam Willow Green uitgevoerde carrosserie die mooi strak en uiteraard roestvrij is. De auto is altijd schadevrij geweest. De lak is ook nu, ongeveer 18 jaar na restauratie, vrij van beschadigingen en bijvoorbeeld steenslag. Alle chroomdelen zijn nieuw verchroomd en hebben derhalve een diepe glans. Alles is nieuw gemonteerd en daarbij keurig voorzien van nieuwe en goed sluitende rubbers. De passingen van deuren, motorkap en kofferdeksel zijn in dit geval bovengemiddeld mooi dun en symmetrisch. Mede dankzij de kleurcombinatie, kwaliteit van de restauratie, nieuwe sofftop en banden met red-lines heeft de gehele auto heeft een prachtige stijlvolle uitstraling.

Interieur

Een foutloos interieur. Mooi, nieuw en soepel leer op de stoelen en deurpanelen. Uitgevoerd in passend diep donkergroen. De smaakvol en begrepen klassieke kleurcombinatie van deze E type is zeldzaam en staat de auto geweldig. Geen gebruikssporen in het interieur. Donkergroene velours bekleding en matten. Origineel met leer bekleed stuurwiel. Alles keurig functionerend. Ook de schakelaars, hendels en klokken zijn mooi fris en goed werkend.

Interieur Jaguar E type Series II Roadster '70

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Ook de motorruimte van deze E type is een lust voor het oog. Duidelijk is te zien dat de techniek geheel werd uitgebouwd ten tijde van de restauratie en daarna zorgvuldig werd teruggeplaatst. Alles werd behandeld, nieuw gespoten of gepolijst en de draaiende techniek werd gereviseerd. De oliedruk is dan ook zeer goed, de motor rookt niet en loopt zeer stil en beschaafd rond. Alle slangen en overige onderdelen van het koelsysteem werden vernieuwd. Door ons zijn de carburateurs gereviseerd. Zie de detailfoto's van de motorruimte die veel zeggen over de stand van de techniek. De kofferruimte bevat een nieuwe mat van het correcte materiaal en onder de laadvloer treft u een volwaardig reservewiel en het originele boordgereedschap. De bak van het reservewiel is ook mooi schoon en roestvrij. De spaakvelgen zijn foutloos en voorzien van zeer goede Michelin banden met klassieke rode belijning.

Motor Jaguar E type Series II Roadster '70

Service geschiedenis

Zoals de meeste Jaguar E type's is deze auto in 1970 nieuw verkocht in de Verenigde Staten. Daar werd de auto door drie verschillende eigenaren zeer goed verzorgd en zelfs geklimatiseerd gestald in een collectie alvorens naar Europa te verhuizen in 2014. Op een aantal concoursen in de USA won de auto prijzen voor de algehele conditie. Ook nu is ze weer een blikvanger met stijl en vangt ze direct ieders oog in onze showroom. De Jaguar E type is nog steeds stijgende in populariteit en derhalve ook een gezonde investering. Boven alles natuurlijk een zeer leuke investering. De genoemde prijs is inclusief klassiek Nederlands kenteken, nieuwe APK, algehele controle en onderhoudsbeurt. Geheel rijklaar dus.