Porsche 911 2.4T Coupe '73 matching numbers

Te koop: Porsche 911 2.4T Coupe '73 matching numbers

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 2.4T Coupe '73 matching numbers

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 2.4T Coupe '73 matching numbers
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 30.940   Vermogen 140 pk
Bouwjaar 1973   Cilinderinhoud 2341 cc
Kleur exterieur Seeblau   Motor configuratie 6 cylinder boxer met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 6532850
Bekleding Skai/stof   Velgen 15 inch Fuchs
0 - 100 km/u 7,6 sec   Banden Dunlop
Topsnelheid 205 km/u   Productieaantallen 15438
Chassisnummer 9113501634   Overig Zeldzaam mooie carrosserie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Over de waardeontwikkelingen van klassieke Porsche's is de laatste jaren veel gezegd en geschreven. De voortdurend stijgende vraag stuwde in eerste instantie voornamelijk de snelle S en RS versie's in prijs extreem omhoog. Lang bleef de T versie bij deze ontwikkeling achter. Natuurlijk zijn er meer van gebouwd, naar hedendaagse productienormen bijzonder weinig overigens, een 2.4 S echter moest lange tijd meer dan het dubbele van een goede 2.4 T opbrengen. De laatste jaren herkend de liefhebber dat een klassieke 911 met carburatie, zeker met de vergrote motorinhoud, bij regulier gebruik in ons verkeersklimaat een aangenaam rijdende auto is waarvan het vermogen minder toeren-afhankelijk is dan bij de S versies. Ze vragen minder om een coureur achter het stuur, zijn in het verleden niet zo snel 'misbruikt' en zijn in onderhoud en reparatiekosten vriendelijker. Kortom het kon niet uitblijven dat de liefhebber de 911 T zou 'ontdekken'. Uit eigen ervaring kan ik u melden, dat heeft men gedaan. Dat maakt het vinden van een origineel en 'echt' exemplaar bijna dagelijks moeilijker. Verheugd kan ik dan ook melden dat ik er, ondanks het niet geringe prijskaartje, in geslaagd ben een bijzonder fraai exemplaar aan te kunnen kopen. Een 2.4 T uit het laatste bouwjaar met volledig origineel plaatwerk, nooit roest gehad dus ook niet aan gelast. Echt geconserveerd en niet gerestaureerd. Natuurlijk wel onderhouden, technisch up-to-date en cosmetisch 'als nieuw' gemaakt. Dat kan na 41 jaar ook niet anders. Bijzonder; het originele serviceboekje en facturen zijn bij de auto. Deze schitterende 911 is klaar voor regelmatig en ontspannen gebruik. Ze biedt ontzettend veel sfeer en karaktervolle rijbeleving die zo kenmerkend is voor een klassieke 911. Bovendien verdampt er slechts wat benzine, niet uw investering.

Uitrusting

Aan opties werd het bij Porsche in die tijd niet echt verdient. Dit exemplaar heeft hoofdsteunen, een S-spoiler aan de voorzijde en een met leer bekleed stuurwiel. Bijzonder zijn de optionele sportstoelen, de standaard stoelen laten u nog wel eens flink op en neer schuiven terwijl de rijbeleving dankzij deze tevens dieper zittende stoelen aanzienlijk toeneemt.

Exterieur

De harde en schadevrije carrosserie werd enkele jaren terug vakkundig voorzien van een nieuwe laklaag. Originele kleur 329, Seeblau. Alle plaatwerk delen zijn origineel en er is niet aan de auto gelast. Correcte passingen. De bodem is eveneens roestvrij en in originele conditie. De auto is louter om cosmetische redenen gespoten en heeft dientengevolge geen enkele lakwerk beschadiging. Bijna alle chroom delen zijn vernieuwd.

Interieur

Het interieur is grotendeels nieuw bekleed. De vloerbedekking is vernieuwd met origineel materiaal evenals de stoelen. Zeer mooi en naar originele maatstaven uitgevoerd werk. De hemelbekleding is origineel en onbeschadigd. Het stuur is nieuw bekleed met leer. Het interieur heeft geen noemenswaardige gebruikssporen en is een prachtig en origineel uitziend geheel. Alle hendels, schakelaars en klokken zijn fris, onbeschadigd en functioneren foutloos.

Interieur Porsche 911 2.4T Coupe '73 matching numbers

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De keurig verzorgde motorruimte bevat de gereviseerde en originele motor. Alles technisch en optisch in topconditie. Ieder detail keurig zoals het er 41 jaar terug ook uit zag. De kofferruimte is eveneens zeer verzorgd en schoon. Ook in de accubakken geen roest. Hier treft u het originele en volwaardige reservewiel, een gereedschapset en Porsche krik. De bekleding van de kofferruimte is nieuw. De originele (geen replica's) 15 inch Fuchs velgen zijn gerestaureerd en voorzien van nieuwe banden.

Motor Porsche 911 2.4T Coupe '73 matching numbers

Service geschiedenis

Nieuw in Italië verkocht in de omgeving van Rome. Zeer lang van de eerste eigenaar geweest. Na het overlijden van de tweede eigenaar is de auto lang niet gebruikt. De derde eigenaar trof een auto die hij, hoewel goed rijdend, zowel technisch als cosmetisch up-to-date wilde maken. De auto werd nieuw gespoten, grotendeels nieuw bekleed en de motor en versnellingsbak werden (in Duitsland) gereviseerd door een Porsche specialist. Voorzien van nieuw RVS uitlaatsysteem. Rekeningen hiervan zijn bij de auto. Niet lang na het afronden van dit project wilde hij geld vrijmaken om een andere kostbare klassieker aan te kunnen schaffen en was ik tijdig ter plekke.. Wordt geleverd inclusief Nederlands kenteken in 'oud blauw', nieuwe APK en onderhoudsbeurt. Momenteel heeft de auto een Duitse inschrijving.