Porsche 911 3.2 Carrera Coupe '84 160.000km

Te koop: Porsche 911 3.2 Carrera Coupe '84 160.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 3.2 Carrera Coupe '84 160.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 3.2 Carrera Coupe '84 160.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 160.298   Vermogen 231 pk
Bouwjaar 1984   Cilinderinhoud 3198 cc
Kleur exterieur Sonderfarbe L999 d.groen met.   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Diep donkergroen   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch Fuchs velgen
0 - 100 km/u 6,1 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 245 km/u   Productieaantallen 35670
Chassisnummer WP0ZZZ91ZFS100481   Overig Zeldzame kleurcombinatie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Een bijzondere Porsche 911 3.2 Carrera Coupe. De kenner weet het, de 3.2 Carrera is de best ge-engineerde en geconstrueerde luchtgekoelde 911 voordat het concept geheel op de schop gaat. En dat nieuw niet altijd beter is bewees de 964 met een aantal kinderziektes. Neem dan de 3.2 Carrera, er zijn genoeg exemplaren met meer dan 300.000km op de markt zonder dat de motor gereviseerd werd. De bouwkwaliteit is ongeëvenaard, de beleving van het echte Porsche rijden optimaal. Het vermogen en koppel van de niet geringe 231pk sterke boxermotor vóelt u in de rug als in een kermisattractie en rijden met 120km/u laat u al binnen enkele seconden voelen wat snelheid is. Kom daar maar eens om in een moderne Porsche. 200km/u met twee vingers in uw neus, lijkt leuk echter is al snel gewoon. Niet in een 3.2 Carrera, en dan met het besef dat het echt niet stuk gaat. Ze moet dan wel enigszins verzorgd zijn, getuige de rekeningen die bij dit exemplaar overlegd kunnen worden is daar inderdaad sprake van. Deze Carrera werd op speciaal verzoek, en natuurlijk na een forse bijbetaling, in een zgn. 'Sonderfarbe' gespoten. Bijzonder is dat het interieur ook werd uitgevoerd in diep donkergroen en voorzien is van sportstoelen. Kortom een 911 3.2 waar geen tweede van is.

Uitrusting

Compleet met elektrisch schuifdak, elektrische stoelverstelling, comfort- of sportstoelen, een volledig in leer uitgevoerd interieur, stoelverwarming, mistlampen, etc.

Exterieur

De kleurbeschrijving zoals Porsche die in deze tint meestal gebruikt is Moosgrün Metallic. Echt diep donkergroen. De carrosserie is altijd schadevrij gebleven en heeft ook geen roest. De lak heeft een mooi diepe glans. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen. De auto heeft als geheel een bijzonder fraaie en stijlvolle uitstraling.

Interieur

Het interieur verdient een bijzondere vermelding. Het is geheel origineel en onbeschadigd. De dieper zittende zeer comfortabele sportstoelen zijn aan de instapzijden kwetsbaar voor slijtage, hiervan is niets te zien. Ook de vorm van de stoelen is mooi origineel en goed steunend. Op het dashboard en de deurpanelen eveneens diep donkergroen leer, in avondlicht overigens bijna donkergroen. Op de vloer keurige matten zonder slijtplekken. Alle hendels, klokken en het stuur zijn mooi schoon, goed werkend en helder afleesbaar.

Interieur Porsche 911 3.2 Carrera Coupe '84 160.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurig originele motor- en kofferruimte. Alle plaatjes en stickers correct aanwezig. Ook het speciaal aangebrachte kleurplaatje voor de 'Sonderfarbe' is er. De motor is zichtbaar verzorgd en heeft een perfecte oliedruk. Alle accessoires compleet aanwezig samen met het reservewiel in de vorm van een originele thuiskomer. De Fuchs velgen zijn bijna geheel vrij van gebruikssporen, uitstekende Michelin banden aanwezig.

Service geschiedenis

Origineel Duits uitgeleverde auto, in 1984 nieuw verkocht. In 2001 door ons naar Nederland gehaald en sindsdien door drie liefhebbers gereden. Altijd onderhouden door de Porsche specialist, een dossier met rekeningen alsmede een zgn. iPass (wagenkaart) is bij de auto aanwezig. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.