Porsche 911 2.7 Targa Rijkspolitie '77

Te koop: Porsche 911 2.7 Targa Rijkspolitie '77

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 2.7 Targa Rijkspolitie '77

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 2.7 Targa Rijkspolitie '77
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 150.973   Vermogen 165 pk
Bouwjaar 1977   Cilinderinhoud 2687 cc
Kleur exterieur Wit/oranje   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 6370223
Bekleding Leer   Velgen 15 ATS lichtmetaal
0 - 100 km/u 8,5 sec   Banden Pirelli P600
Topsnelheid 208 km/u   Productieaantallen 25
Chassisnummer 9117311511   Overig Een echte en origineel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Herinnert u zich deze nog? Voor bestuurders van boven de veertig een legendarische verschijning die destijds zomaar in je achteruitkijkspiegel opdook of je vanaf de vluchtstrook waarschuwde voor een naderende file. Gevreesd en toch ook gerespecteerd, de speciale Porsche eenheid van de Rijkspolitie. Met de gedachte zo'n twintig kilometer harder dan het gemiddelde verkeer te rijden, en daarmee te verrassen, begonnen begin jaren de zestig de Duitsers met het veiliger maken van hun Autobahn. Er vielen begin jaren zestig al 1600 verkeersdoden per jaar in Nederland dus dat was hard nodig. De Nederlandse Rijkspolitie vernam het succes van de snelle Porsche's en wilde dat ook. Sinds 1962 versleet de Rijkspolitie wel 500 stuks, totdat het ministerie van Financiën ze te duur vind worden en met de Mercedes 190 verder wil. Van gevreesd en gerespecteerd snelweg diender naar taxichauffeur dachten de, meestal besnorde, mannen destijds. Enig bijkomend voordeel was het, bij gebrek aan een open Targa dak, dat de helmen de kast in konden en de fysio geen overbelaste rechterarmen meer hoefde te herstellen. Het ministerie had natuurlijk nooit kunnen bevroeden dat de auto's van hun witte muizen het tot de status van verzamelwaardig zouden schoppen. Vadertje staat is meestal niet zo handig met ouder materiaal. Zelfs niet eens echt door de Rijkspolitie gebruikte 911 Targa's werden later als politieauto uitgedost. Het hier aangeboden exemplaar echter wist uw vader nog op de bon te slingeren met 180km/u bij het kruispunt Oude Rijn. Het boekje met doorgedrukte kopie ligt nog achterin. Alsmede werkelijk alle bescheiden die een Rijkspolitie Porsche bij zich had. En juist dat maakt deze nummer 47 zo bijzonder. De auto is geheel origineel, roestvrij én is voorzien van alles wat er bij hoort. Een kleine opsomming; helmen, jassen, fakkels, fototoestel, alcoholtesters, lampen, kaarten, blussers, mobilofoon, sirene's, zwaailicht, spiegelei stopbord, werkend stopbord achter, etc. etc. In december 1977 werd de Alex 12-47 door de Algemene Verkeersdienst in Driebergen in gebruik genomen als auto in bijdienst. Dat wil zeggen dat deze auto niet in dagelijkse dienst en met vaste bemanning werd bereden maar werd gebruikt als reserve auto. Het gevolg daarvan is een lagere kilometerstand en een lagere gebruiksintensiteit waardoor er minder slijtage is opgetreden.
In tegenstelling tot de meeste nog rijdende Politie 911’s is deze auto nooit overgespoten geweest in een andere kleur en is het kenteken nooit vervangen geweest door een ander Nederlands kenteken. Voor zover het zich laat aanzien beschikt deze auto grotendeels nog over de originele lak wat het een uitstraling en patin geeft dat past bij de tijd. Hetzelfde geldt voor de originele RVS targa beugel.
De auto is voorzien van originele 15” hackmesser ATS velgen en een 165pk sterke matching 2.7 motor. Het motornummer ligt binnen de range die gebruikelijk was bij de Verkeersdienst. Niet met zekerheid valt te zeggen of het blok origineel in de auto is geleverd maar het nabije motornummer geeft aan dat er hoogstwaarschijnlijk één van de ruilblokken bij de Verkeersdienst is gemonteerd. Een gebruikelijke werkwijze. De motor heeft in 1993 een deelrevisie ondergaan bij een kilometerstand van ca. 100.000. Er is een dossier aanwezig met veel onderhoudshistorie en facturen vanaf begin jaren 90 tot nu.
Er is hier sprake van één van de meest complete en originele exemplaren die thans nog rondrijdt.
Deze Rijkspolitie 911 is uniek in zijn soort en verkeert in uitstekende staat van onderhoud. Het originele lak patin, de originele blauwe platen en de originele uitstraling met originele raamstickers en striping maken deze auto een politieauto met een ziel. Het betreft hier geen glimmende overgespoten en commercieel klaargemaakte auto met de verkeerde details. De vele zeldzame en niet of nauwelijks meer verkrijgbare
accessoires en kleding maken de auto buitengewoon compleet. De auto heeft perfecte passingen en rijdt uitstekend.

Bij deze auto zitten 2 originele afbeeldingen van de auto uit de AVD archieven. Deze zijn ingelijst en op linnen afgedrukt en tonen de auto in actieve dienst met als bestuurder AVD-er Hennie Doppenburg en bijrijder AVD-er Anne Hunze.

Tevens zijn aanwezig het geboortecertificaat, een verklaring van PON dat de auto in 1977 is geleverd aan de Rijkspolitie voor inzet op de Nederlandse snelwegen en een ontheffing van de Politie om met de auto incl. accessoires en zwaailicht te kunnen rijden op de Nederlandse rijkswegen.

Tenslotte wordt de auto geleverd met de volgende 3 boeken:

‘Typisch Alex’ – 50 jaar verkeerspolitie op de autosnelweg. Exclusieve uitgave KLPD

‘Baas van de snelweg’ – Politie Porsches 1962-1992

‘Korps Rijkspolitie 40 jaar’

+ DVD ‘Geen heden zonder verleden’

Uitrusting

Originele Bosch sirenes (werkend)

Originele mistlampen voorzijde

Originele voorspoiler met inhammen sirenes

Originele zwaailicht steun met zwaailicht (werkend)

Originele stopbak achterzijde (werkend)

University speaker met originele beugel op de motorkap (werkend)

Achteruitrijlicht

Mistlicht achter

Rechter buitenspiegel

Originele schakelaars en knoppen interieur.

Kaartleeslampje

Dubbele achteruitkijkspiegels

Teletron M740 mobilofoon met microfoon

Lange antenne in voorscherm

Omroepinstallatie met spreeksleutel (niet origineel maar wel functionerend)

Kokosmatten

Houten targa (opberg) kist

Targadak

Bandenspanningsstickers

Speciale beugel reservewiel met reservewiel

Daarnaast zit deze auto vol met grotendeels originele accessoires zoals:

Houten accessoire opbergkist

2 originele CEAG lampen met lenzen

2 fakkels

2 pakjes RP lucifers

Krijt

Ricoh 500RF camera met instructieboek

Handboeien + riemhouder

Legitimatiemapje

2 sets Dräger CH237 alcoholtesters

Set originele wegenkaarten

2 originele brandblussers

Stopbord (spiegelei met verlichting)

Reddingsklos

EHBO tas

Aktetas (met diverse originele stickers)

2 Rijkspolitie mappen

Reserve kap blauw zwaailicht

2 reserve sirenes Bosch

Gevarendriehoek

Gereedschaptasje

Origineel feitenboekje (latere versie 2001)

Originele RP parkeerschijf

Tenslotte is de volgende kleding en uitrusting aanwezig:

Originele Lange PVC winterjas

Sjaal

Origineel zomertuniek bestaande uit jasje en pet

2 oranje RP/AVD helmen met 1 Halcyon bril

1 Rijkspolitie zomerjas (niet AVD)

Politieholster met riem

Diverse emblemen/ kraagspiegels