Porsche 964 Carrera 2 Coupe Manual '91 manual 198.000km

Te koop: Porsche 964 Carrera 2 Coupe Manual '91 manual 198.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 964 Carrera 2 Coupe Manual '91 manual 198.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 964 Carrera 2 Coupe Manual '91 manual 198.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 198.000   Vermogen 250 pk
Bouwjaar 1991   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Midnight Blu Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Diep donkerblauw   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Porsche Cup
0 - 100 km/u 5,7 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 260 km/u   Productieaantallen 24000
Chassisnummer WP0ZZZ91ZNS401966   Overig Topconditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In liefhebbers kringen de ultieme Porsche 964.. na de extreem kostbaardere RS dan. De 964 Carrera 2 Coupe die dankzij het Bilstein onderstel en de originele Cup velgen optisch zeer dicht bij de sportieve RS komt, terwijl ze in deze lichte configuratie nagenoeg dezelfde rijbeleving biedt. Ook akoestisch zorgt de originele Cup uitlaat dat u zich geen leukere 911 kunt voorstellen. Exact zoals de oude heer uit Stuttgart het destijds bedoeld had. In dit geval dan wel met stuurbekrachtiging en airbags én een lekker schuifdak. Het sportieve onderstel staat borg voor een optimale wegligging en messcherp sturen terwijl ze wat comfort betreft nog steeds uitstekend geschikt is voor dagelijks gebruik. Voor wie echt iets van sturen weet en de motor graag achterin heeft misschien wel de allerleukste. Dit prachtige liefhebbers exemplaar is schadevrij en is getuige de aanwezige facturen en originele boekjes perfect onderhouden. De laatste eigenaar liet ook zeer recent nog groot onderhoud uitvoeren, hij was niet van plan om de auto weg te doen tot hij verliefd werd op mijn zwarte 993 Turbo, niet verder vertellen...deze is leuker.

Uitrusting

Deze 964 Carrera 2 is ook nog uitgerust met fijne opties; automatische climat control, elektrisch schuifdak, elektrische stoelverstelling, een comfortstoel aan bestuurderszijde, mooi passende Becker radio/cd met afneembaar front, klasse III alarm, airbags, etc.

Exterieur

Uitgevoerd in een van de mooiste kleuren op een 964, Midnight Blu Metallic. De naam zeg het al, met weinig licht bijna zwart, in de zon bijzonder donkerblauw. De carrosserie is geheel vrij van beschadigingen, er is zelfs geen steenslag zichtbaar. De auto is altijd schadevrij gebleven. Er is ook geen roest. De kunststof dorpelbekleding sluit perfect aan op de carrosserie. Ook de in de wagenkleur uitgevoerde bumpers hebben geen parkeerbeschadigingen of steenslag. Een echte liefhebbers auto met een bovengemiddelde uitstraling gelijk die aan een auto van veel recentere datum.

Interieur

Het is bijna niet voor te stellen dat dit interieur al in 1991 werd gebruikt. Het heeft de kwaliteit van een moderne auto van vijf jaar oud. Dat biedt ook het interieur van een recente niet meer. Het leer zit nog strak op de stoelen, er zijn geen instapsporen op de wangen en de steun is nog zoals het origineel was. Het gehele interieur van onder tot boven is nergens zichtbaar beschadigd. Ook het met leer beklede stuur, alle schakelaars en klokken zijn goed afleesbaar, schoon en naar behoren functionerend. Ruikt 'als nieuw'...

Interieur Porsche 964 Carrera 2 Coupe Manual '91 manual 198.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Heerlijk schone en originele motorruimte. Hier ligt de 3,6ltr boxermotor uit de tweede serie zoals die vanaf mei 1991 werd gemonteerd. Zichtbaar goed onderhouden. Originele stickers in de motorruimte aanwezig. In de kofferruimte is alles eveneens mooi origineel en onbeschadigd. Gereedschap, krik, thuiskomer en compressor keurig aanwezig. Ook hier alle stickers van fabriekswege aanwezig. De originele Cup I velgen zijn onbeschadigd en de banden zo goed als nieuw.

Motor Porsche 964 Carrera 2 Coupe Manual '91 manual 198.000km

Service geschiedenis

Deze 964 werd nieuw verkocht in 1991 door een Duitse Porsche dealer. In 2002 kwam de auto naar Nederland. Altijd onderhouden door de dealer en bekende Porsche specialisten. De laatste vijf jaar door één specialist van naam die ieder detail van de laatste eigenaar in topconditie mocht houden. Alle rekeningen van het Nederlandse onderhoud zijn aanwezig. Uiteraard ook alle originele boekjes en reservesleutels. Een bovengemiddeld fraai en echt liefhebbers exemplaar.