Porsche 356 B Coupe '62

Te koop: Porsche 356 B Coupe '62

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 356 B Coupe '62

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 356 B Coupe '62
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 12.378   Vermogen 60 pk
Bouwjaar 1962   Cilinderinhoud 1598 cc
Kleur exterieur Condor Yellow   Motor configuratie 4 cylinder met carburateurs
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 606715
Bekleding Leer   Velgen 15 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11,8 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 163 km/u   Productieaantallen 18320
Chassisnummer 117392   Overig Uitstekend onderhouden.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Slechts weinig automodellen uit de groeiperiode na de tweede wereldoorlog kunnen op zoveel sympathie rekenen als de iconische Porsche 356. Iedere rit met deze auto is vanwege 'de vele duimen omhoog' alleen daarom al een belevenis. De 356 B T5 was het laatste model met de enkele grill in de motorkap terwijl het de technisch sterk verbeterde opvolger was van de voorgaande A serie. De B versie met enkele grill is de zeldzaamste uit de serie. Deze 356 B zag in 1962 het levenslicht in de fabriekshal van Reutter die Porsche, samen met Karmann, had ingeschakeld om aan de relatief hoge vraag te kunnen voldoen. De motor- en versnellingsbak montage alsmede de afbouw werden bij Porsche zelf uitgevoerd. Er werden vervolgens veel 356's naar Amerika geëxporteerd, het hier aangeboden exemplaar stak eveneens de oceaan over. Ze werd nieuw verkocht in het droge Californië waar het plaatwerk mooi geconserveerd bleef. In 1992 kwam de auto naar Nederland alwaar ze jaren later werd gerestaureerd en gereviseerd. In 2015 werd de auto in opdracht van een onzer klanten nieuw gespoten en werd de gehele techniek weer doorlopen en waar nodig aangepakt. Alle rekeningen van dit werk zijn uiteraard voorhanden. Ze rijdt geweldig,dankzij het lage wagengewicht ook nog indrukwekkend snel en soepel. De auto heeft als geheel een prachtige uitstraling. De Porsche 356 is een icoon met een uit eenvoud voortkomende unieke sfeer en romantiek die geen andere klassieker zo sterk biedt.

Uitrusting

In die tijd maakte autofabrikanten nog geen 'misbruik' van oneindig lange optielijsten. De radio en verchroomde wieldoppen zijn dan nog wel het vermelden waard.

Exterieur

In de originele kleur werd de auto in 2015 vakkundig nieuw gespoten. De auto is als gevolg van beperkt gebruik bij mooi weer nog steeds vrij van beschadigingen of gebruikssporen. Carrosserie en bodem zijn roestvrij. De meeste rubbers werden bij de laatste werkzaamheden vernieuwd. Het chroom op de auto heeft een mooi diepe glans en is onbeschadigd.

Interieur

Echt terug in de tijd neemt deze 356 u direct na het instappen. Eenvoud maakt macht is het gezegde, het gaat hier geheel op. Drie prachtige klokken die u alles zeggen over het wel en wee van de auto. Een groot houten stuurwiel wat origineel bij de auto hoort dus al in 1962 door een welvarende Amerikaan in de hand werd gehouden. Alles in het interieur is mooi, onbeschadigd en biedt een fraai originele aanblik.

Interieur Porsche 356 B Coupe '62

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Deze 356 heeft een 60pk sterke motor achterin die in uitstekende conditie is. In 2015 nog uitgebreid geserviced en technisch up-to-date gemaakt. Rondom de motor is alles mooi schoon en het correcte isolatiemateriaal aanwezig. In de kofferruimte is eveneens alles zuiver en roestvrij. Er is een volwaardig reservewiel. De velgen zijn origineel met verchroomde doppen en de banden zo goed als nieuw.

Motor Porsche 356 B Coupe '62

Service geschiedenis

In haar lange leven onderging deze 356 uiteraard enkele cosmetische restauraties. Dankzij de Californische herkomst is nog veel van het plaatwerk en bodem origineel. In 2015 werd de auto eerst grondig op roest geïnspecteerd waarna op een harde carrosserie een nieuwe laklaag werd aangebracht. Dit is mooi spuitwerk. De auto is nooit noodzakelijkerwijs geheel uit elkaar geweest en nieuw opgebouwd. Het is een geconserveerde 356 die optisch goed werd bijgehouden, de div. eigenaren hebben hier altijd met verstand in geïnvesteerd. Uit de prijsstelling kunt u opmaken dat u met deze 356 geen concours gaat winnen, gezond, mooi en goed rijdend is ze wel. Technisch is de auto goed bij, o.a. het remsysteem en carburateurs werden recent compleet gereviseerd. Ook werd een onderhoudsbeurt uitgevoerd en de APK vernieuwd. Voor wie ook rijdend veel plezier wil beleven aan zijn of haar 356 een aantrekkelijke mogelijkheid en verantwoorde investering.