Porsche 356 C Cabriolet '65 €119.950,-

Te koop: Porsche 356 C Cabriolet '65 €119.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 356 C Cabriolet '65 €119.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 356 C Cabriolet '65 €119.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 20.888   Vermogen 75 pk
Bouwjaar 1965   Cilinderinhoud 1582 cc
Kleur exterieur Zilvergrijs metallic   Motor configuratie 4 cylinder met carburateurs
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 085668
Bekleding Leer   Velgen 15 inch staal met verchroomde wieldop
0 - 100 km/u 13,5 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 172 km/u   Productieaantallen 1745
Chassisnummer 161855   Overig Gereviseerde motor.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De iconische Porsche 356 in de C versie met 75pk motor en schijfremmen is in de cabrio variant één van de meest gezochte klassiekers van het wereldberoemde merk. Een 'eyecatcher' die een ieder, ook niet autoliefhebber, weet te ontroeren. In 1965 werd deze cabriolet nieuw afgeleverd door de fa. Hahn in Stuttgart. In de jaren tachtig werd ze verkocht naar het zonnige en droge Californië en kwam ze in 1987 in bezit van de Amerikaanse acteur Tom Skerritt, voor het grote publiek bekend uit M.A.S.H. en Top Gun, de inspiratie tot koop deed hij op tijdens de opnames van die film waarin ook een 356 te zien is. Tot 1995 bleef de auto in het bezit van zijn inmiddels ex-vrouw waarna de Porsche naar Nederland kwam. Onderhoudsfacturen met de naam van Skerritt erop zijn bij de auto aanwezig. En dat is niet het enige wat bijzondere gegeven uit het dossier wat bij de auto aanwezig is. Zo is er bijvoorbeeld een kopie van de wagenkaart met de aflevergegevens, een chronologisch overzicht van eigenaren, facturen uit Amerika het gehele in Nederland uitgevoerde onderhoudsverleden. Niet onbelangrijk want voor wie ook echt wil rijden met zijn of haar 356 is dit een uitermate geschikte auto. Er is bijzonder veel geïnvesteerd in de technische staat van de auto. Zo werd door Porsche Service Kraan de motor volledig gereviseerd, het elektrische systeem omgebouwd naar 12 volt, de benzinetank vernieuwd, de koppeling vernieuwd, remmen gereviseerd en meer om de auto technisch in topconditie te houden. In 2004 is ook de cabriokap vervangen. Er zijn onderhoudsfacturen tot 2016 waardoor geconcludeerd mag worden dat u met deze 356 C Cabriolet zorgeloos op reis kan.

Uitrusting

Opties kende men in die tijd niet of nauwelijks. De auto is voorzien van een houten Nardi stuur, een correcte afdekhoes voor het windscherm en een originele radio.

Exterieur

De zo typerende 356 vorm komt fraai tot haar recht in het zilvergrijs metallic waarin deze 356 is gespoten. Nieuw werd de auto uitgeleverd in Signal Rot, dit vindt u alleen op het kleurplaatje als nummer 6407 terug. Carrosserie en bodem zijn roestvrij. Deuren, motor- en kofferklep sluiten mooi symmetrisch. Alle rubbers zijn in goede staat, niet uitgedroogd. Ook het chroomwerk is mooi glanzend en onbeschadigd. De zwarte cabriokap is zo goed als nieuw, de achterruit nog mooi transparant. De auto heeft als geheel een prachtige uitstraling.

Interieur

Bijzonder aan deze 356 is dat het interieur nog in de originele staat is. Voorzien van lichte patina maakt het van de auto een tijdmachine die u ogenblikkelijk terugvoert naar 1965. De stoelen hebben de originele vorm nog en bieden perfecte steun, ook voor langere reizen. Op de vloer en dorpels nog de originele bekleding. Het dashboard en stuurwiel zijn eveneens foutloos. Er is zelfs een originele radio.

Interieur Porsche 356 C Cabriolet '65 €119.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In 2004 werd de motor gereviseerd waarna er slechts 10.000km mee is gereden. Deze revisie, waarbij bepaalde delen zelfs naar een specialist in Duitsland werden gestuurd, is volledig gedocumenteerd. De motor is ook optisch 'als nieuw'. De auto rijdt zeer goed, soepel en desgewenst snel. De motor rookt uiteraard niet en is ook aan de onderzijde droog. Ook de originele fabrieksstickers werden weer overal aangebracht. In de kofferruimte voor is alles mooi schoon en hier valt de nieuwe benzinetank op. Oude tanken vervuilen de carburateurs vaak, hier is dat uitgesloten. Ook de 12 volt accu is hier goed zichtbaar. Het volwaardige reservewiel is als nieuw. Originele krik eveneens aanwezig. De Pirelli banden zijn zo goed als nieuw.

Motor Porsche 356 C Cabriolet '65 €119.950,-

Service geschiedenis

Zelden is een 356, inmiddels meer dan vijftig jaar oud, zo goed gedocumenteerd en onderhouden als hier het geval is. Vaak treft men optisch fraaie auto's die louter dat doel dienen, gezien worden. Nu is dat met een 356 nooit een probleem geweest. Er zijn nauwelijks mensen die ze niet prachtig vindt. Een 356 die ook praktisch bruikbaar is echter niet altijd vanzelfsprekend. Een concours zal deze C cabriolet niet winnen, u naar Zuid Frankrijk brengen doet ze met groot plezier.