Porsche 964 Carrera 4 Coupe '92 54.000km

Te koop: Porsche 964 Carrera 4 Coupe '92 54.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 964 Carrera 4 Coupe '92 54.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 964 Carrera 4 Coupe '92 54.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 54.659   Vermogen 250 pk
Bouwjaar 1992   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Midnight Blu Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Creme   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Cup velg
0 - 100 km/u 6,2 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 260 km/u   Productieaantallen 13353
Chassisnummer WP0ZZZ99ZNS401831   Overig Aantrekkelijk lage km stand.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Hoewel er maar weinig olie uit de grond komt heeft Dubai, als onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, dankzij de strategische ligging, handel en toerisme een zeer groot aantal vermogende inwoners. Rijkdom die zich in het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw begon af te tekenen. Men had immers lange tijden van relatieve armoede goed te maken. Dat een plotselinge rijkdom zich vaak uit in extremen konden we tien jaar terug in bijvoorbeeld Moskou goed zien. De Porsche's stonden er structureel dubbel geparkeerd. Zo is Dubai al langer één van de meest interessante exportgebieden voor Porsche. Wie er wel eens is geweest begrijpt dat het rijden in een dergelijke sportwagen in de stad Dubai nog leuk kan zijn, verder is er in de zandbak daaromheen niet veel lol te beleven, daar is een Landcruiser meer op z'n plaats. Een Porsche werd meestal gekocht als statussymbool of als onderdeel van een collectie waar vaak achteloos de volgende supercar aan werd toegevoegd. Zo werd ook deze fraai uitgevoerde 964 Carrera 4 nieuw geleverd aan Hassan Hamad in Dubai. Slechts 35.000km reed hij ermee in twaalf jaar. Een aldaar wonende expat kreeg in 2004 van de lokale Porsche dealer een tip dat Hassan wat ruimte in zijn toch wel ruim bemeten garage nodig had en zodoende ging de auto mee als verhuisgoed naar Europa. Deze expat bleek vervolgens meer tijd in vliegtuigen door te brengen dan in zijn garagegestalde 964 dus stond de auto een aantal jaren onder een hoes met daarop een dikke laag stof. En daar is dan het moment dat ik graag om de hoek kom kijken. Een kurkdroge 964 met weinig kilometers en een prachtig interieur. Dat is waar iedere liefhebber naar op zoek is. We hebben haar weer rustig wakker gemaakt, technisch weer geheel up-to-date en bieden de auto aantrekkelijk geprijsd aan. Heeft u tijd?

Uitrusting

Compleet uitgerust met automatische climat control, volledig elektrische stoelverstelling, elektrisch schuifdak, 17 inch Cupvelgen, derde ruitenwisser, cruise control, airbags en een lelijke radio/cassettespeler (uit die tijd) die we graag voor u vervangen.

Exterieur

In fraai Midnight Blu Metallic uitgevoerde carrosserie. Altijd schadevrij gebleven en grotendeels in de eerste lak. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen. Ook op de in de wagenkleur uitgevoerde bumpers zijn geen parkeervegen of steenslag waarneembaar. Roest heeft de auto logischerwijs ook niet. Dankzij de voortdurende garagestalling geen hitte- of droogtesporen zijn. De lak heeft een mooi diepe glans.

Interieur

Het lichte interieur heeft ondanks de kleurstelling geen sporen van gebruik of slijtageplekken op de stoelen. Ook de vloerbekleding en de lichte deurpanelen zijn smetteloos. Een ruimte scheppend geheel. Het met leer beklede stuur is mooi glad, de instrumenten schoon en goed afleesbaar, alle schakelaars goed werkend. Er is nooit in de auto gerookt. De auto ruikt dan ook 'als nieuw'.

Interieur Porsche 964 Carrera 4 Coupe '92 54.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurig verzorgde, dealeronderhouden, motorruimte waarin de originele luchtgekoelde 6 cylinder 3,6ltr. boxermotor waar 250pk die 250pk levert. Draait perfect rond, ideale oliedruk, geen afwijkende geluiden en geen rook bij een warme motor. Alles zoals het hoort. Ook de kofferruimte is mooi fris en onbeschadigd. Originele bekleding aanwezig, stickers overal waar ze moeten zitten. De 17 inch Cupvelgen zijn als nieuw. Uitstekende Pirelli banden.

Service geschiedenis

Deze 964 Carrera is uit de tweede, verbeterde, serie die het meest gezocht is. Een 964 combineert de klassieke uitstraling van het originele ontwerp met moderne zaken als stuurbekrachtiging, ABS en airbags. Dit in 1992 geleverde exemplaar is keurig voorzien van het originele gestempelde serviceboekje. De auto is altijd schadevrij gebleven. De auto wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt. Originele boordmap en sleutelset aanwezig.