Peugeot 504 Coupe 1e serie '72

Te koop: Peugeot 504 Coupe 1e serie '72

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Peugeot 504 Coupe 1e serie '72

Deze auto doorsturen

Betreft Peugeot 504 Coupe 1e serie '72
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 102.828   Vermogen 106 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 1971 cc
Kleur exterieur Bleu Vert Métallisé   Motor configuratie 4 cylinder lijn met injectie
Kleur interieur Turquoise velours   Motor nummer Matching
Bekleding Velours   Velgen 14 inch FRS lichtmetaal
0 - 100 km/u 10,7 sec   Banden Marum
Topsnelheid 179 km/u   Productieaantallen 14583
Chassisnummer 1423722   Overig Mooi gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Meer dan drie miljoen Peugeot 504's werden er over een periode van 38 jaar gebouwd. Met dat aantal in het achterhoofd mogen we de productie van de 504 Coupe (14500 ex.) zeer gering noemen. Bedenk daarbij dat ze niet de meest roestbestendige auto's zijn (welke auto uit die tijd was dat wel?) en er daardoor naar schatting nog slechts enkele duizenden gezonde exemplaren wereldwijd rondrijden. Het straatbeeld zou toch wel zeer aangenaam verblijd worden wanneer het er flink meer waren geweest. Immers wie brengt er tegenwoordig nog een auto uit met zo'n prachtige uitstraling, Franse klasse geholpen door het Italiaanse design raffinement van PininFarina. Wat een schoonheid. Ze werden overigens niet allen getekend door PininFarina, ze werden er ook gebouwd. En met een Italiaanse fabrikant die kleine series auto's bouwt kan je nog wel eens geconfronteerd worden met een creatieve magazijnmeester. Sommige knopjes en ventilatiedelen bijvoorbeeld vindt u ook terug in de producten van een zekere Ferrari… De bedieningsknop van versies met airco is dezelfde als die van de Ferrari Daytona. Knopje alleen al is dus een 504 Coupe waard. Even serieus, deze 504 Coupe vond ik in een verwarmde garage in midden Italië. Een gerestaureerde auto zonder een spat roest. De tand des tijds had echter cosmetisch zijn tol geëist dus werd ze nieuw gespoten en bekleed. Ook de techniek kreeg een up-date en zodoende stond er eind 2004 weer een prachtige en goed rijdende 504 Coupe bij een liefhebber van veel moois op wielen in de garage. De auto moest, na 11 jaar in zijn bezit te zijn geweest, echter plaats maken in verband met vervelende zakelijke ontwikkelingen bij de eigenaar en toen kwam er een enthousiaste Hollander langs. Je verliefdheid moet je dan niet teveel laten blijken. De auto werd mij gegund en het geld was hartelijk welkom. Zodoende staat ze nu te koop in Warmond. Hoewel een van mijn favorieten, die wil je dan zelf gaan rijden, is dat gezien mijn brede belangstelling voor auto's niet verstandig. De schoorsteen moet roken dus is ze te koop. Redelijk geprijsd en in zeer fraaie conditie. Schitterende kleurcombi, hoewel dat natuurlijk een persoonlijke smaakkwestie is. U bent welkom. Koffie heb ik, neemt u croissants mee?

Uitrusting

Bescheiden auto, bescheiden optielijst. Fraaie veloursbekleding, lichtmetalen velgen, elektrische ramen en een tijdcorrectie radio, dat dan wel.

Exterieur

Prachtig strak, gaaf en roestvrij plaatwerk. Nieuw gespoten in 2003 op een harde carrosserie. Nog steeds zeer mooi in de lak. Geen gebruikssporen of beschadigingen. Mooi diepe glans in de lak. Ook het chroom is van hoge kwaliteit en heeft een mooi glans. De bumpers staan mooi recht op de carrosserie. Het glaswerk is origineel. Een bijzonder fraai geheel. Geen 100.000 euro restauratie, dat heeft alleen zin bij die Daytona. Wel zichtbaar goed en met liefde uitgevoerd.

Interieur

Zeer fraai nieuw beklede stoelen. Turquoise velours wat nog steeds als nieuw is. Ook de vloermatten zijn nieuw. De deurpanelen, dashboard, stuur en hemelbekleding zijn origineel en onbeschadigd. Ook het stuur, schakelaars, hendels en klokken zijn onbeschadigd en werken zoals het hoort. Een zeer sfeervolle auto om in plaats te nemen.

Interieur Peugeot 504 Coupe 1e serie '72

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele 4 cylinder injectiemotor treft u in de schone motorruimte. Ook hier geen roest of olie- en vuilresten. Geen sporen van gebruik in een winterse of vochtige omgeving. Mooi droog. De gehele techniek ademt de sfeer van originaliteit. De kofferruimte is keurig origineel, nieuwe bekleding op de vloer. De vier lichtmetalen velgen hebben lichte gebruikssporen.

Motor Peugeot 504 Coupe 1e serie '72

Service geschiedenis

Nieuw verkocht door een Italiaanse Peugeot dealer, die bestaan ja. Slechts drie eigenaren gehad. In 2003/04 gerestaureerd op basis van een gezonde auto. Afkomstig van een liefhebber/verzamelaar die om zakelijke redenen moest verkopen. Een goede gelegenheid om een fraai exemplaar uit de meest geliefde eerste serie 504 coupe's te verkrijgen. Een relatief zeldzame auto die pas recent 'ontdekt' werd door een breder publiek, daarom een van de klassiekers ook met potentieel in de investeringszin. Daar komt uw liefde niet uit voort, toch leuk.