Porsche 911 SC Targa '82 161.000km

Te koop: Porsche 911 SC Targa '82 161.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 SC Targa '82 161.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 SC Targa '82 161.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 161.200   Vermogen 205 pk
Bouwjaar 1982   Cilinderinhoud 2998 cc
Kleur exterieur Platin Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch Fuchs
0 - 100 km/u 6,5 sec   Banden BF Goodrich
Topsnelheid 220 km/u   Productieaantallen 10946
Chassisnummer WP0ZZZ91ZCS141526   Overig Zeldzame Turbostoelen.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De 911 Targa is het ultieme compromis voor wie zo vaak als kan open wil rijden zonder de 'nadelen' hier van. Immers de fraaie grote, en unieke, achterruit beschermt u tegen rijwind en de sterke Targa beugel beschermt u tegen aanzienlijk vervelendere zaken. Bovendien heeft de klassieke 911 Targa inmiddels een fotomodellen status. De populariteit van het model is, zeker nu Porsche de nieuwe 991 weer van de karakteristieke Targa beugel heeft voorzien, sterk groeiende. Bij een productie van ongeveer één Targa op vier Coupe's zijn het bovendien ook bijzonder zeldzame exemplaren. In de wereld van luchtgekoelde Porsche's is het woord zeldzaamheid een garantie voor een voortdurende waardeontwikkeling. Daar wilt u haar niet voor in de garage hebben, toch een fijne bijkomstigheid. Dit fraaie exemplaar werd recent technisch grondig aangepakt en rijdt derhalve geweldig. Snel, soepel en zonder ook maar één hapering of kraak. De motor is keurig droog, loopt mooi rustig rond en heeft een perfecte oliedruk. Bijzonder aan deze SC Targa zijn de optionele zgn. Turbostoel die de berijder net even meer gevoel bij de sportwagenbeleving biedt, immers meer verbinding met de auto en een lagere zit vergroten het rijplezier. Ze werden zelden besteld gezien de hoge nieuwprijs, dus zeldzaam. Maakt zo'n Targa nóg leuker.

Uitrusting

Deze 911SC Targa is voorzien van Fuchs velgen, een radio/cd speler met afneembaar front, sportstoelen en elektrische ramen.

Exterieur

Deze 911 SC Targa heeft een in zeer goede staat verkerende carrosserie. Er is zelfs niet één zichtbare beschadiging. Mooie glanzende lak, een aantal jaren terug een keer mooi nieuw gespoten. Al het plaatwerk is keurig roestvrij. Het Targadak sluit goed af en heeft vernieuwde rubbers rondom.

Interieur

Het interieur is volledig origineel, de auto is dan ook te zien dat de auto geen zwaar leven heeft gehad. De originele sportstoelen zijn in zwart leer uitgevoerd. Zelfs de instapkanten van de stoelen zijn niet kapot of kaal. Het met leer beklede stuur, de klokken en schakelaars zijn allen mooi, schoon en goed werkend.

Interieur Porsche 911 SC Targa '82 161.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Ook de motor- en kofferruimte zijn mooi origineel, droog en schoon. De bekleding in de kofferruimte werd vernieuwd en verbergt de thuiskomer, gereedschap en originele krik. Alle 15 inch Fuchs velgen zijn onbeschadigd en worden in overleg met de koper nog voorzien van nieuwe banden.

Motor Porsche 911 SC Targa '82 161.000km

Service geschiedenis

Bij de auto is het originele serviceboekje aanwezig. Onderhoud werd uitgevoerd door de Porsche dealer of bekende specialisten. Bij aflevering krijgt de auto een nieuwe APK, garantie en een onderhoudsbeurt mee.
De banden worden vernieuwd, merk naar keuze van de koper.