Porsche 964 Carrera 2 Cabriolet '91

Te koop: Porsche 964 Carrera 2 Cabriolet '91

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 964 Carrera 2 Cabriolet '91

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 964 Carrera 2 Cabriolet '91
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 197.921   Vermogen 250 pk
Bouwjaar 1991   Cilinderinhoud 345 cc
Kleur exterieur Midnight Blu Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Donkerblauw   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 16 inch Cup velg
0 - 100 km/u 5,2 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 260 km/u   Productieaantallen 14940
Chassisnummer WP0ZZZ99ZMS452109   Overig Blauw, blauw leer, blauwe kap.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Eindelijk weer eens een donkerblauwe 964 Cabriolet in de collectie. De 964 is de laatste 911 volgens het 'originele ontwerp' met de wereldberoemde koplampen terwijl de auto al wel profiteert van zaken als stuurbekrachtiging, ABS, een elektrisch bediend cabriodak en climat control. Dat maakt de 964 tot een gezochte auto. Uitgevoerd in stijlvol Midnight Blu Metallic gecombineerd met een donkerblauwe cabrioletkap én donkerblauw leer is het wel zeer begeerlijk exemplaar. Vanzelfsprekend helemaal hoe ze hoort te zijn, dus schadevrij en middels het originele serviceboekje sluitend onderhouden. Ook recent nog. De lichtvoetige en responsieve handling maakt de Carrera 2 onder de sportievere rijders populair. Dit mede dankzij het tot 250pk toegenomen motorvermogen wat de luchtgekoelde boxer voortbrengt. En dat natuurlijk met een motorgeluid waar weinig auto's tegenop kunnen. Open die kap en het wordt daarom dubbel genieten.

Uitrusting

Compleet uit gerust met o.a. climat control, elektrisch bediende comfortstoelen zoals die standaard in de 911 Turbo geleverd worden, stoelverwarming, centrale deurvergrendeling, Becker radio/cd met afneembaar front, boordcomputer, Cupvelgen, etc.

Exterieur

De carrosserie van deze 964 is zoals ze hoort te zijn schadevrij en origineel. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen, ook geen steenslag. Zelfs de van fabriekswege meegespoten bumpers zijn vrij van beschadigingen of parkeervegen. Deze 964 is altijd garage gestald geweest. Het cabriodak is in perfecte staat, heeft een mooi transparante achterruit en sluit vol-automatisch zoals het hoort. Vanzelfsprekend zijn zaken als roest of verdroogde rubbers niet aan de orde. Gewoon een mooie, goede en originele Porsche.

Interieur

Bijzonder is de originaliteit van het gehele interieur en de conditie waarin het verkeerd. Niets kaal of versleten, originele vorm in de stoelen. Alles is mooi gelijkmatig donkerblauw van kleur. Het met leer beklede stuur is mooi glad en onbeschadigd. Alle meters en klokken functioneren naar behoren en zijn schoon en goed afleesbaar. Er is nooit gerookt in deze auto.

Interieur Porsche 964 Carrera 2 Cabriolet '91

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de motorruimte is ook alles originaliteit wat de klok slaat. Alle fabrieksstickers zijn keurig aanwezig. Het geheel is mooi schoon en ook zichtbaar duidelijk goed onderhouden. In de kofferruimte is de originele bekleding aanwezig alsmede een thuiskomer, boordgereedschap en compressor. Op de 16 inch originele Porsche Cupvelgen zijn uitstekende Pirelli banden met de juiste codering aanwezig.

Motor Porsche 964 Carrera 2 Cabriolet '91

Service geschiedenis

Al in 2000 kwam deze 964 vanuit Duitsland naar Nederland. In beide landen werd de auto door de Porsche dealer of bekende specialisten onderhouden. Aanwezig zijn het originele instructie- en serviceboekje alsmede recente onderhoudsfacturen. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.