Porsche 911 2.2 T Coupe '70

Te koop: Porsche 911 2.2 T Coupe '70

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 2.2 T Coupe '70

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 2.2 T Coupe '70
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 98.000   Vermogen 125 pk
Bouwjaar 1970   Cilinderinhoud 2165 cc
Kleur exterieur Zwart   Motor configuratie 6 cylinder boxer met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 6102335
Bekleding Leer/skai   Velgen 14 inch Fuchs
0 - 100 km/u 9,5 sec   Banden Vredestein Sprint Classic
Topsnelheid 215 km/u   Productieaantallen 4126
Chassisnummer 9110122996   Overig Mooi!
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 1969 verlengde Porsche de wielbasis van de op dat moment vijf jaar in productie zijnde 911. Het weggedrag verbeterde aanzienlijk, overstuur was minder snel aan de orde. Eind '69 nam ook de cylinderinhoud toe wat het motorvermogen en koppel deed vergroten. De 911 evolueerde en werd uiteraard een steeds beter rijdende auto. Waarbij de 2.2 versie bij veel liefhebbers met rally-ambities populair is omdat de auto aan bijna ieder evenement mag deelnemen en technisch dan de meest door ontwikkelde is. De leeftijdsgrens voor bijvoorbeeld de Tulpenrally is 1971. Een fijne stukje toeren op zondagmiddag is uiteraard ook al een zeer bijzondere beleving. Deze fraaie 911 T Coupe werkt dankzij haar verschijning al sfeerverhogend. De kleurstelling, conditie van het interieur en de div. details zijn een lust voor het oog. De carrosserie van deze 911 is een product van Karmann, onder klassieker liefhebbers is bekend dat hier plaatstaal werd gebruikt wat roestgevoelig is. De herkomst van deze Porsche en de zorg waarmee de auto werd omringd maken dat ze roestvrij is. Mooi strak ook, terwijl de kleur zwart de nadruk legt op slecht spuitwerk is de lakstand van deze 911 zeer mooi. Een zeer fraai geheel voor een redelijke prijs.

Uitrusting

Opties waren in die tijd zeldzaam. De stoelen in deze 911 zijn voorzien van hoofdsteunen en er is getint glas.

Exterieur

In strak lakzwart uitgevoerde carrosserie die mooi strak en roestvrij is. Zo'n tien jaar terug nieuw gelakt en die lak heeft nog een mooie glans. De Karmann carrosserieën hebben vaak last van roest. Dankzij de Italiaanse herkomst van deze 911 kent de auto deze problemen niet. Het chroom is mooi glanzend, het glas onbeschadigd. Tijdcorrecte Durant spiegel. Deze 911 T Coupe heeft een schitterende klassieke en stijlvolle uitstraling.

Interieur

Het interieur is een fraai geheel. De uitgedroogde vloerbekleding is door ons geheel vernieuwd. De bovenzijde van het dashboard is vernieuwd vanwege een scheur veroorzaakt door zonneschijn. De stoelen zijn onbeschadigd, bieden een goede steun en zijn voorzien van hoofdsteunen. Mooi origineel stuurwiel. Nieuwe mattenset op de vloer.

Interieur Porsche 911 2.2 T Coupe '70

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele motor die deze 911 T achterin heeft is, net zoals het lakwerk, zo'n tien jaar terug gereviseerd. Loopt mooi rond en brengt ongeveer 125pk vermogen op de achterwielen. De motorruimte is netjes verzorgd en biedt een originele aanblik. Alles mooi schoon en droog. De kofferruimte is eveneens schoon en ook rond de accu's keurig roestvrij. Hier treft u een volwaardig Fuchs reservewiel aan. De vier Fuchs velgen op de auto zijn nieuw gelakt en voorzien van zeer goede Vredestein Classic Sprint banden.

Motor Porsche 911 2.2 T Coupe '70

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in het Italiaanse Padova in 1970. Twintig jaar van één eigenaar geweest, daarna van de man die het bovengenoemde werk in 2003 en 2004 liet uitvoeren. Al het werk is door een Porsche specialist zeer goed uitgevoerd en de auto is ook door een specialist onderhouden. Wij leveren deze 911 af inclusief nieuw Nederlands kenteken in 'oud blauw', voorzien van nieuwe APK en onderhoudsbeurt.