Porsche 964 30 Jahre Jubileum '93 NL-auto

Te koop: Porsche 964 30 Jahre Jubileum '93 NL-auto

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 964 30 Jahre Jubileum '93 NL-auto

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 964 30 Jahre Jubileum '93 NL-auto
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 155.179   Vermogen 250 pk
Bouwjaar 1993   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Violametallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Donkergrijs   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Porsche Cupvelg
0 - 100 km/u 6,8 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 260 km/u   Productieaantallen 911
Chassisnummer WP0ZZZ99ZRS400421   Overig Nederlandse auto in nieuwstaat.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Wat doe je als wereldberoemd Duits sportwagenmerk wanneer je belangrijkste model maar liefst dertig jaar lang in productie is? Je huurt een flinke bierhal af, geeft een bescheiden feestje gezien de bedrijfsresultaten in die tijd en bedankt het personeel voor dertig jaar lang dezelfde motorkap monteren. Commercieel probeer je tegelijkertijd dat feestje gepast terug te verdienen dankzij de introductie van een speciaal jubileum model waar uiteraard slechts 911 exemplaren van werden gebouwd. Ze hadden ook voor dertig exemplaren kunnen kiezen, die hadden echter aanzienlijk minder opgebracht gezamenlijk en waren anno 2017 echt onbetaalbaar geweest. Overigens was een 'Jubi' in Duitsland destijds al 145.000DM en wist Porsche er officieel slechts 896 te verkopen. Toch een smetje op het jubileum van het Icoon. Anno nu zou de liefhebber wensen dat Porsche 30 maal 911 had verkozen als jubileum, zo werden er slechts zeven definitief toebedeeld aan Nederland. Het zou de huidige prijsontwikkeling ook wat consumentvriendelijker hebben gemaakt. Toch is een 'Jubi' een auto die de markt terecht haar huidige waarde toekent. Porsche gebruikte de indrukwekkende Turbo carrosserie, gebruikte deels het remsysteem van de Turbo en liet de door velen minder gewaardeerde Turbo-vleugel achterwege. Op de hoedenplank werd een plaquette met het betreffende serienummer aangebracht en er waren details als speciale wijzerplaten in de kleur van het leer op de stoelen waarbij ook de rest van het interieur in vol-leer werd uitgevoerd. Zo'n 90% van de 'Jubi's ' werden in het fraaie Violametallic uitgevoerd. Het hier aangeboden exemplaar is een volledig origineel exemplaar die tot het selecte groepje Nederlands geleverde auto's behoorde. Het betreft een dealeronderhouden en foutloze auto die ik al twee maal eerder in de collectie had. Een prachtige en indrukwekkende verschijning die voldoet aan het belangrijkste criterium bij een investering in een luchtgekoeld stukje autohistorie, te weten zeldzaamheid. Zeker in deze conditie bijna onvindbaar.

Uitrusting

Zeer compleet uitgerust met o.a. een volledig in leer uitgevoerd interieur, automatische climat control, derde ruitenwisser, boordcomputer, twee airbags, derde remlicht, Porsche Cupvelgen, etc.

Exterieur

De prachtige Turbo-brede carrosserie is volledig origineel. De lak is diep glanzend en geheel onbeschadigd. Er is geen zichtbare steenslag. Altijd schadevrij gebleven. Dus ook met perfecte passingen. Ook de vaak wijkende kunststof dorpelplaten sluiten volledig aan op de carrosserie. Originele steenslag stickers aanwezig. De in de wagenkleur meegespoten bumpers zijn vrij van parkeervegen of steenslag. Werkelijk een 964 Jubileum van hoog niveau geschikt voor iedere serieuze Porsche collectie.

Interieur

Het interieur van deze 964 Jubileum verdient een bijzondere vermelding. Het is volledig origineel en zo goed als nieuw. Nergens zijn slijtplekken of zichtbare gebruikssporen op het leer te ontdekken. Het leer op de stoelen is strak en overal gelijkmatig diep donkergrijs. Ook op de deurpanelen en op het dashboard is fraai dubbel doorgestikt leer aanwezig. Op de vloer en dorpels originele bekleding, keurige Porsche matten voor de beide stoelen. Alle hendels, schakelaars en klokken foutloos, schoon en fris. Er is nooit gerookt in de auto.

Interieur Porsche 964 30 Jahre Jubileum '93 NL-auto

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Ook in de motorruimte lijkt alles slechts een aantal jaren oud. Keurig schoon en droog. Originele fabrieksstickers aanwezig. De motor is mooi droog, rookt niet en loopt perfect rond. In de kofferruimte is de originele bekleding aanwezig, hieronder de thuiskomer, compressor en boordgereedschap. Alles netjes schoon, ogenschijnlijk niet gebruikt en ook hier alle stickers aanwezig zoals het hoort. De originele Cupvelgen zijn als nieuw. De Michelin Pilot Sport banden eveneens.

Service geschiedenis

Nieuw door een Nederlandse Porsche dealer verkocht. Er werden slechts zeven exemplaren in Nederland geleverd. De auto is altijd schadevrij gebleven. Tot op heden perfect onderhouden, recent nog door Porsche Gelderland en Rotterdam. Compleet met de originele boordmap, instructie- en serviceboekjes en reservesleutel. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt zonder meerkosten.