Mercedes Benz 280SL Roadster Automaat '72

Te koop: Mercedes Benz 280SL Roadster Automaat '72

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Mercedes Benz 280SL Roadster Automaat '72

Deze auto doorsturen

Betreft Mercedes Benz 280SL Roadster Automaat '72
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 64.397   Vermogen 170 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 2798 cc
Kleur exterieur Dark Green   Motor configuratie 6 cylinder lijn met injectie
Kleur interieur Tabacco   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 15 inch staal met verchroomde wieldop
0 - 100 km/u 10,5 sec   Banden Good Year
Topsnelheid 200 km/u   Productieaantallen 23885
Chassisnummer 11304412008953   Overig Nieuwe cabrioletkap.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Niet voor niets is de W113 SL-serie één van de meest gezochte cabriolets van Mercedes Benz. Het prachtige klassieke ontwerp voldoet dankzij het rijke gebruik van chroomdelen volledig aan het beeld wat men bij een klassieker uit de jaren zestig heeft. En dan ook nog geweldig rijdt. De autopers schreef destijds dat de auto reed als op rails. In tegenstelling tot de voorgaande 190SL modellen kreeg de W113 een krachtige zescilinder motor mee die in de laatste 280 versie zelfs 170pk leverde. Comfortabel en soepel rijdt een 280SL u naar Zuid Europa, met de betrouwbaarheid waar Mercedes haar status aan ontleend. Mits goed onderhouden uiteraard. Het interieur is ruim en biedt ook grotere inzittenden voldoende beenruimte. In het hier aangeboden exemplaar zijn er ook hoofdsteunen. Deze 280SL mag terecht een bijzonder exemplaar genoemd worden. In tegenstelling tot veel op de markt zijnde SL's betreft het hier een origineel Europees geleverd exemplaar in een bovengemiddelde conditie. Uiterlijk mist deze SL een aantal minder geliefde zaken, de koplampen zijn bijvoorbeeld conform het originele ontwerp van Paul Bracq. Meest belangrijke is toch wel de Europese eindoverbrenging van het differentieel. Hierdoor maakt de auto op hogere snelheid aanzienlijk minder toeren dan de USA uitvoering. Comfort verhogend dus. Bovendien is het dan ook nog de soepel opschakelende automaat versie. De hier aangeboden 280SL kwam al in 1997 naar Nederland en kende hier slechts één eigenaar. Deze bespaarde in het geheel niet op het onderhoud getuige de aanwezige rekeningen. Als gevolg van het zorgvuldige onderhoud, onder andere de motor werd gereviseerd, rijdt de auto fantastisch. Zie op de foto's hoe de motorruimte zich presenteert.
In ons beheer werd de auto zeer vakkundig nieuw gespoten in de originele kleur. Louter om cosmetische redenen, roest heeft deze SL nooit gehad. Ook de te oud geworden cabrioletkap lieten wij door een specialist vernieuwen. De auto is dus zeer goed onderhouden en cosmetisch verwend, in de basis bleef ze origineel en hoefde ze nooit gerestaureerd te worden. Dat is een belangrijke toegevoegde waarde bij een echte klassieker. Zie bijvoorbeeld de conditie van het geheel originele interieur, de auto is zichtbaar weinig gebruikt. Kortom een SL voor wie zorgeloos wil rijden en genieten wil van een compromisloos uiterlijk.
Er is een flinke stapel rekeningen voorhanden. De auto wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, windscherm, garantie en onderhoudsbeurt. Gezien de nog steeds toenemende vraag naar gezonde en mooie SL's een goede investering ook.