Mercedes Benz 220SE Ponton Cabriolet '60

Te koop: Mercedes Benz 220SE Ponton Cabriolet '60

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Mercedes Benz 220SE Ponton Cabriolet '60

Deze auto doorsturen

Betreft Mercedes Benz 220SE Ponton Cabriolet '60
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 19.223   Vermogen 115 pk
Bouwjaar 1960   Cilinderinhoud 2195 cc
Kleur exterieur Beige   Motor configuratie 6 cylinder met Bosch injectie
Kleur interieur Tabacco   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 13 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 15 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 160 km/u   Productieaantallen 1112
Chassisnummer 12803010003290   Overig Ongelaste originele carrosserie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Mercedes' eerste naoorlogse ontwerp waarbij geen losse op zichzelf staande voorschermen werden gebruikt doch een zelfdragende carrosserie waarbij de voorschermen met elkaar verbonden waren. Hierdoor kreeg de W128 serie de bijnaam 'Ponton'. Mercedes trachtte midden jaren vijftig weer een serieus marktaandeel in het opkrabbelende luxesegment te verwerven. Vooruitstrevende techniek, hoogwaardige bouwkwaliteit en luxe waren troeven die men stevig in handen had. Ook nu verbazen de rijeigenschappen een ieder die voor het eerst met een auto uit deze serie rijdt. Vooral de meest luxe en sterkst gemotoriseerde 220SE blinkt dankzij de 120pk sterke zescylinder motor en onafhankelijke wielophanging uit in comfort en weggedrag. In die tijd stond de S achter de typeaanduiding nog voor meest luxe uitvoering, later zou men deze de befaamde S-klasse noemen. De E staat hier voor Einspritz, de mechanische injectie van Bosch. Luxe betekend ook gewicht dus een flinke motor kon de SE Cabriolet goed gebruiken. Visueel al een genot deze 220SE Cabriolet. Bijzonder fraaie kleurstelling, een sfeervol interieur dankzij het weelderige gebruik van leer, velours en hoogglans wortelnotenhout en rondom chroom wat bij elkaar al meer kost dan een nieuwe Smart. Het hier aangeboden exemplaar werd gebouwd in 1960 en verscheept naar het zonnige Californië, een garantie voor een harde en roestvrije carrosserie. In 2004 kocht een Deense verzamelaar de auto en liet haar naar Europa verschepen. Dankzij het langdurige verblijf in Californië, daarna in een droge en warme garage in Denemarken, is de auto zeer goed geconserveerd en roestvrij gebleven. Mooie 'rijke' uitstraling, zo typerend voor een grote vierzits cabriolet van Mercedes in die tijd. Prachtige smaakvolle en harmonieuze kleurstelling. Een Sonder-auto!

Uitrusting

Rijk voorzien van origineel MB leer, wortelnotenhout op de dashboard en deurpanelen. Velours matten. In die tijd ontbrak het aan uitgebreide optielijsten. Wel is er een originele radio aanwezig.

Exterieur

De originele, niet gerestaureerde carrosserie is als bijna vanzelfsprekend nieuw gespoten. Vakwerk. De auto is geheel roestvrij, hard en gaaf. Nooit aan gelast. Mooi strak en de passingen zijn allen correct. Rustig sluitende deuren. Het chroomwerk lijkt wel nieuw en is geheel onbeschadigd. Het cabriodak is een aantal jaren terug vernieuwd. Achterruit nog mooi transparant. Deze 220SE Cabriolet heeft als geheel een prachtige uitstraling.

Interieur

Het interieur heeft een aantal jaren terug een lichte restauratie ondergaan. Het leer werd gereconditioneerd, het wortelnotenhout nieuw gelakt en de vloermatten vervangen. Het witte stuurwiel is origineel en onbeschadigd, alle schakelaars en hendels keurig schoon en werkend. De steun en vorm van de stoelen is als nieuw, het leer zonder gebruikssporen. Een bijzonder fraai en sfeervol interieur met echte natuurlijke en ambachtelijk verwerkte materialen. Zie de duidelijke foto's.

Interieur Mercedes Benz 220SE Ponton Cabriolet '60

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte is nog in de originele 'onaangeraakte' conditie. 'Matching' motor met mechanische injectie van Bosch. In 2005 werd de motor door een expert gereviseerd ten bedrage van €18.000,-, factuur aanwezig. Vanzelfsprekend loopt de motor nu perfect rond en presteert ze als nieuw. Typeplaatje met chassisnummer origineel aanwezig en nooit los geweest. De kofferruimte is bekleed met origineel tapijt, de ruimte is origineel en roestvrij. Volwaardig reservewiel aanwezig. De 13 inch stalen velgen hebben mooie MB wieldoppen en zijn voorzien van banden die we in overleg naar keuze vervangen.

Motor Mercedes Benz 220SE Ponton Cabriolet '60

Service geschiedenis

In 1960 werd deze 220SE Cabriolet nieuw verkocht in het zonnige en droge Californië. Bijna altijd een garantie voor een harde, originele carrosserie en bodem. Techniek kan men vernieuwen of reviseren, plaatwerk moet origineel zijn. Een Premium auto als deze Ponton Cabriolet werd gezien de forse nieuwprijs meestal met veel zorg omringd. Tot 2004 werd ze dan ook droog gestald in Californië waardoor ze in zeer goede staat naar Europa kwam. Documenten van de invoer/registratie en facturen van bijvoorbeeld de motorrevisie zijn aanwezig. Er werden slechts 1112 exemplaren gebouwd van deze fraaie Mercedes. In een markt waarin juist Mercedes Benz zich positief ontwikkeld een zeer goede investering te noemen.