Jaguar E Type Series III Roadster '73 €62.500,-

Te koop: Jaguar E Type Series III Roadster '73 €62.500,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Jaguar E Type Series III Roadster '73 €62.500,-

Deze auto doorsturen

Betreft Jaguar E Type Series III Roadster '73 €62.500,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 30.217   Vermogen 272 pk
Bouwjaar 1973   Cilinderinhoud 5298 cc
Kleur exterieur Sable   Motor configuratie V12 met carburatie
Kleur interieur Tabacco   Motor nummer 7S12284L8
Bekleding Leer   Velgen 15 inch spaakvelgen
0 - 100 km/u 6,8 sec   Banden Good Year
Topsnelheid 217 km/u   Productieaantallen 7990
Chassisnummer UD1S23040   Overig Zeer origineel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

'The most beautifull car in the world'. Niemand minder dan Enzo Ferrari was het die dit uitsprak toen hij de Jaguar E-type voor het eerst te zien kreeg. En hij kon het weten. In 1961 geintroduceerd en doorontwikkeld tot aan de Series III die van 1971 tot 1974 gebouwd werd. Een langere wielbasis en een grotere spoorbreedte vergroote de binnenruimte en verbeterde de wegligging en het rijcomfort. Het remsysteem was het beste van alle Series E-type en de auto kreeg standaard stuurbekrachtiging. De 12 cylinder 270pk sterke motor zorgde voor een uitermate soepele en relatief stille rijbeleving. Kortom de meest comfortabel rijdende E-type is deze. Ook aan grotere bestuurders biedt deze Series III, mede dankzij het verstelbare stuur, voldoende zitruimte. De sportievere handbak, het ruim bemeten motorvermogen en de stuurbekrachtiging maken van deze iconische klassieker een zeer leuke en gemakkelijk te besturen rijmachine. Dit specifieke exemplaar kwam al in 1990 naar Nederland en kende daarna slechts één eigenaar. Een liefhebber die vooral geïnteresseerd was in het rijden met een auto die, als ware het een heuse tijdmachine, tevens zo origineel mogelijk moest zijn en blijven. Zo zijn grote delen van de auto nog in de eerste lak en is het interieur nog geheel origineel. Nieuw geleverd in Californië en dankzij zorgvuldige garagestalling nog steeds keihard en roestvrij. Gezien de interesse van de eigenaar werd de laatste jaren veel geïnvesteerd in de techniek van de auto terwijl het uiterlijk gelijk bleef aan het origineel. Feitelijk zoals een echte klassieker die de tijd goed heeft doorstaan moet zijn. Mooi geconserveerd en alleen zomers met droog weer gebruikt. Er zijn wat lichte gebruikssporen die het bewijs vormen van de wijze waarop de auto mooi oud werd. Een auto kan men oneindig restaureren, een echt originele E-type vindt men nog zelden. Dit in aanmerking nemende mogen we hier spreken van een prachtexemplaar.

Uitrusting

Deze E type is voorzien van voorzien van airconditioning, stuurbekrachtiging, een verstelbaar stuur, getint glas, Tabacco leer op de stoelen, spaakvelgen en een tijdcorrecte radio.

Exterieur

Voor wie de witte tanden van Gerard Joling ook zo lelijk vindt is dit een interessante E-type. Immers leeftijd mag je zien en het vertaald een schoonheid die bij het ouder worden hoort. Alles nieuw en glimmend is hier ongepast. Let wel, de basis is zeer gezond en vrij van cariës. Niets aan gevuld, nooit aan gelast of geplamuurd. Schadevrij is ze vanzelfsprekend ook. Het chroom heeft rondom een nog mooi diepe glans. Het sfeervolle Sable bruin is overal fraai gelijkmatig van kleur en glans.

Interieur

Het interieur is volledig origineel en in zeer mooie conditie. Duidelijk zichtbaar weinig en zorgvuldig gebruikt. Een fraaie smaakvolle combinatie met de exterieur-kleur van de auto. Het leer op de stoelen, die zijn voorzien van hoofdsteunen, is nog het originele en soepele leer uit 1972. Een duidelijke indicatie van het beperkte gebruik en de geringe invloed van zonlicht hier op. Slechts de achterzijde van de stoelen is door het openen van het cabriodak licht beschadigd. Dashboard en schakelaars schoon en goed functionerend. De beige vloerbekleding is onbeschadigd en vrij van slijtsporen. Een zeer fraai en origineel geheel.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de eveneens volledig originele motorruimte treft u de 272pk sterke V12 motor met vier SU carburateurs. Het typeplaatje met motor, bak, chassis en bodynummer is origineel aanwezig. Technisch zeer verzorgd, zichtbaar gebruikt. De kofferruimte is schoon en origineel, nieuwe mat aanwezig. Onder de laadvloer een volwaardig spaakwiel, gereedschapset en krik. De vier verchroomde spaakvelgen zijn mooi glanzend en vrij van weersinvloeden of beschadigingen. Vier zeer goede Good Year banden hier omheen.

Service geschiedenis

In 1973 werd deze E-type nieuw verkocht in Californië. Met slechts 18.000mls op de teller werd de auto door de eerste eigenaar aan de huidige tweede eigenaar verkocht in 1990. De auto is sindsdien slechts 12.000mls gebruikt. De auto werd meer dan 20 jaar zeer beperkt gereden door een Nederlandse tandarts in Italië. Voor groot onderhoud en de APK keuringen liet hij de auto steeds naar Nederland transporteren en in 2005 werd alle verouderde techniek vernieuwd. Alle rubbers, slangen, filters, etc. zijn destijds en deels ook recent nog vernieuwd. Tot 1990 in Californië en daarna haar leven in Italië doorbrengend maakt dat deze E-type hard en geheel roestvrij is. Time-capsule!