Lancia Fulvia Sport Zagato 1600HF '72

Te koop: Lancia Fulvia Sport Zagato 1600HF '72

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Lancia Fulvia Sport Zagato 1600HF '72

Deze auto doorsturen

Betreft Lancia Fulvia Sport Zagato 1600HF '72
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 46.194   Vermogen 119 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 1584 cc
Kleur exterieur Zilvergrijs metallic   Motor configuratie 4 cylinder
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching motor
Bekleding Skai   Velgen 14 inch Cromodora lichtmet.
0 - 100 km/u 5,7 sec   Banden CEAT
Topsnelheid 190 km/u   Productieaantallen 800
Chassisnummer 818750001029   Overig Origineel en zeldzaam.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Al mijn gehele 'autoleven' lang is er iets wat mij blijft aantrekken in de Fulvia Zagato. Misschien omdat ze als niet door zomaar iedereen gewaardeerd model de underdog is, of zijn het die scherpe zo kenmerkende Zagato lijnen die blijven boeien? Een mooie en slimme vrouw met karakter is toch aantrekkelijker dan een bimbo met perfecte lijnen. Feit is dat er nauwelijks vergelijkbare auto's zijn en al helemaal niet van dit technische ontwerp-niveau. Om de motor zo plat mogelijk te houden werd een V4 motor ontwikkeld met een blokhoek van maar elf graden waardoor deze zeer laag in de auto gemonteerd kon worden. Verder waren er vooruitstrevende zaken als voorwielaandrijving, rondom schijfremmen, een subframe, vijfbak met sportschakeling en als enige Fulvia uit de serie elektrische ramen. Motorkap en deuren zijn van aluminium. De bij Zagato gebouwde auto, getekend door Ercole Spada, was dermate kostbaar dat er slechts 800 exemplaren verkocht werden. Ondanks internationale race successen, vooral in endurance races, en de snelste voorwiel aangedreven auto in die tijd te zijn. De prestaties en zeldzaamheid maken de Fulvia Sport Zagato met 1600HF motor een van de meest bijzondere Lancia's. Het hier aangeboden exemplaar kwam twee jaar terug vanuit Italië naar Nederland en is nog zeldzaam origineel. De carrosserie heeft voor een groot deel de eerste laklaag nog. Het interieur, motor- en kofferruimte ademen allen de sfeer van originaliteit. Mooi oud geworden met een bescheiden patina. Echt geweldig rijdend overigens!

Uitrusting

Opties waren er nauwelijks in die tijd. De fraaie 1600HF stoelen, oliedruk meter in het dashboard, lichtmetalen Cromodora velgen en elektrische ramen waren standaard voorbehouden aan de Zagato Sport 1600.

Exterieur

Schitterend origineel plaatwerk. Grotendeels eerste lak. Schadevrij verleden. Perfecte passingen. Mooi strak plaatwerk zonder roest of corrosie. Alle trim en badges origineel en netjes. Lichte en sfeervolle patina rondom. Geen echte beschadigingen. Zoals wij dat noemen, 'mooi oud geworden' en niet zojuist (over) gerestaureerd. Origineel glas rondom. Bumpers onbeschadigd en mooi recht op de auto. Vooral in deze kleurstelling una bella macchina.

Interieur

Het interieur is volledig origineel en zonder noemenswaardige gebruikssporen. Weinig en zorgvuldig gebruikt dus. Het dashboard van echt hout is volledig intact en mooi glanzend. Ook bovenop geen hittesporen. De speciaal voor dit type auto ontworpen stoelen zijn origineel en onbeschadigd. Mooie hoofdsteunen. De vloerbekleding is mooi en gaaf. Alle schakelaars, hendels en stuur zijn onbeschadigd en werken correct. Ook de elektrisch bedienbare ventilatie van de kofferklep werkt zoals het hoort.

Interieur Lancia Fulvia Sport Zagato 1600HF '72

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de motorruimte treft u de originele 119pk sterke 1,6ltr. V4 motor aan met dubbele Solex carburateurs. Fabrieksplaatje met chassisnummer correct aanwezig. Alles mooi schoon, droog en niet 'versleuteld'. De kofferruimte heeft de originele en onbeschadigde bekleding nog. Een volwaardig Cromodora reservewiel hier aanwezig. Ook de originele krik en gereedschap hier. De vier lichtmetalen velgen zijn als nieuw. Zeer goede banden hier omheen.

Motor Lancia Fulvia Sport Zagato 1600HF '72

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1972 door een Lancia 'concessionaria' in de buurt van Bologna. Een relatief droge landklimaat omgeving waar de omstandigheden maken dat een dergelijke carrosserie hard en origineel blijft. Door de jaren heen door drie Lancia fans verzorgd en onderhouden door de specialist. In 2012 naar Nederland gekomen. RDW gekeurd en voorzien van NL kenteken in 'oud blauw'. Wordt afgeleverd met nieuwe APK en onderhoudsbeurt.