Lancia Flaminia Pininfarina Coupe '62

Te koop: Lancia Flaminia Pininfarina Coupe '62

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Lancia Flaminia Pininfarina Coupe '62

Deze auto doorsturen

Betreft Lancia Flaminia Pininfarina Coupe '62
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 539   Vermogen 126 pk
Bouwjaar 1962   Cilinderinhoud 2458 cc
Kleur exterieur Rookgrijs metallic   Motor configuratie V6 met carburatie
Kleur interieur Beige   Motor nummer 1329
Bekleding Leer   Velgen Staal met wieldop
0 - 100 km/u 13,2 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 178 km/u   Productieaantallen 5236
Chassisnummer 823003704   Overig Zeldzaam mooi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Er zijn zoals u weet meerdere wegen die naar Rome leiden, de Via Flaminia van Rimini naar Rome is de beroemde weg waar naar de nog maar zestig jaar geleden geïntroduceerde Lancia Flaminia werd vernoemd. Een droom van een weg door schitterend landschap, een vooruitziende blik ook van de marketingafdeling van Lancia destijds, voorzover ze die hadden. In ieder geval staat de Flaminia nu samen met de Aurelia voor de monumentale schoonheid en waardering die het merk in kringen van klassieker liefhebbers tegenwoordig ten deel valt. In aanhef ging de meeste waardering uit naar het ontwerp van carrosseriebouwer Touring, de laatste jaren wordt deze in populariteit op de hielen gezeten door de coupe van Pininfarina. Het is dan ook een onvergelijkbaar fraai en op zich staand ontwerp van een auto met ook nog eens uitstekende rijeigenschappen. Deze presentatie en uitstraling treft u, voor een veelvoud van deze aankoopprijs, alleen bij de twee andere grote GT producenten uit Italië. En dan durf ik te stellen dat de bouwkwaliteit van de Lancia daar bovenuit stak. Bovendien werd al deels gebruik gemaakt van aluminium en ook het staal was zeker niet van de kwaliteit waar het merk later in de jaren tachtig problemen mee zou krijgen. Toch kan de tand des tijds een Flaminia van meer dan vijftig jaar oud behoorlijk naar het leven staan. Zo is de bodem van staal, kan dus kritisch zijn en is de prachtige doch enigszins gecompliceerde techniek soms ernstig in de steek gelaten. Ook cosmetisch voldoen op zich gezonde exemplaren vaak niet meer aan het schoonheidsideaal van nu. Zo laat zich deze Flaminia Coupe, ontworpen en gebouwd door Pininfarina, wellicht mooi passen in wat u van een waardige en serieuze klassieker verwacht. Een niet gerestaureerde, ongelaste carrosserie en bodem gecombineerd met schitterend nieuw spuitwerk en een prachtig interieur. De originaliteit van de auto grotendeels behouden terwijl er optisch een niet sterk verouderde auto voor u staat. Begrepen en respectvol. Een gezonde investering waar u tegelijkertijd veel plezier aan zult beleven. De op de auto aanwezige nummerplaat is niet van deze auto.

Uitrusting

Deze Flaminia heeft optioneel zeer fraai leer in het gehele interieur. Er is een, lelijke, radio die wij op verzoek vervangen of uitbouwen.

Exterieur

De carrosserie van deze Flaminia is bijzonder strak en geheel vrij van corrosie. De passingen zijn rondom mooi symmetrisch en vlak. Om cosmetische redenen is de auto een aantal jaren terug door een professioneel restauratiebedrijf nieuw gespoten in de originele kleur Argento Auteuil Metallizzato. Geen stofje of fout in de lak te vinden. Het chassis van de auto is geheel origineel en roestvrij. Het chroom is rondom onbeschadigd en heeft een mooi diepe glans. Alle originele trim, lijsten en merklogo's zijn correct aanwezig. Een prachtig geheel.

Interieur

Het interieur werd eveneens professioneel nieuw bekleed met gevoel voor detail en originaliteit. De vorm, structuur en stikwijze is geheel origineel. Het leer is nieuw op de stoelen, bank en deurpanelen. De vloerbekleding is eveneens nieuw en mooi afgezet met een beige bies. Het dashboard is onbeschadigd en heeft bovenop geen sporen van overmatige zonneschijn. De tellers, klokken en schakelaars zijn mooi en functioneren zoals het hoort. Er is geen enkele dissonant in het interieur te zien.

Interieur Lancia Flaminia Pininfarina Coupe '62

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte is mooi origineel, droog en schoon. De originele V6 treft u hier met daar omheen tot recent verzorgde techniek. De motor loopt dan ook mooi en gelijkmatig rond. Geen overmatige rook, keurige oliedruk en geen vreemde mechanische geluiden. De bedrading is origineel. Het geheel is zeer mooi 'oud geworden' en zichtbaar niet veel gebruikt. Ook in de kofferruimte is alles mooi origineel en onbeschadigd. Ook hier geen sporen van vocht of corrosie. Het reservewiel en boordgereedschap zijn present. Er zijn zo goed als nieuwe Michelin banden gemonteerd.

Motor Lancia Flaminia Pininfarina Coupe '62

Service geschiedenis

Deze Flaminia Pininfarina Coupe is afkomstig uit de privécollectie van een restaurateur die, op leeftijd gekomen, wat wil afbouwen. De auto kende slechts drie Italiaanse eigenaren en heeft slechts 100.500km gereden. Destijds nieuw al fors geprijsd waardoor er meestal wel goed voor de auto werd gezorgd. Zo werd ook dit exemplaar niet verlaten. Louter de cosmetische en technische zaken die door de tijd minder mooi of goed werden zijn vernieuwd. De auto is nimmer uit elkaar uit elkaar gehaald waardoor het plaatwerk en details een mooi originele aanblik bieden. Zo brengt deze Flaminia u moeiteloos terug in de tijd.