Lancia Fulvia Coupe 1.3S '74

Te koop: Lancia Fulvia Coupe 1.3S '74

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Lancia Fulvia Coupe 1.3S '74

Deze auto doorsturen

Betreft Lancia Fulvia Coupe 1.3S '74
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 16.186   Vermogen 90 pk
Bouwjaar 1974   Cilinderinhoud 1298 cc
Kleur exterieur Beige Ceylon   Motor configuratie V4 met Solex carburateurs
Kleur interieur Verde   Motor nummer 818303094001
Bekleding Stof   Velgen 14 staal
0 - 100 km/u 11,9 sec   Banden Yokohama
Topsnelheid 175 km/u   Productieaantallen 113000
Chassisnummer 818630064493   Overig Zeldzame kleur en zeer origineel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

'En je hebt er al vijf staan' riep de boekhouder toen deze Fulvia binnenkwam. Dat was natuurlijk waar echter met een calculator in de aanslag voel je niet wat je meemaakt wanneer je in Zuid Italië deze Fulvia onder ogen komt. Wetende dat er in deze prachtige kleur slechts enkele honderden zijn gemaakt, dat ze in deze staat bijna onmogelijk te vinden zijn én dat het een serie drie is zonder de optisch minder fraaie details van dit type. Kortom een Fulvia Coupe die je niet kan laten staan. Op de foto's komt het niet eens zo goed over, de kleur is, zeker in combinatie met het spectaculair fraaie interieur echt prachtig. Mooi rustig klassiek met toch dat zweempje wat je doet omkijken, bij het fotograferen stopte er al diverse mensen. De originele uitstraling van de auto zal zeker geholpen hebben het enthousiasme van deze mensen te vergroten. Een bijzonder fraaie en mooi geconserveerde Fulvia, kom ook eens kijken en genieten, kost niets. Het betreft hier een Fulvia uit de laatste en meest doorontwikkelde derde serie echter zonder de details die de derde serie auto's volgens de liefhebber minder mooi maken, zo zijn er bijv. nog de fraaie zwarte wijzerplaten in het dashboard aanwezig.

Uitrusting

Een optielijst hanteerde Lancia destijds niet of nauwelijks. Fijn is wel dat deze Fulvia hoofdsteunen heeft, was zonder meerprijs.

Exterieur

Hét grote pluspunt van deze Fulvia, een harde, gave en roestvrije carrosserie waar niets gelast of gerommeld is. Slechts eenmaal om cosmetische redenen nieuw gespoten in de originele kleur. Perfect passend plaatwerk, geen noemenswaardige gebruikssporen en een harde bodem. Fraai geconserveerd zoals de liefhebber/kenner haar graag ziet. De RVS en chroomdelen zijn allen mooi en nog voorzien van een diepe glans. De lampunits zijn niet gebroken, de bumpers mooi recht en al het glaswerk mooi onbeschadigd. In deze prachtige kleur een subtiele en extra stijlvolle verschijning. Op de foto's ziet u onder de sierlijsten op de dorpels wat uitgelopen vet, dit is geen roest.

Interieur

Een ware tijdmachine, zo zou het interieur omschreven kunnen worden. Immers op deze stof zat veertig jaar lang een slanke Italiaan die de stof, mede door beperkt gebruik, in deze uitmuntende staat. Het stuur werd al in 1974 vastgehouden op weg naar 'Il Lavoro' of Spiaggia. Alles in het interieur is origineel en eenvoudig weg mooi.

Interieur Lancia Fulvia Coupe 1.3S '74

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurig droge motorruimte, ook hier geen roest. De bijzondere V motor ver voorin brengt zo'n 90pk naar de voorwielen. Hieraan gekoppeld een ZF vijfbak. De motor loopt uitstekend rond, rookt niet en heeft een goede oliedruk. In de kofferruimte een originele rubbermat op de vloer waaronder het eveneens originele isolatie- en dempingsmateriaal. Hier een volwaardig reservewiel, krik en boordgereedschap. De velgen zijn onbeschadigd en voorzien van banden met ruim voldoende profiel.

Motor Lancia Fulvia Coupe 1.3S '74

Service geschiedenis

Gekocht waar je zo'n auto moet kopen wanneer je kans wilt maken een origineel en onverprutst exemplaar te vinden, in Zuid Italië. Koop nu niet direct een ticket want ze zijn in deze staat ook daar inmiddels echt zeer zeldzaam. We kochten een donkerblauwe Flavia van de enthousiaste kenner/verzamelaar en ontdekte toen deze Fulvia. Na een lange lunch 'mochten' we ook deze Bella Macchina kopen. Zo staat ze nu in Warmond. Voor wie de best rijdende Fulvia Coupe uit de serie wil zonder de minder fraaie uiterlijkheden van de derde serie een uitgelezen kans. Of voor wie een Fulvia wil in originele staat én een schitterende kleurstelling. Wordt geleverd inclusief Nederlands kenteken in 'oud blauw' met nieuwe APK en onderhoudsbeurt.