Porsche 964 Carrera 2 Coupe '91 65.000km €65.964,-

Te koop: Porsche 964 Carrera 2 Coupe '91 65.000km €65.964,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 964 Carrera 2 Coupe '91 65.000km €65.964,-

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 964 Carrera 2 Coupe '91 65.000km €65.964,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 64.404   Vermogen 250 pk
Bouwjaar 1991   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Lakzwart   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Porsche Cup
0 - 100 km/u 5,9 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 270 km/u   Productieaantallen 12850
Chassisnummer WP0ZZZ96ZMS406734   Overig Lakzwart en schadevrij.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In liefhebbers kringen de ultieme Porsche 964.. na de extreem kostbaardere RS dan. De 964 Carrera 2 Coupe die dankzij het Bilstein onderstel en de originele Cup velgen optisch zeer dicht bij de sportieve RS komt, terwijl ze in deze lichte configuratie nagenoeg dezelfde rijbeleving biedt. Ook akoestisch zorgt de originele Cup uitlaat dat u zich geen leukere 911 kunt voorstellen. Exact zoals de oude heer uit Stuttgart het destijds bedoeld had. In dit geval dan wel met stuurbekrachtiging en airbags én een lekker schuifdak. Het sportieve onderstel staat borg voor een optimale wegligging en messcherp sturen terwijl ze wat comfort betreft nog steeds uitstekend geschikt is voor dagelijks gebruik. Voor wie echt iets van sturen weet en de motor graag achterin heeft misschien wel de allerleukste. Dit prachtige liefhebbers exemplaar is schadevrij met een geheel originele carrosserie. De laatste eigenaar liet ook zeer recent nog groot onderhoud uitvoeren. Te koop aangeboden namens een collega die wel onderhoud en reparaties aan Porsche's verricht echter geen verkoop van auto's wil doen. Op verzoek en zonder bijkomende kosten bouwt hij de auto weer terug naar de standaard configuratie.

Uitrusting

Deze 964 Carrera 2 is ook nog uitgerust met fijne opties; automatische climat control, elektrisch schuifdak, elektrische stoelverstelling, stoelverwarming, ruitenwisser achter, radio/cd met afneembaar front, cruise control, airbags, etc.

Exterieur

Uitgevoerd in strak lakzwart, geen metallic. Een van de mooiste kleuren op een 964. De carrosserie is geheel vrij van beschadigingen, er is zelfs geen steenslag zichtbaar. De auto is altijd schadevrij gebleven. Er is ook geen roest. De kunststof dorpelbekleding sluit perfect aan op de carrosserie. Ook de in de wagenkleur uitgevoerde bumpers hebben geen parkeerbeschadigingen of steenslag. Een echte liefhebbers auto met een bovengemiddelde uitstraling gelijk die aan een auto van veel recentere datum.

Interieur

Het is bijna niet voor te stellen dat dit interieur al in 1991 werd gebruikt. Het heeft de kwaliteit van een moderne auto van vijf jaar oud. Dat biedt ook het interieur van een recente niet meer. Het leer zit nog strak op de stoelen, er zijn geen instapsporen op de wangen en de steun is nog zoals het origineel was. Het gehele interieur van onder tot boven is nergens zichtbaar beschadigd. Ook het met leer beklede stuur, alle schakelaars en klokken zijn goed afleesbaar, schoon en naar behoren functionerend. Ruikt 'als nieuw'...

Interieur Porsche 964 Carrera 2 Coupe '91 65.000km €65.964,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Heerlijk schone en originele motorruimte. Hier ligt de 3,6ltr boxermotor uit de tweede serie zoals die vanaf mei 1991 werd gemonteerd. Zichtbaar goed onderhouden. Originele stickers in de motorruimte aanwezig. In de kofferruimte is alles eveneens mooi origineel en onbeschadigd. Gereedschap, krik, thuiskomer en compressor keurig aanwezig. Ook hier alle stickers van fabriekswege aanwezig. De originele Cup I velgen zijn onbeschadigd en de banden zo goed als nieuw.

Motor Porsche 964 Carrera 2 Coupe '91 65.000km €65.964,-

Service geschiedenis

Origineel Duits geleverde auto. Altijd schadevrij gebleven. Optisch en technisch voorzien van diverse RS onderdelen die relatief eenvoudig terug te bouwen zijn. De auto is dankzij een elektronische motortuning echt voelbaar snel en heeft de sportieve wegligging van het aanzienlijk kostbaardere zusje uit de reeks. Ze wordt rijklaar zonder bijkomende kosten afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt. Leuker wordt een 964 niet, het is bovendien een van de meest gezochte 911 varianten met een zeer stabiele waarde. In deze kwaliteit, kleur en conditie nauwelijks meer te vinden.