Lancia Flavia Coupe 1800 1e Serie '66

Te koop: Lancia Flavia Coupe 1800 1e Serie '66

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Lancia Flavia Coupe 1800 1e Serie '66

Deze auto doorsturen

Betreft Lancia Flavia Coupe 1800 1e Serie '66
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 39.688   Vermogen 92 pk
Bouwjaar 1966   Cilinderinhoud 1800 cc
Kleur exterieur Grigio Metallizzato   Motor configuratie 4 cylinder plat met carburateur
Kleur interieur Nero   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 15 inch staal met verchroomde wieldop
0 - 100 km/u 13,2 sec   Banden Good Year
Topsnelheid 172 km/u   Productieaantallen 13418
Chassisnummer 815430016128   Overig Goed geconserveerde auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Een prachtige Lancia Flavia Coupe uit de eerste serie. In 1961 verscheen de technisch zeer hoogstaande Flavia en een jaar later presenteerde Lancia de Coupe. Getekend door Pininfarina, met een schuin oog gericht op de tekentafel in dezelfde studio van de Ferrari 330. Dit schitterende ontwerp is uiteraard een van de redenen waarom het model nu een gezochte klassieker is. Tegelijkertijd waardeert de kenner ook de voor die tijd zeer vooruitstrevende techniek. Zeer doordacht ontworpen met kenmerken waar menig Duitse fabrikant aanzienlijk later aan toe kwam. De Flavia is dan ook een zeer goed rijdende en comfortabele GT met hoog aanzien. Terecht ontdekt door het grote publiek waardoor de zoektocht naar gezonde mooie exemplaren best een lastige opdracht is. Dit fraaie exemplaar vond ik de buurt van Rome, roestvrij, gaaf en hard. Het interieur was al eens vakkundig aangepakt en zeer mooi. De goed rijdende auto had rondom wel wat gebruikssporen opgelopen na vijftig jaar, ik heb de auto daarom van een nieuwe laklaag voorzien. Strak en foutloos spuitwerk. De combinatie met de uitstekende kwaliteit van het chroomwerk maakt dat er nu een prachtige Flavia Coupe staat, niet verkeerd 'over-gerestaureerd', met respect voor de leeftijd van de auto is zowel technisch als optisch tot leven gewekt. Na vijftig autojaren best bijzonder.

Uitrusting

Opties kende men in die tijd niet echt. Het fraaie hout op het dashboard en dito stuurwiel kreeg men destijds gezien het pittige prijskaartje aan de auto zonder meerkosten meegeleverd.

Exterieur

De carrosserie is gezond, roestvrij, strak en niet aan gelast. Dankzij de Zuid-Italiaanse herkomst heeft de auto geen plamuur. Ook geen schadeverleden. De passingen zijn allen keurig en mooi symmetrisch. Deuren sluiten licht. Het chroomwerk is rondom mooi strak en diep glanzend. Er zijn uiteraard geen krassen, gebruikssporen of andere beschadigingen aan de carrosserie.

Interieur

Het interieur werd zo'n tien terug in Italië al eens grotendeels vernieuwd. De stoelbekleding en vloermatten zijn daardoor in prachtige staat. Alles met respect voor originaliteit uitgevoerd. Wij hebben het hout op het dashboard vernieuwd, de zon had hier enthousiast haar werk gedaan. Het interieur is nu weer een fraai en harmonieus geheel.

Interieur Lancia Flavia Coupe 1800 1e Serie '66

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Voorin ligt de bijzondere 1800cc Lancia boxermotor die maakt dat deze zo laag mogelijk in de auto geplaatst kon worden. Opvolger van de eerste 1500cc motor met nu 92pk waarmee ze goed met het verkeer mee kan. Start direct, loopt keurig rond en rookt niet vervelend. De geheel originele motorruimte ziet er schoon en verzorgd uit. Ook de kofferruimte is keurig schoon, droog en roestvrij. De stalen velgen zijn eveneens nieuw gespoten en voorzien van de stijlvolle Lancia wieldoppen. De banden zijn van een onbekend merk en worden vernieuwd.

Motor Lancia Flavia Coupe 1800 1e Serie '66

Service geschiedenis

Tot voor kort hoorde deze Lancia Flavia alleen Romeins Italiaanse klanken en had ze nog nimmer sneeuw (of pekel) gezien. Vooral uit autoliefde meegenomen naar het noorden waar ze naar ik hoop in liefdevolle handen komt. Ik heb er dan uiteraard wel een paar Euro aan verdient, met uw welnemen. U had haar niet snel gevonden in deze staat en lastig hier gekregen dus dat lijkt me logisch. Kom haar bekijken en u beloond mij graag. Ze is overigens niet perfect, ook deze klassieke Flavia was ooit aanzienlijk minder waard. Anno 2017 zie ik voor mindere exemplaren totaal andere prijzen gevraagd dus ze is de moeite en het geld absoluut waard.