Lancia Fulvia Coupe 1e serie 'Leve Lunga' '67

Te koop: Lancia Fulvia Coupe 1e serie 'Leve Lunga' '67

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Lancia Fulvia Coupe 1e serie 'Leve Lunga' '67

Deze auto doorsturen

Betreft Lancia Fulvia Coupe 1e serie 'Leve Lunga' '67
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 69.829   Vermogen 80 pk
Bouwjaar 1967   Cilinderinhoud 1213 cc
Kleur exterieur Bleu Lancia   Motor configuratie V4 met Solex carburateurs
Kleur interieur Grijs   Motor nummer Matching
Bekleding Stof   Velgen 14 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 14,3 sec   Banden Klebér
Topsnelheid 160 km/u   Productieaantallen 22319
Chassisnummer 818130018825   Overig Snoepje!
Export/import service

Model historie en beschrijving

Eén van de meest kenmerkende en succesvolle ontwerpen uit de historie van de Italiaanse autoindustrie.
De elegante en ook sportief zo succesvolle Fulvia is een prachtige en compacte rijdersauto die gebouwd werd in een tijd dat Lancia 'de BMW van Italië' was. De gepatenteerde V4 motor met een blokhoek van slechts 13 graden ( gemonteerd onder een hoek van 45 graden) , dubbele nokkenassen, voorwielaandrijving, een subframe, dik en aanzienlijk minder snel roestend plaatwerk dan menig Duitse collega kon bieden en rijeigenschappen waar de auto zelfs wereldkampioen rallyerijden mee werd in 1972. Kortom een icoon. Die wetenschap en de unieke conditie waarin ik deze auto in Italië trof deed mij besluiten ze aan te kopen. Niet om er de boekhouder gelukkig mee te maken, nee vanwege onomkeerbare autoliefde. Zo mooi en liefdevol verzorgd zie ik ze zelden, werkelijk een 'tijdmachine', stap in en u waant zich in 1967. Er werd zichtbaar nergens op het onderhoud en het conserveren van de auto bespaard. Echt een Fulvia Speciale! Bijzonder is dat ze uit de eerste serie is, volgens de kenners de mooiste. De aanduiding 'Leve Lunga' is Italiaans voor lange versnellingspook. De Fulvia is nu nog 'betaalbaar'. Feitelijk te goedkoop voor wat de auto te bieden heeft. Logisch gevolg; een auto die zich blijft doorontwikkelen in waarde de komende jaren. Niet het belangrijkste voor u en mij, wel leuk toch? Het kenteken op de auto is niet van deze Fulvia.

Uitrusting

In die tijd bestond de 'optielijst' nog niet. Men koos een carrosserie- en interieurkleur en dan wachtte men op het bericht van de 'concessionaria' dat de auto afgeleverd kon worden. Een stijlvolle rubbermat kreeg men dan cadeau, bij deze Fulvia ook nog aanwezig.

Exterieur

Een van de mooiste kleuren op de Fulvia is ook die met een van de mooiste namen, Bleu Lancia. Prachtig en stijlvol, zeker in combinatie met de interieurkleur. De auto is om cosmetische redenen eenmaal nieuw gelakt en dat werk werd uitgevoerd op basis van een typisch Italiaanse roestvrije en droge carrosserie. Het spuitwerk is foutloos. Geen stof of andere zichtbare manco's. Ook nu is de auto nog gaaf, hard en roestvrij. Ze werd voorzien van nieuwe deur- en raamrubbers. Het chroom en roestvrijstaal hebben een mooi diepe glans zonder pitjes. De auto is schade- en beschadigingsvrij. Alle passingen perfect, bumpers mooi recht op de auto en nooit beschadigd geraakt. Origineel glaswerk rondom.

Interieur

Fraai in stemmig lichtgrijs uitgevoerd interieur wat nieuw bekleed werd met origineel materiaal. Perfecte vulling van de zeer goed zittende stoelen. Het dashboard is vrij van warmtekraken bovenop. Mooi origineel hout met lichte gebruikssporen. Hemelbekleding, rubber matten, deurpanelen, etc. alles zeer mooi. Zie de foto's. Het stuur is nog ongerestaureerd origineel. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn goed afleesbaar en functioneren goed.

Interieur Lancia Fulvia Coupe 1e serie 'Leve Lunga' '67

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Een indrukwekkend mooie en schone motorruimte. Er zijn geen oliesporen of beschadigingen. Aan de diverse nieuwe onderdelen valt duidelijk te zien dat de auto technisch goed werd verzorgd. De kofferruimte is eveneens keurig schoon en is voorzien van een originele rubbermat. Volwaardig reservewiel en gereedschap hier aanwezig. De velgen zijn als nieuw met fraaie verchroomde wieldoppen en uitstekende banden.

Motor Lancia Fulvia Coupe 1e serie 'Leve Lunga' '67

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in de regio rondom Napels. Een landklimaat omgeving die lief is voor oude carrosserieën. Met de derde eigenaar mee verhuisde de auto rond de eeuwwisseling naar Brescia. Een 'akkefietje' met de Italiaanse belastingdienst maakte dat hij een aantal auto's moest verkopen. Zonder tranen overigens want zoals hij zelf aangaf 'ik had al meer dan tien jaar nauwelijks iets betaald'. Wel spijtig van die mooie Fulvia natuurlijk. U betaald wél alles netjes uiteraard en daarom kunt u onbezorgd gaan genieten van deze schoonheid. Redelijk geprijsd en zeer goed.