Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '80 80900km 'concoursconditie' €36.950,-

Te koop: Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '80 80900km 'concoursconditie' €36.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '80 80900km 'concoursconditie' €36.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '80 80900km 'concoursconditie' €36.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 80.900   Vermogen 280 pk
Bouwjaar 1980   Cilinderinhoud 4930 cc
Kleur exterieur Azzuro Metallizzato   Motor configuratie V8 met vier dubbele Webers
Kleur interieur Tabacco   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch Campagnolo
0 - 100 km/u 8,2 sec   Banden Michelin XWX
Topsnelheid 230 km/u   Productieaantallen 2155
Chassisnummer ZAM33049A000138   Overig Concours conditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Eind jaren zeventig was het Citroën pijnlijk duidelijk geworden dat Italianen onder Franse leiding zich voelde als de koksmaat van Gordon Ramsey. Notabene een Argentijn met een goed gevoel voor wat de verwende automobilist met stijl zich in die tijd wenste lukte het vervolgens wel om alle neuzen in Modena en Milaan dezelfde kant op te krijgen. DeTomaso gaf Giorgetto Giugiaro van Italdesign opdracht een achterwiel aangedreven sedan te ontwikkelen met een traditionele forse V8 in het vooronder. DeTomaso had niet de beschikking over een modern marketingapparaat of Maurice de Hond om te informeren bij het grote publiek welke auto-behoefte men had. Hij vertrouwde op zijn gevoel en kreeg gelijk nadat bleek dat de Quattroporte III de dan toe meest succesvolle auto voor Maserati zou zijn. Naar hedendaagse maatstaven werden er 'slechts' 2155 exemplaren gebouwd, voor Maserati was de auto in die tijd een zeer groot succes. Zelfs de Italiaanse president Pertini, Luciano Pavarotti, Malcolm Forbes en de koningen van Marokko en Jordanië namen plaats op het prachtige leer wat zo lustig op de stoelen en achterbank werd aangebracht. Waarschijnlijk bestelde deze celebrities, met de bedoeling het hun chauffeurs gemakkelijk te maken, de voor het eerst in een Maserati leverbare automatische versnellingsbak. Met het ruim voorhanden zijnde koppel van de krachtige V8 een zeer goede combinatie die de auto comfortabel én snel maakt. De Quattroporte III was in die tijd de snelste sedan ter wereld. Ook nu maakt de Quattroporte III niet alleen indruk door haar grootse verschijning, de rijprestaties zijn navenant. Wat een indrukwekkend koppel, motorgeluid en majestueuze rijervaring biedt deze strak gespierde Italiaan. Ja groot is ze, en toch ook weer uitermate elegant. Nu nog zeer betaalbaar.

Uitrusting

Standaard had een Quattroporte uiteraard airconditioning, stuurbekrachtiging, vier elektrische ramen en centrale deurvergrendeling. Er was in beginsel slechts één interieurkleur leverbaar, het hier getoonde donkerbruine leer gecombineerd met echt wortelnotenhout. De stoelen zijn volledig elektrisch verstelbaar. Ook achterin is een regelbare airco uitstroom.

Exterieur

Droge stalling in een landklimaat omgeving zijn de ideale voorwaarden tot het vinden van een harde roestvrije carrosserie. Dit zeer goed geconserveerde exemplaar heeft origineel plaatwerk waaraan nooit gelast of geplamuurd is. Altijd schadevrij gebleven. De Azzuro Metallic lak is grotendeels nog de eerste laklaag. De roestvrij stalen bumpers zijn mooi recht en schadevrij. Al het glaswerk is origineel en onbeschadigd. De gehele auto ademt een maximale sfeer van originaliteit uit.

Interieur

Het interieur behoeft nauwelijks meer beschrijving dan de kwalificatie 'als nieuw'. Soepel en zacht leer wat volledig onbeschadigd is. Overal mooi strak op de stoelen, achterbank, deurpanelen en het dashboard. Alle schakelaars, hendels en knoppen zijn fris en onbeschadigd. Functioneren allen goed. Er is niet gerookt in de auto. Donkerbruine veloursbekleding op de vloer en dorpels eveneens onbeschadigd. De herkenbare Maserati Quattroporte geur ruikt u bij het instappen direct. Heerlijk!

Interieur Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '80 80900km 'concoursconditie' €36.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de geheel originele motorruimte de fraai geconstrueerde Maserati 4.9ltr. V8 met vier bovenliggende nokkenassen die 280pk levert. Deze motor heeft een zeer goede reputatie en treft u bijvoorbeeld ook in de Ghibli, Indy en Mexico. Start direct en loopt mooi rond. Alle fabrieksplaatjes duidelijk afleesbaar nog aanwezig. De kofferruimte is schoon en heeft de originele donkerbruine veloursbekleding nog. In de enorme kofferruimte is gemakkelijk plaats voor twee volwassenen… De originele Campagnolo velgen zijn zo goed als onbeschadigd en voorzien van de correcte Michelin XWX banden.

Motor Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '80 80900km 'concoursconditie' €36.950,-

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1980 door de Italiaanse Maserati dealer Ferasin in Vicenza. De auto had slechts twee eigenaren en die zorgde zichtbaar goed voor deze Quattroporte. Bijzonder is dat alle originele papieren, onderhoudsboekje en instructieboekje nog aanwezig zijn. Ook zijn er rekeningen van onderhoud. Het onderhoud werd altijd door Maserati dealers of specialisten uitgevoerd. Deze schade- en roestvrije Quattroporte is in een unieke verzamelwaardige conditie. Uiteraard is ze ook zeer geschikt voor dagelijks of regelmatig gebruik. Beloof ons dan dat u goed voor haar blijft zorgen, ons klimaat is minder vriendelijk dan het Italiaanse wat altijd zeer mild voor haar is geweest.