Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet G50 '88 152.000km

Te koop: Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet G50 '88 152.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet G50 '88 152.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet G50 '88 152.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 152.853   Vermogen 231 pk
Bouwjaar 1988   Cilinderinhoud 3198 cc
Kleur exterieur Baltic Blue Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Diep donkerblauw   Motor nummer Macthing
Bekleding Leer   Velgen 16 inch Fuchs
0 - 100 km/u 6,1 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 245 km/u   Productieaantallen 19987
Chassisnummer WP0ZZZ91ZKS150299   Overig Topkwaliteit!
Export/import service

Model historie en beschrijving

Op vakantie met vrouw en kinderen in de degelijke familie auto denk ik regelmatig met lichte weemoed terug aan die jaren dat dit nog met het dak open kon in mijn favoriete 911. Zuid-Frankrijk, Italië en de Alpen, overal met het dak open doorheen en alleen maar genoten. Alleen als het incidenteel eens regende ging het dak dicht, de uitstekende verwarming maakte dat ook in het voor- en najaar het dak open kon. Nooit en dan ook echt nooit liet de 3.2 Carrera je in de steek. En dan die rijbeleving! De motor heerlijk achter je aanwezig, veel vermogen, direct sturen, en een geweldige wegligging. Er ging ook nog voldoende bagage mee voor drie weken vakantie en wie er dan ook mee was, ze kon nog gemakkelijk drie paar laarzen scoren in Milaan. Ja dat waren nog eens tijden. Had ik ze maar vastgehouden, ik bedoel die 911. Al mijn, toch niet echt goedkope, vakanties waren in één klap betaald geweest als dit het exemplaar was waar ik ze mee had beleefd. Helaas, en gelukkig voor u, heeft deze Carrera minder meegemaakt. En dat is ze aan te zien ook. Ik hoop van harte dat u in een fase in uw leven bent dat u ook eens de Route de Napoleon kan doen in deze Porsche. Gewoon van 't Gooi naar Bloemendaal is ook al een sensatie beloof ik u. Voor wie de mooiste 3.2 Carrera Cabriolet, met G50 versnellingsbak, zoekt de 'perfecte' auto.

Uitrusting

Het is een zgn. G50 uitvoering. Dus met de door Getrag (vandaar die G) geleverde versnellingsbak die samen met de hydraulisch bediende koppeling directer schakelen en lichter koppelen biedt. Optioneel heeft deze 911 een elektrisch bedienbaar cabriodak , elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, elektrische stoelverstelling, diep donkerblauw leer, een radio/cd speler met afneembaar front,16 inch Fuchs velgen en een opklapbaar windscherm.

Exterieur

Prachtige verschijning in een van de mooiste Porsche kleurstellingen, Baltic Blue Metallic met donkerblauw cabriodak en diep donkerblauw leer. Mooi strakke, schade- en roestvrije carrosserie. Perfecte passingen, geen gebruikssporen en geen steenslag. Het recent vernieuwde cabriodak is heeft een mooi transparante achterruit. De lakkwaliteit is hoog, er is een mooi diepe glans en totaal geen beschadigingen of waarneembare gebruikssporen. Echt om te zien al een foutloze 911 3.2 Carrera Cabriolet.

Interieur

Het interieur verdient een bijzondere vermelding. Geheel origineel en zo goed al nieuw. Mooi soepel donkerblauw leer op de stoelen zonder gebruikssporen. De vloerbekleding is origineel en onbeschadigd evenals de deurpanelen, dashboard en achterbankjes. De klokken, schakelaars en hendels zijn mooi schoon, goed afleesbaar en werken allen naar behoren. Het originele met leer beklede stuur is onbeschadigd en mooi glad. Er is nooit gerookt in deze 911.

Interieur Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet G50 '88 152.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Zeer verzorgde en origineel uitziende motorruimte met daarin de 3.2ltr. boxermotor. De laatste uit de serie voordat de 911 maar liefst 89% anders wordt met de 964. Daarom kan gesteld worden dat de bouwkwaliteit en het niveau van doorontwikkeling in de 3.2 Carrera op zijn hoogst is van alle 911's voor het tijdperk van stuurbekrachtiging en climat control. De kofferruimte voor is mooi schoon en voorzien van de originele bekleding. Niets beschadigd. Hier treft u de thuiskomer, boorgereedschap en compressor. De fraaie en originele 16 inch Fuchs velgen zijn onbeschadigd en voorzien van zo goed als nieuwe banden.

Motor Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet G50 '88 152.000km

Service geschiedenis

In 1988 nieuw verkocht door een Duitse Porsche dealer. Al in 1997 werd de auto door een Nederlandse Porsche dealer geimporteerd. In Nederland kende de auto slechts twee eigenaren. De namen van zowel de Duitse als Nederlandse eigenaren zijn allen bekend. Kopie van de Duitse papieren aanwezig. De laatste eigenaar reed de auto hobbymatig sinds 2007 en liet het onderhoud keurig op tijd en zonder voorbehoud uitvoeren.
Onderhouds- en instructieboekjes aanwezig. Sleutelset compleet. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.